Огляд смартфона Xiaomi Redmi 4

  1. Комплектація
  2. Зовнішній вигляд і ергономіка
  3. дисплей
  4. Дзвінки, мультимедіа
  5. Апаратна платформа, продуктивність
  6. Програмне забезпечення
  7. Камера
  8. автономність

Бюджетні китайські смартфони - це вже, мабуть, окрема категорія, зі своїми трендами, фаворитами, флагманами і бюджетними моделями

Бюджетні китайські смартфони - це вже, мабуть, окрема категорія, зі своїми трендами, фаворитами, флагманами і бюджетними моделями. До таких належить і нова модель від Xiaomi, яка в Китаї пропонується за ~ $ 120.

Комплектація

Смартфон поставляється в середнього розміру коробці з матового білого картону, на якій можна розгледіти велику глянсову цифру «4». Всередині можна знайти стандартний набір: зарядний пристрій, скріпка для вилучення лотка SIM-карт, інструкція користувача.

Зовнішній вигляд і ергономіка

Xiaomi Redmi 4 доступний в трьох колірних рішеннях: Silver, Gold і Grey; у нас в редакції побувала перша версія. Смартфон не самий тонкий, за рахунок порівняно невеликих розмірів і скошених граней добре лежить в руці, матова задня кришка з алюмінію не ковзає і не збирає на собі відбитки пальців.

Екран прикритий 2.5D-склом, верхня і нижня частини пофарбовані в білий колір, що в вимкненому стані створює враження відсутніх рамок. Це не так, після включення екрану стає ясно, що чорна рамка навколо нього є, і досить велика (~ 2 мм шириною).

На верхній грані знаходяться роз'єм для підключення навушників, мікрофон шумозаглушення і інфрачервоний порт (за допомогою якого можна керувати побутовими пристроями), на правій - гойдалка гучності і кнопка включення, на лівій - кришка слота для SIM-карт, і знизу - мультимедійний динамік і порт micro-USB. Ззаду, під об'єктивом головної камери, розташувався сканер відбитків пальців.

Відзначимо, що Xiaomi Redmi 4 виглядає практично ідентично старшої версії в лінійці - 4 Pro, відрізняються лише розміри нижньої і верхньої смужок на тильній стороні, а також дзеркальне розташування спалаху щодо об'єктива головної камери.

дисплей

У Xiaomi Redmi 4 використовується 5-дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю 720х1280 точок. Щільність пікселів становить 296 PPI - якщо дуже сильно вдивлятися, з відстані сантиметрів в 10 можна розрізнити легку неоднорідність зображення і «драбинку» на символах - ото й тільки; в звичайному режимі використання картинка виглядає щільною, без найменшого натяку на зернистість.

Дисплей виглядає добре, особливо як для бюджетного смартфона - насичені кольори, великі кути огляду, гарна контрастність. Тести показують завищену колірну температуру, що приводить до появи холоднуватого відтінку на зображенні, і трохи вищу гаму, яка робить картинку кілька більш насиченою і з більш глибоким чорним кольором, ніж вона є насправді.

Дзвінки, мультимедіа

У смартфон можна встановити дві SIM-карти - micro-SIM і nano-SIM; замість останньої можна використовувати карту пам'яті micro-SD.

Рівень гучності мультимедійного динаміка середній, до якості звучання особливих претензій не виникло - музику або фільми на ньому слухати не варто, однак для викличної мелодії його більш ніж достатньо. Розмовний динамік звучить досить голосно, проте особливого запасу по гучності немає, і в галасливому приміщенні розібрати голос співрозмовника буде не дуже легко. Якість мікрофона середнє, співрозмовник може скаржитися на «якийсь не такий» голос із зайвою різкістю в звучанні.

Апаратна платформа, продуктивність

У смартфоні використовується чіпсет Qualcomm Snapdragon 430 з вісьмома 64-бітними ядрами Cortex-A53, що працюють на частоті 1.43 ГГц, і графічною підсистемою Adreno 505. Оперативної пам'яті в цій моделі 2 ГБ, внутрішньої - 16 ГБ (користувачу доступно ~ 10 ГБ).

Snapdragon 430 - досить новий чіпсет «нижчий від середнього» рівня, і не дуже високі результати в бенчмарках несподіванкою не стали. Втім, це не заважає інтерфейсу бути швидким і чуйним, та й для всіх звичайних завдань продуктивності тут також вистачає - крім хіба що «важких» тривимірних ігор.

Програмне забезпечення

Xiaomi Redmi 4 працює під управлінням Android 6.0.1, доповненої фірмовою оболонкою MIUI 8 (Global). Докладно зупинятися на її особливостях в цьому матеріалі ми не станемо - всі бажаючі можуть ознайомитися з докладним «Оглядом інтерфейсу MIUI 8» , Опублікованому в кінці літа цього року.

Камера

У Xiaomi Redmi 4 використовується власний додаток камери, яке дозволяє знімати як в повністю автоматичному режимі, так і з деякими додатковими настройками: наприклад, воно дозволяє робити панорамні знімки, знімати за таймером, включати нічний режим, вибирати одну з попередньо встановлених сцен (пейзаж, портрет , феєрверк, підсвічування і т. д.), накладати фільтри «а-ля Instagram».

Якість знімків можна охарактеризувати як середнє. У яскравий сонячний день без сильних перепадів по яскравості в межах кадру можна отримати хороший знімок, проте найменше погіршення умов зйомки відразу негативно позначається на якості. Камері явно не вистачає динамічного діапазону, через що в контрастних сценах спостерігаються «провали в чорне», а в темний час доби або в несильно освітленому приміщенні дуже сильно знижується різкість.

На щастя, в більшості випадків проблему з контрастними знімками можна частково вирішити за допомогою режиму HDR - він «витягує» тіні, але при цьому не перебільшує: зображення як і раніше виглядає як досить природне фото, а не художня варіація на тему.

автономність

У Xiaomi Redmi 4 встановлений незнімний іоннолітіевий акумулятор ємністю 4100 мАг. В акумуляторному тесті PCMark смартфон протримався майже 11 годин - відмінний результат, як мінімум в півтора рази перевищує показники «в середньому по лікарні». Власник цієї моделі може розраховувати на впевнені дві доби роботи без підзарядки навіть при досить серйозному навантаженні.

Власник цієї моделі може розраховувати на впевнені дві доби роботи без підзарядки навіть при досить серйозному навантаженні