Огляд XIAOMI REDMI NOTE 4 - великий відгук, тести і відео про смартфон

Я впевнений в тому, що Redmi Note 4 не зможе повторити той успіх, який показав свого часу Note 2 і навіть Note 3 . Чому? Тому що компанія Xiaomi, випустивши на початку року шикарний по всіх параметрах Note 3 Pro , Сама ж підсадила користувачів на модифікації Note з приставкою Pro. І що ми бачимо сьогодні? Новенький Note 4 по продуктивності поступається дідка Note 3 Pro, але варто при цьому дорожче, принаймні зараз. Можливо, Note 4 має якісь свої переваги, свої козирі, які змусять потенційного покупця звернути на нього увагу? Можливо і має. Давайте розбиратися разом.

КОМПЛЕКТАЦІЯ, ДИЗАЙН, ЗБІРКА

Комплектація Xiaomi Redmi Note 4 точно така ж, як і у випадку з ін. Смартфонами даного бренду. Маємо компактну коробку з кольоровою поліграфією, всередині якої знаходиться смартфон, блок з / у на 2А, кабель USB-microUSB, скріпка для вилучення лотка і папірці. Як правило, китайські магазини додають в комплект перехідник для розеток європейського стандарту.

Дизайн і збірка - це як раз-таки те, що вигідно відрізняє Redmi Note 4 від його попередників. «Четвірка» майже позбулася пластика і знайшла практично повністю металевий корпус. Передня частина покрита склом, все інше - легкий металевий сплав і ніяких пластикових вставок. А саме через пластикових вставок користувачі Note 3 і Note 3 Pro періодично скаржилися на скрипи і проблеми в збірці. У випадку з Note 4 таких скарг не буде - апарат дійсно монолітний. Тут просто нема чому хрустіти і скрипіти. Хоча ... трохи пластмаси все ж є - з неї зроблені вузенькі смужки на тильній поверхні для кращого прийому і передачі сигналу стільникового зв'язку. Але їх наявність жодним чином не погіршує монолітність.

Не можу сказати, що в плані дизайну ми бачимо прорив. Тут немає якихось дизайнерських фішок і новацій. Але разом з тим не можна не відзначити, що зовні смартфон став більш привабливим, візуально більш дорогим і більш дорослим.

Дивимося на розміщення елементів на корпусі. По центру тильної поверхні вгорі знаходиться не виступає круглий об'єктив головною камери. Під ним двоколірна спалах. А ще нижче бачимо сканер відбитків пальців.

Металеві кнопки харчування і гучності на правому торці - вони чітко натискаються і зовсім не люфтят.

На протилежній грані розташований висувний лоток для SIM-карт і карти пам'яті. Лоток, як завжди, отримав комбіновані слоти, в яких можна розмістити або дві «сімки» micro + nano, або одну microSIM + карту пам'яті.

На верхньому торці бачимо аудіоджек, ІК-порт для управління побутовою технікою і шумоподавляющий мікрофон. На нижній грані знаходиться роз'єм microUSB і 2 зони перфорації. Динамік тут один єдиний, знаходиться він праворуч. Перфорація зліва потрібна не тільки для симетрії - під нею захований розмовний мікрофон.

Переходимо до обличчя смартфона. Тут класична картина: над екраном знаходяться датчики, слуховий динамік, фронтальна камера і багатобарвний індикатор подій. Під екраном три сенсорні кнопки з м'якою білою підсвіткою.

Скло має округлені краї, але так званого ефекту 2.5D візуально не спостерігається, тому що краю скла впираються в злегка виступаючий вузький пластиковий бортик. Рамки з боків екрану нікуди не поділися, але ширина рамок в рамках розумного - вибачте за тафтологію.

