Огляд смартфона Huawei P9: дві основні камери і багато амбіцій

  1. Комплект поставки
  2. Дизайн і конструкція
  3. дисплей
  4. продуктивність
  5. Сканер відбитків пальців
  6. інтерфейс
  7. камери
  8. автономність

Компанія Huawei є найбільшим в світі виробником телекомунікаційного обладнання

Компанія Huawei є найбільшим в світі виробником телекомунікаційного обладнання. Саме завдяки своїм рішенням для операторів вона отримала всесвітню популярність. Але бізнес Huawei також включає підрозділ по виробництву пристроїв, таких як USB-модеми, планшети, розумні годинник і, звичайно ж, смартфони. Саме останні знаходяться в фокусі компанії, адже з 2015 року вона почала активне просування на цьому ринку. За минулий рік поставки смартфонів Huawei склали більше 108 млн штук. І хоча в основному вони припали на ринок Китаю, в цьому році компанія планує значно наростити продажі в Європі. Допомогти їй у цьому повинен новий флагманський смартфон Huawei P9, який отримав не тільки продуктивну начинку, але і відразу дві основні камери.

Моделей в лінійці: 1

Комплект поставки

Комплект поставки

Huawei P9 поставляється в досить об'ємною, як для сучасних смартфонів, упаковці, всередині якої також можна знайти зарядний пристрій, кабель USB на USB-C і досить непогані, але не дуже зручні навушники-вкладиші.

Дизайн і конструкція

Зовні Huawei P9 перегукується з торішнім флагманом компанії моделлю P8, а також з Nexus 6P, який Huawei розробляла спільно з Google. В цілому, вийшов цілком симпатичний дизайн.

Особливо будуть задоволені перфекціоністи, в корпусі P9 переважає симетрія, і навіть роз'єми і решітка динаміка на нижній межі знаходяться на одній лінії.

Відповідно до сучасних тенденцій, лицьова панель смартфона прикрита захисним склом, яке закруглюється по краях. Це так зване 2,5D скло. Грані і тильна сторона корпусу зроблені з полірованого металу. При цьому ззаду є вставка зі скла, на якій знаходяться об'єктиви камер, лазерний автофокус, спалах і напис Leica. Камери при цьому зовсім не випирають з корпусу - це рідкість для флагманських смартфонів в наші дні.

Рамки навколо дисплея Huawei P9 тонкі з боків, і крупніше зверху і знизу. Над дисплеєм знаходиться об'єктив фронтальної камери і решітка розмовного динаміка, під якою також захований світлодіод сповіщень. Під екраном є тільки логотип Huawei, навігаційні клавіші в смартфоні віртуальні.

В цілому корпус Huawei P9 вийшов цілком компактним, його розміри становлять 145х70,9х6,95 мм, а вага - 144 грами.

Якість збірки дуже хороше, всі деталі щільно підігнані, а корпус, незважаючи на невелику товщину, не відчувається кволим.

дисплей

У Huawei P9 використовується 5,2-дюймовий сенсорний IPS-NEO дисплей з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів (423 ppi). Матриця IPS-NEO є подальшим розвитком технології IPS і відрізняється більш високим рівнем контрастності і кращими кутами огляду. Візуально дисплей виглядає дуже соковито, його максимальний рівень яскравості становить 481 кд / м2, мінімальний - 5,5 кд / м2, а контрастність 1: 842.

Калібрування в цілому виконана добре, біля екрану більше, ніж 100% охоплення колірного простору sRGB, колірна температура трохи завищена (ближче до 7000К), а ось гамма-крива відхиляється від норми мінімально.

Відображення дисплея можна регулювати збільшенням або зменшенням будь-якого з компонентів SRGB-простору, а не як раніше, збільшуючи або зменшуючи колірну температуру.

Відображення дисплея можна регулювати збільшенням або зменшенням будь-якого з компонентів SRGB-простору, а не як раніше, збільшуючи або зменшуючи колірну температуру

Дозвіл Full HD абсолютно нормально виглядає на 5,2-дюймовому дисплеї, щільність пікселів знаходиться на досить високому рівні, щоб їх не бачити.

продуктивність

Традиційно для своїх флагманів, Huawei використовує процеси власної розробки. У P9 - це 64-бітний 16-нанометровий чіп Kirin 955, 4 ядра якого працюють на частоті 2,5 ГГц (А72), а ще 4 на 1,8 ГГц (А53). У тестовій версії смартфона було встановлено 3 ГБ оперативної і 32 ГБ вбудованої пам'яті, яку також можна розширити за рахунок карт microSD. Незважаючи на те, що флагмани 2016 року в основному оснащуються 4 Гб оперативної пам'яті (до слова, така версія є і у P9), на практиці 3 ГБ цілком достатньо для комфортної роботи, особливо, якщо виробник добре оптимізував свою оболонку. У Huawei інтерфейс EMUI 4.1 вийшов досить легким, тому після установки двох десятків додатків на P9 користувачеві доступно близько 1,5 ГБ оперативної пам'яті. Цього більш ніж достатньо як для роботи c програмами, так і для сучасних ігор.

У синтетичних тестах Huawei P9 також демонструє високі результати.

Сканер відбитків пальців

На тильній стороні корпусу Huawei P9 знаходиться сканер відбитків пальців, він розташований якраз так, щоб на нього потрапляв вказівний палець правої і лівої руки.

