Xiaomi Redmi 5 і 5 Plus. Огляд безрамкових бюджетників. Чи варто?

  1. Технічні характеристики
  2. перші враження
  3. продуктивність версій
  4. дисплей
  5. Камера
  6. автономність
  7. Для кого він?
  8. Відео огляд
  9. Ціна, де купити?

Xiaomi Redmi 5 покликаний зробити безрамкові смартфони доступними - основний посил 7 грудня 2017 року. День, коли Сяомей представила бюджетники, які приречені стати популярними. Дисплей, практично на всю фронтальну частину з мінімальними рамками, потужний процесор від Qualcomm і ємний акумулятор, ціна від $ 120! Розумію, що ви не вірите своїм очам, давайте подивимося на технічні характеристики і проведемо повноцінний огляд Xiaomi Redmi 5/5 Plus і ви переконаєтеся, що бюджетний сегмент знайшов безрамкові моделі.

Розумію, що ви не вірите своїм очам, давайте подивимося на технічні характеристики і проведемо повноцінний огляд Xiaomi Redmi 5/5 Plus і ви переконаєтеся, що бюджетний сегмент знайшов безрамкові моделі

до змісту ↑

Перше, з чого хочеться почати, це розповісти про модельний ряд лінійки. Компанія вивела на ринок відразу 2 види смартфонів. Redmi 5 і Redmi 5 Plus. Перша версія має дисплей діагоналлю 5,7 дюймів і підійде тим, хто любить пристрою покомпактнее. Другий варіант обзавівся діагоналлю 5,99 дюймів. Природно, версії відрізняються по залізу. Детальніше на відмінностях зупинимося в розділі технічні характеристики і продовжимо огляд.

до змісту ↑

Технічні характеристики

Redmi 5Redmi 5 Plus

Процесор Snapdragon 450 Snapdragon 625 Оперативна пам'ять 2/3 GB 3/4 GB Вбудована пам'ять 16/32 GB 32/64 GB Дисплей 5.7 ", 1440х720px, 282 ppi 5.99", 2160х1080px, 403 ppi Камера 12 МП / f2 .2, 5 МП фронтальна 12 МП / f2.2, 5 МП фронтальна Батарея 3300 mAh 4000 mAh Габарити і вага 151.8х72.8х7.7 мм і 157 м 158.5х75.45х8.05 мм і 180 г. Ціна $ 120 / $ 135 $ 150 / $ 195

Багато в чому, технічні характеристики Xiaomi Redmi 5 і 5 Plus дуже схожі, наприклад, графічне ядро ​​у обох моделей Adreno 506. Вони мають однакову підтримку бездротових інтерфейсів: Wi-Fi - 802.11 a / b / g / n /, 2.4 / 5 ГГц. Діапазон частот роботи LTE: FDD 1/3/5/7/8, TDD 34/38/39/40/41. Як бачите, підтримка FDD LTE band 20 відсутня, що не дуже добре для Росії, але, як показала практика, працює все ок. Співвідношення сторін дисплея 18: 9, популярна на сьогодні розмірність.

Співвідношення сторін дисплея 18: 9, популярна на сьогодні розмірність

До речі, версія смартфонів для китайського ринку не має NFC, можлива поява міжнародної версії виправить ситуацію, але це станеться точно не в 2017 році.

до змісту ↑

перші враження

Попит на фаблет зростає, сучасна людина все більше отримує інформації з мережі, мобільні пристрої щільно проникали в побут і стали звичним інструментом. Ринок реагує і, як наслідок, форм-фактор смартфона з великим дисплеєм і тонкими рамками сьогодні на піку популярності. Xiaomi Redmi 5 вийшов збалансованим. Дизайн на рівні, але без надмірностей, все-таки мова про недорогий смартфон до 12 000 р ($ 200). Попит на фаблет зростає, сучасна людина все більше отримує інформації з мережі, мобільні пристрої щільно проникали в побут і стали звичним інструментом