Кольори корпусу такі - сріблястий і золотистий з білою фронтальною панеллю і темно-сірий з чорним обрамленням екрану. Важить Redmi Note 4 приблизно 172 г. У руці лежить не гірше, ніж інші телефони аналогічних розмірів. Як завжди, компанія Xiaomi примудрилася дати смартфону ємну батарею і при цьому зберегти корпус щодо тонким - товщина новинки склала 8 мм.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

- процесор: 10-ядерний Mediatek Helio X20 з максимальною частотою 2.1 ГГц? 64 bit
- графічний прискорювач: Mali T880 MP4
- пам'ять: 2 Гб ОЗУ і 16 Гб вбудованої пам'яті або 3 Гб ОЗУ і 64 Гб вбудованої в старшій версії
- дисплей 5.5 дюймів, IPS з роздільною здатністю 1920 × 1080 пікселів
- основна камера: 13-мегапіксельна з апертурою f / 2.0, сенсор Samsung s5k3l8
- фронтальна камера: 5 мп з апертурою f / 2.0, сенсор Samsung s5k5e8yx
- інтерфейси і модулі: WiFi, Bluetooth 4.2, GPS / GLONASS, ІК-порт і сканер відбитків пальців
- ОС: Android 6 з інтерфейсом MIUI 8
- зв'язок: 2G / 3G і 4G LTE на більшості поширених частот
- акумулятор 4100 мАч

ДІСПЛЕЙ

Ніякого прогресу в цьому плані немає, та він особливо і не потрібен. Як і попередники, Redmi Note 4 отримав FullHD дисплей з гарною якістю картинки, мультитач на 10 торкань. Екран - це той елемент, чіплятися до якого немає ніякого сенсу. При цій ціні він хороший.

Багато з вас знають, що компанія Xiaomi сама екрани не робить, а замовляє їх у кількох виробників. Найчастіше зустрічаються дисплеї виробництва Tianma і Boe. Вважається, що передача кольору трохи краще на екранах Tianma. Як би там не було, при покупці в Китаї ви навряд чи зможете передбачити, який тип дисплея дістанеться вам. Дізнатися, який екран у вашому апараті, дуже просто. Йдемо в налаштування, відкриваємо опцію «Інформація про пристрій», 5 разів Тапа за версією ядра (Kernel version) і в меню відкриваємо перший пункт «Software Version», де ви знайдете не тільки тип екрану, але і ін. Інфу про своє смартфоні. Як бачите, мені дістався екран від Boe.

Як завжди, маємо великий діапазон регулювання яскравості. У налаштуваннях екрану можна налаштовувати кольорову температуру, але інструмент цей обмежує користувача лише трьома предустановками: «теплий», «стандартний» і «холодний». Більш тонка настройка кольору не передбачена. Тут же можна підкоригувати контрастність. І зазначу можливість активації екрану за подвійним тапому, чого багатьом не вистачало в попередніх моделях.

ПРОГРАМНА ЧАСТИНА

Одним з головних недоліків смартфонів від Xiaomi залишається той факт, що майже всі їх новинки виходять в продаж без глобальної мультимовної прошивки, яка, як правило, з'являється пізніше. Це дійсно погано і якщо Xiaomi хоче домогтися реальних успіхів на світовому ринку, над цією проблемою потрібно працювати. Більшість користувачів хоче отримати повністю готовий до використання апарат з коробки з російською мовою і мало хто бажає платити гроші за смартфон, який змушує потім ламати собі мозок з перепрошивкой.

Мій Note 4 приїхав з китайської прошивкою, в якій є тільки англійську і китайську мови. Уже зараз є кілька багатомовних кастомних варіантів прошивки, але я їх не ставив і тестував смартфон на рідному ПО. Мультимовної офіційно прошивки для Redmi Note 4 швидше за все не буде і користувачам доведеться прошивати кастоми. Станом на вересень ситуація саме така.

Отже, мій зразок був замовлений ще в серпні і приїхав до мене з MIUI 7-й версії. Після першого включення я виявив доступне оновлення, установка якого принесла MIUI версії 8.0. Як завжди, в китайській прошивці купа китайського софта, немає Play Маркета і інших сервісів Google. Встановити їх не складно - потрібно завантажити на смартфон інсталяційний файл «NewGoogleInstaller2.0MS» для MIUI, запустити його і виконати установку сервісів Google.

