Як підключити електрогітару до комп'ютера

  1. Що потрібно для даного підключення?
  2. Як відбувається процес підключення електрогітари?

Якщо ви є власником електрогітари, але при цьому немає хорошого підсилювача, завжди можна тимчасово підключити її до комп'ютера і поекспериментувати зі звуком і різними ефектами для нього Якщо ви є власником електрогітари, але при цьому немає хорошого підсилювача, завжди можна тимчасово підключити її до комп'ютера і поекспериментувати зі звуком і різними ефектами для нього. Використовуючи комп'ютер можна застосувати ті програми, які допоможуть вам не тільки змінити звучання, але навіть здійснити запис композиції. Головне питання, яке залишається найбільш важливим на початковому етапі - як підключити електрогітару до комп'ютера. Але перш за все, давайте розберемося, які пристосування вам для цього знадобляться, і якими характеристиками вони обов'язково повинні володіти.

Що потрібно для даного підключення?

Щоб виконати підключення електрогітари до ПК вам потрібно мати:

  • електрогітару, оснащену звукоснимателями, а також на корпусі якої розташований спеціальний роз'єм «джек» розміром 6,3 мм;
  • кабель (не простий, а інструментальний), який зазвичай використовується для даних цілей і має штекер «джек» (з тим же розміром 6,3 мм);
  • перехідник під 3,5 мм, який застосовується для «міні-джека» і необхідний для того, щоб виконати з'єднання до комп'ютерної звукової карти;
  • комп'ютер - буде просто чудово, якщо він має в своєму арсеналі хорошу звукову карту (зовнішню або дискретну), яка не затримуватиме звук і відтворювати його в найкращій якості.

Як відбувається процес підключення електрогітари?

Щоб підключити гітару, зробіть наступні операції:

  1. Підключіть до гітарі обраний інструментальний кабель (який має штекер 6,3 мм). Інший його кінець підключіть на «міні-джек», після чого його потрібно під'єднати до передньої панелі. У разі якщо у вас така відсутня, ви можете визначити установки з'єднання та до гнізда під мікрофон, який знаходиться серед інших на задній панелі вашого системного блоку. Він позначений рожевим кольором. З'єднання можна виконати і за допомогою лінійного входу, позначеного синім (Line in).
  2. Після цього ви побачите на моніторі додаткове вікно з повідомленням про підключення нового пристрою. Натисніть в ньому кнопку «OK».
  3. Налаштуйте рівень гучності у вкладці «Mic in at rear panel». При виборі підключення через Line in, виконайте посилення мікрофона в іншій вкладці - «Line in at rear panel».

Після закінчення виконання цих нескладних дій ви зможете почути звучання своєї електрогітари з колонок комп'ютера.

Якщо вас не влаштує цей звук, ви завжди можете завантажити програму для його обработкі.Такой може бути, наприклад, Guitar Rig 5.

Якщо ви встановили її, не забудьте також про драйвери ASIO, які приберуть затримку звуку. До речі, і настройку гучності краще проводити після запуску такої програми. Особливо це стосується тих випадків, коли ви плануєте виконувати запис.

Тільки так ви зможете правильно відрегулювати налаштування для якнайкращого звучання і якості остаточного варіанту вашої гри.

Що потрібно для даного підключення?
Як відбувається процес підключення електрогітари?
Що потрібно для даного підключення?
Як відбувається процес підключення електрогітари?