Задня частина смартфона виконана в класичному для лінійки Redmi, стилі. Фронтальна ж дуже нагадує рішення від А брендів. Упевнений, що тримати смартфон в руці буде комфортно, так як корпус має округлені лінії в кутах. Природно, працювати з таким девайсом комфортніше лише двома руками. Сканер відбитків пальців розташований ззаду, під камерою. На вибір покупцеві представлені 4 колірних рішення: золото, рожеве золото, блакитний, чорний. Задня частина смартфона виконана в класичному для лінійки Redmi, стилі

до змісту ↑

продуктивність версій

Для багатьох дуже важливо швидкодію смартфона, і в цьому огляді ми відзначимо продуктивність кожної з версій Redmi 5. Основні параметри заліза - це процесор, пам'ять і дисплей, і в кожної моделі їх набір різний. Користувачі вже провели тест на продуктивність в AnTuTu:

  • Redmi 5 отримав 55 472 бали
  • Redmi 5 Plus - 61 122 бали

В новинку встановлено процесори лінійки Snapdragon, вже це може гарантувати стабільність системи. «Камінці» надійні, зарекомендували себе вже з виключно позитивного боку.

до змісту ↑

дисплей

У Redmi 5 безрамковий широкоформатний дисплей зі співвідношенням сторін 18: 9. Це співвідношення дуже популярно, і в бюджетній моделі це виглядає свіжо. У Xiaomi працюють хороші дизайнери та інженери: вони відчувають зростаючі тенденції і реалізують їх в своїх продуктах. Дисплей має хорошу щільність пікселів. Показники дозволу не рекордні, але прийнятні. Подивимося, як смартфон покаже себе в справі і вже тоді доповнимо огляд Redmi 5.

до змісту ↑

Камера

Новинка отримала мінімум змін по камері. Основна матриця на 12 Мп, яка показує стабільні фотографії «без надмірностей». У темний час доби про камеру варто забути, задовольняючись ліхтариком. Фронтальної селф-камері додали спалах. Більше змін в камері в порівнянні з Redmi 4 не помічено. Приклади фото і відео викладемо після тестінгу девайса.

автономність

Відмінною рисою лінійки є хороша автономність. В «п'ятірці» не стали зраджувати традиціям і встановили ємні акумулятори. У Redmi 5 присутній батарея на 3300 mAh, а версія Plus отримала цілих 4000 mAh. З автономністю не повинно бути проблем. Процесори встановлені непрожорлівие (особливо Snapdragon 450), та, дисплеї великі, але дозвіл невисока, тому 1 день під пристойними навантаженнями на одній зарядці смартфон точно протягне. Потестіруєм і дочекаємося відгуків в мережі.

до змісту ↑

Для кого він?

Ви шанувальник лінійки Redmi і вам до душі формат фаблет? Беріть сміливо, іншим варто прикинути всі за і проти. Перше, ніж бере смартфон Xiaomi Redmi 5 - безрамковий дизайн. Саме за це захочуть купити новинку. Інші фактори другорядні. Всі топові моделі мають такий дизайн, а тут його віддають за $ 120. Попит буде і в більшій мірі з боку молодого шару користувачів. І так, доступний широкоформатний безрамковий фаблет, як мінімум, звучить вражаюче!

до змісту ↑

Відео огляд

Ціна, де купити?

Найвигідніше місце - Китай. Там можна купити Redmi 5 по максимально вигідною ціною. Пропозицій в мережі досить багато, залишається вибрати найоптимальніший за ціною і швидкості доставки. Не забувайте, що ціни будуть відрізнятися від офіційних, так як ми живемо не в Китаї. З досвіду - найнижчі ціни на оригінальну продукцію Сяомей на Gearbest -. Отримати додаткову знижку по.

Посилання на товарЦінаЗнижка

від $ 159 Email-Price

Ви шанувальник лінійки Redmi і вам до душі формат фаблет?