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Helio X20 ... Цей процесор нам вже добре знайомий. Так, 10 ядер; да, частота 2.1 ГГц. На цифрах вражає. В бенчмарках показники теж непогані. У реальному ж експлуатації зв'язка Helio X20 і Mali T880 не вказує нічого особливого. Той же 6-ядерний Snapdragon 650 з графікою Adreno 510, які стоять в Redmi Note 3 Pro, забезпечує більш спритну роботу з додатками і більш високу продуктивність в іграх. Я не хочу сказати, що Helio X20 - повний відстій. Зовсім ні - запасу його продуктивності звичайному користувачеві вистачить з головою. Я лише хочу сказати, що є більш потужна альтернатива в особі Note 3 Pro і при цьому за менші гроші.

У маркеті, в браузері, в додатку Youtube все працює спритно. Так, легка задума іноді проявляється, бувають мікрозадержкі, але загальні враження в повсякденній роботі у користувача будуть напевно позитивними.

Тест відтворення відео в якості 4K з бітрейтом 40000 kbs і частотою 25 к / с через рідний програвач смартфон пройшов успішно.

Тепер про те, як поводиться смартфон в популярній грі WOT BLITZ. Ідеальна плавність, максимальний FPS на рівні 50-60 к / с і відсутність лагів спостерігаються на низьких налаштуваннях графіки. Середні настройки також залишаються іграбельності, але FPS періодично може просідати до не зовсім комфортних значень - правда, трапляється це не дуже часто. І не вірте тим, хто стверджує, що Helio X20 тягне танки на максимальній графіці. Іграбельной не тягне - ну кому сподобаються постійні гальма, які реально впливають на результати бою? І знову не можна не згадати Note 3 pro, який іграбельной тягне танки в т.ч. на максималку.

Корпус смартфона під час ігор гріється, але я не можу сказати, що це нагрівання критичний. По-моєму, Helio X10 грівся сильніше. Троттлінг цілком очікувано присутній. Щоб це зрозуміти, достатньо кілька разів поспіль запустити графічний тест Epic Citadel і подивитися, як падає FPS. Перший запуск на холодну видав високий FPS 53 к / с. Вже на третьому запуску FPS просів до рівня 48 к / с. Четвертий запуск - близько 46 к / с. І після п'ятої спроби бачимо FPS на рівні 44-45 к / с.

Ну і кому цікава синтетика - дивимося результати тесту Antutu, в якому Redmi Note 4 набирає понад 80000 балів.

ЗВ'ЯЗОК, МОДУЛІ, ЗВУК

Зі зв'язком у смартфонів даного бренду завжди порядок, тому відбудуся черговими фразами - мережа ловить добре, чутність при розмовах відмінна. Це дійсно так. Тепер прогуляємося в інженерне меню і подивимося на діапазони, підтримувані цим смартфоном. Інженерка показує, що перший слот підтримує мережі GSM на всіх частотах, 3G WCDMA на частотах 850/900/1700/1900 і 2000 МГц. А також отримуємо підтримку 4G в діапазонах Band 1/3/5/7/8 і деяких інших, які для Росії не зовсім актуальні. На другому слоті інженерне меню показує підтримку мереж 2G і 3G на аналогічних частотах.

GPS не такий швидкий, як на смартфонах з чіпсетами Qualcomm, але серйозних претензій до нього немає. GLONASS, само собою, підтримується. За бездротовим модулями теж немає ніяких питань. Ну і підтримка OTG, як зазвичай, присутня. Немає претензій і до сканера відбитків - він працює спритно і точно.

Звук зовнішнього динаміка завжди був сильною стороною смартфонів Xiaomi і на цей раз ми також отримуємо добротний динамік з приємним і чистим звуком. Звучання в навушниках на колишньому рівні, тобто відмінне.

Смартфон можна використовувати і для шоломів VR і для комфортної лову покемонів і для інших завдань, які вимагають наявності гіроскопа, датчика магнітних полів і компаса - все це тут є.

КАМЕРИ

Камери - це той елемент, який є одним з найстабільніших в смартфонах Redmi. Компанія Xiaomi наполегливо встановлює в свої смартфони Redmi і Redmi Note камери приблизно схожого якості. Тому фотоможливості «четвертого» Note залишилися такими ж, якими вони були у торішнього Redmi Note 2. Прогресу немає ніякого, та й звідки йому взятися, якщо в Redmi Note 4 поставили 13-мегапіксельний сенсор Samsung s5k3l8 - точно такий же сенсор в бюджетникам Redmi 3 . Заощадили? Безумовно. Але знову ж таки, не хочу лаяти камеру, адже при нормальному світлі вона фотографує дуже навіть гідно. Просто якщо в Redmi 3, який зараз коштує 110 $, вона виглядає реально круто, то в новинці Note 4 з набагато більш високим цінником хотілося б вже бачити якийсь прогрес в цьому відношенні. Але його немає ...

