Китай - найбільший виробник ноутбуків у всьому світі!

Практично у кожного з нас в квартирі знаходиться комп'ютер, і більш, ніж у половини з цих людей знаходиться ще і ноутбук Практично у кожного з нас в квартирі знаходиться комп'ютер, і більш, ніж у половини з цих людей знаходиться ще і ноутбук. На сьогоднішній день можна назвати приблизно десяток найвідоміших виробників ноутбуків. І нехай ці фірми вважаються німецькими, англійськими і інші, практично всі вони виробляються саме в Китаї, як і більшість іншої техніки. Варто зауважити, що в Китаї виробляються ноутбуки hp, sony, dell і інші, дуже надійні і якісні. Крім того, всі комплектуючі до них також виготовляються саме в Китаї.

Найбільш сконцентровано виробництво ноутбуків в Тайвані - китайської провінції. Там існує так звана «тайванська четвірка» - чотири найбільш відомих виробництва портативних комп'ютерів. Азуса, Тошиба, Асер - всі вони виробляються в Тайвані. На сьогоднішній день рівень збірки давно перевищив середній, а це означає, що вже не так важливо, що написано на твоєму ноутбуці - зроблено в США або в Китаї.

Саме Китай - найбільший виробник ноутбуків! Більше половини всіх ноутбуків світу виробляють члени «тайванської четвірки». Це безпосередньо пов'язано з тим, що такі компанії як Тошиба, Хюьліт Пакер і Делл не випускають ноутбуків на своїх виробництвах - вони їх замовляють у Китаю. З Тайвані всі виробничі потужності потихеньку перевозяться в Китай. Тепер уже і Шанхай також вносить свою значну лепту в світове виробництво ноутбуків.

Відзначимо, що для ноутбуків Делл всі компоненти залишаються з Китаю, а самі виробничі потужності знаходяться в Малайзії, не рахуючи малих п'яти відсотків в Ірландії.

Компанія Самсунг також має свій власний завод виробництва ноутбуків в Китаї. Хоча він не має величезних розмірів, зате потужності його вистачає набагато.