Працює сканер дуже швидко, і навіть якщо на палець потрапила волога, це абсолютно ніяк не впливає на швидкість розпізнавання відбитку. Досягається це за рахунок того, що сканер відбитків в Huawei P9 сканує не тільки форму папілярних ліній, але і їх глибину. Це помітно збільшує точність і швидкість роботи сканера.

Крім розблокування смартфона, сканер відбитків пальців можна використовувати як швидку клавішу під час зйомки фото, для відповіді на дзвінок або для виключення будильника. Крім цього, сканер може працювати як трекбол для виклику панелі сповіщень, а також для перегортання фотографій в галереї.

інтерфейс

Huawei P9 працює під управлінням операційної системи Android 6.0 з фірмовою оболонкою EMUI 4.1 (Emotion UI). Інтерфейс в цілому можна назвати зручним, в ньому немає меню, тому після розблокування користувач потрапляє на робочі столи, де знаходяться всі програми і куди можна додавати віджети. Програми при цьому можна сортувати по папках.

Панель сповіщень має дві вкладки, в одній знаходяться самі повідомлення від додатків, а в другій швидкі налаштування. Останні можна редагувати на свій розсуд.

Налаштування в EMUI 4.1 трохи заплутані, дуже багато пунктів заховані в меню «Додаткові параметри», і щоб дістатися до них, потрібно робити 3-4 переходу.

Ще одне зауваження до інтерфейсу Huawei, це його спроба бути менше схожим на Android, і більше на iOS. Останнє добре видно як за логікою інтерфейсу, так і іконка, вигляді меню сповіщень. Не те, щоб це було погано, особливо для тих, хто буде переходити на апарат з iPhone. Але інтерфейс Android досить покращав за останні кілька років, щоб виробники перестали його так ретельно приховувати.

камери

Основне нововведення в Huawei P9 стосується фото. Адже в цьому моделі використовується відразу дві камери з діафрагмою f / 2.2, одна з яких має RGB-фільтр, а друга монохромна.

Це дозволяє камері захоплювати більше світла, адже монохромному сенсора не потрібно розбивати світло на кольори, завдяки цьому він менше втрачає деталі при зйомці. Це дозволяє робити чудові чорно-білі знімки і підвищити якість кольорових. Матриці у камер також не прості, в Huawei вибрали 12-мегапіксельний сенсор Sony IMX286 c досить великими пікселями розміром 1.25μm. Доповнюють їх лазерний автофокус і окремий сигнальний процесор глибини сцени. Обидві камери при цьому мають лінзи Leica Summarit H 1: 2.2 / 27 ASPH. Але присутність Leica в смартфоні на цьому не закінчується, інтерфейс камери в Huawei P9 майже такий же, як в камерах Leica, і навіть звук спуску затвора узятий від них.

В інтерфейсі камери Huawei P9 дуже багато налаштувань, користувач може знімати в автоматичному режимі кольорові фото, монохромні, HDR, переключитися на ручне управління і робити знімки в RAW, активувати нічний режим (в ньому теж є ручні настройки), або автоматичний «малювання світлом» . Крім цього, є в камері і режим, при якому міняти діафрагму можна вже на готовому фото, це дозволяє сильніше, або навпаки менше, розмивати фон за об'єктами зйомки.

Давайте подивимося, як камера Huawei P9 показує себе в різних режимах:

При хорошому освітленні в автоматичному режимі:

При хорошому освітленні в монохромному режимі:

При хорошому освітленні в монохромному режимі:

При хорошому освітленні в HDR:

При дуже поганому освітленні в автоматичному режимі:

При дуже поганому освітленні в автоматичному режимі:

При дуже поганому освітленні в монохромному режимі:

При дуже поганому освітленні в HDR:

При дуже поганому освітленні в HDR:

Знімок із спалахом:

Знімок з підсвічуванням:

Макро:

Інші приклади:

Як видно, знімає Huawei P9 дуже добре, у нього одна з кращих на ринку камер, а якщо точніше, то навіть дві камери. Під час презентації представники Huawei багато говорили про те, що сьогодні якісними знімками з камер смартфонів вже складно когось здивувати, тому вони намагалися додати в камеру Huawei P9 елемент артистизму. Щоб користувач міг не просто робити гарні знімки, але і міг долучитися до фотографії, як до мистецтва. І це у компанії дійсно вийшло.

І це у компанії дійсно вийшло

Фронтальна камера у Huawei P9 8-мегапіксельна, і вона дозволяє робити якісні Селфі.

автономність

Акумулятор Huawei P9 має ємність 3000 мАг, що без проблем забезпечує смартфону 1-1,5 дня роботи в режимі середнього навантаження. У тесті акумулятора PCMark апарат під навантаженням протримався майже 9 годин, що є хорошим результатом.

Заряджається Huawei P9 через порт USB Type-C з підтримкою швидкої зарядки. Від 0 до 100% акумулятор заряджається за 1,5 години.

У Huawei P9 використовуються складні настройки, смартфон стежить за енергоспоживанням кожної програми і повідомляє, якщо котрась із них починає сильно розряджати акумулятор. При цьому він може закривати додатки в тлі, якщо вони не були обрані в настройках в якості важливих.

У ситуації, коли заряд закінчується, можна активувати режим, в якому дозвіл екрана програмно буде зменшено до 1280х720 пікселів, це зменшує витрату батареї.

У ситуації, коли заряд закінчується, можна активувати режим, в якому дозвіл екрана програмно буде зменшено до 1280х720 пікселів, це зменшує витрату батареї