Як я вже сказав, в денний час на вулиці фотографії виходять глядабельний. Не будемо забувати і про те, що з виходом нових прошивок робота камери може бути поліпшена. Автофокус працює швидко і правильно. Проблеми з фокусуванням можуть виникати лише при слабкому світлі. Як завжди, використання функції HDR і ручного режиму, які тут передбачені, може поліпшити якість фото. При погіршенні освітлення неминуче отримуємо шуми.

В налаштуваннях відеокамери можна включити електронну стабілізацію, а також вибрати тип фокусування: по тапу або автофокус, який, до речі кажучи, працює досить непогано. Відео камера пише в максимальному дозволі 1080p 30 к / с зі стереозвуком. При нестачі світла режим відеозйомки краще не використовувати, тому що мало того, що саме відео виходить занадто зашумленими, так ще і частота кадрів знижується до 12 к / с. Але це особливість всіх смартфонів лінійки, включаючи хвалений Redmi Note 3 Pro. Запис уповільненої відео (Slow Motion) доступна тільки в режимі HD.

Фронтальна камера отримала 5-мегапіксельний сенсор Samsung s5k5e8yx, який дозволяє робити цілком нормальні селф-фотки, але знову ж таки, тільки при хороших умовах освітлення. Максимальна роздільна здатність запису відео фронтальною камерою - HD.

Вихідні тексти З КАМЕР Качати ТУТ >>

АВТОНОМНІСТЬ

Тут у Xiaomi теж завидна стабільність - більшість смартфонів даного бренду отримують акумулятори ємністю не менше, ніж 4000 мАг. В даному випадку - 4100 мАг. Ще б швидку зарядку для повного щастя, але її тут немає. Як завжди, я провів пару тестів на розряд і ділюся з вами результатами. Отже, в режимі відтворення HD відео на Youtube через WiFi смартфон втрачає 13-14% заряду на годину. При грі в WOT Blitz батарея за той же час розряджається на 21-22%. Показники не рекордні, але цілком гідні. При середньоактивних використанні цей акумулятор легко забезпечить 1 день без розетки. А якщо користуватися ним, як дзвонилка, то можна забути про зарядку на 3-4 дні. Не забуваємо, що автономність багато в чому залежить від ПО, так що показники на різних прошивках можуть відрізнятися.

ВЕРДИКТ

Якщо розглядати Redmi Note 4 відокремлено, як окремий смартфон, то при своїй ціні виглядає він вельми і вельми непогано. Але якщо дивитися на нього, як на складову частину лінійки REDMI NOTE, то розумієш, що смартфон не вражає. У власників Note 3 навряд чи виникне непереборне бажання терміново поміняти «трійку» на «четвірку». Я вже не кажу про власників NOTE 3 PRO, які взагалі сидять на попі рівно. Так, поліпшений дизайн NOTE 4 і його монолітна збірка - це класно. Але інших серйозних козирів у новинки, мабуть, і немає. Тому такого успіху, який показували попередники, цієї моделі не добитися. До того ж всі вже чекають виходу Note 4 Pro, який з великою часткою ймовірності отримає аналогічний дизайн і більш потужний залізо.

ДЕ КУПИТИ REDMI NOTE 4:

- Note 4 у продавців на Аліекспресс >>
- Note 4 в інтернет-магазині TinyDeal >>
- Note 4 в інтернет-магазині GearBest >>
- Note 4 в інтернет-магазині GeekBuying >>
- Note 4 в інтернет-магазині LightInTheBox >>

ВІДЕО ВЕРСІЯ ОГЛЯДУ:

i-shoppers.net

Чому?
І що ми бачимо сьогодні?
Можливо, Note 4 має якісь свої переваги, свої козирі, які змусять потенційного покупця звернути на нього увагу?
ГГц?
Іграбельной не тягне - ну кому сподобаються постійні гальма, які реально впливають на результати бою?
Заощадили?