eMachines E732G - дешево і ... дешево!

«Якість Acer за нижчою ціною», - так відрекомендували мені ноутбук eMachines. Що відразу викликало деякі питання, наприклад, з приводу низької ціни: начебто до недавнього часу найнижчими цінами відрізнялися як раз деякі серії ноутбуків Acer.
Взагалі з брендом eMachines я вже неодноразово зустрічався в великих мережевих комп'ютерних супермаркетах, де вони цілком гідно представлені. Мабуть, мережевих продавців приваблює співвідношення непоганих технічних характеристик і дуже невисокої ціни на моделі під цим брендом. Причому продукти під цим брендом зустрічаються навіть в таких мережах, як Ашан і МЕТРО, де цінової пресинг дуже сильний. Так що перше враження про ноутбук сформувалося ще до того, як я взяв його в руки.
Надана для тестування модель E732G є недорогий продукт і орієнтована вона на невибагливих користувачів. Це звичайний ноутбук загального застосування з 15-дюймовим екраном, що називається, «для пошти та інтернету». Однак конфігурація, принаймні у нашій моделі, виявилася цілком цікавою. Втім, поговоримо про все детально і по порядку.
конфігурація лінійки
У eMachines є симпатичний, простий за дизайном і частково русифікований сайт, на якому в списку продукції легко і швидко можна знайти лінійку E732 . У ній представлено кілька моделей з труднозапомінаемимі назвами. Наприклад, наша модель називалася eME732G-373G32Mikk, а найближча до неї - eME732G-372G32Mikk. Як бачите, відмінність полягає в одній цифрі в середині складного індексу.
eMachines E732G


процесор

  • Intel Core i3-350M / i3-370M / i3-380M (3 МБ кеш-пам'яті L3, 2,26 / 2,40 / 2,53 ГГц, DDR3 1066 МГц, 35 Вт)
  • Intel Pentium P6100 / P6200 (3 МБ кеш-пам'яті L3, 2 / 2,13 ГГц, DDR3 1066 МГц, 35 Вт)
    чіпсет
  • Mobile Intel HM55 Express
    Оперативна пам'ять
  • До 4 ГБ DDR3 Dual-channel DDR3 SDRAM, розширюється до 8 ГБ, два soDIMM-модуля
    Відеопідсистема
  • Intel HD Graphics 128 МБ
  • ATI Mobility Radeon HD 5650, 1024 МБ DDR3 VRAM
  • ATI Mobility Radeon HD 5470 512 МБ DDR3 VRAM
    екран
  • 15,6 "HD-дисплей, співвідношення сторін 16: 9, роздільна здатність 1366 × 768 точок (WXGA), висока яскравість (200 ніт), глянсовий
    Звукова підсистема
  • Один вбудований динамік
    Жорсткий диск
  • 160/250/320/500 ГБ або більше
    оптичний привід
  • Дисковод 8X DVD-Super Multi double-layer
    Мережеві інтерфейси
  • Провідна мережа: Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready
  • Бездротова мережа: 802.11b / g Wi-Fi
  • Bluetooth: Bluetooth 3.0 + EDR (опціонально)
    картовод
  • 2-in-1, Secure Digital (SD), MultiMediaCard (MMC)
    Інтерфейси і порти
  • USB: Три порти USB 2.0
  • VGA Out: є
  • HDMI: є
  • Displayport: немає
  • eSATA: немає
  • RJ45: є
  • Вихід на навушники: є
  • Мікрофонний вхід: є
  • S / PDIF-вихід: немає
    Пристрої введення
  • Клавіатура: 103- / 104- / 107-key eMachines FineTip keyboard with independent standard numeric keypad, international language support
  • Тачпад: Multi-gesture touchpad, supporting two-finger scroll, pinch, rotate, flip
    акумулятор
  • 4400 мА / год 6-осередкова літій-іонна батарея
    Блок живлення
  • Параметри: 19 В, 3,42 А
    IP-телефонія
  • Вебкамера: вебкамера з роздільною здатністю 1280 × 1024 пікселів
  • Мікрофон: є, один, в клавіатурній панелі
    додатково
  • немає
    Операційна система
  • Windows 7 Home Basic
    Габарити
  • 381 × 253 × 25 / 34,7 мм
    маса
  • 2,6 кг з встановленої 6-осередковою батареєю
    Термін гарантії
  • 1 рік

Платформа, незважаючи на позиціонування моделі, дуже непогана і відноситься скоріше до нижньої частини середнього сегмента, а не до дешевого. Для загального домашнього пріменененія такої платформи має вистачати з запасом. Окремо слід відзначити, що в деяких моделях використовується виділена графіка ATI, завдяки цьому старші моделі лінійки повинні цілком непогано себе почувати в додатках, що використовують апаратну графіком, і при програванні відео високої чіткості. Хоча для сучасних тривимірних ігор такої графіки замало. Крім того, в моделі є порт HDMI. Я думаю, можливість підключитися до домашнього телевізора і подивитися кіно на ньому оцінять навіть самі невибагливі користувачі.

Зовнішній вигляд і ергономіка корпусу
Корпус ноутбука зроблений з дешевого шорсткого пластика, але текстурована поверхня до якійсь мірі згладжує це враження. За результатами використання, можу сказати, що пластик не справив враження особливо міцного. Збірка корпусу цілком непогана, нічого не скрипить. Переносити відкритий і включений ноутбук за кут можна без проблем і побоювань. А ось кришка слабка: пластик охоче гнеться в будь-яких напрямках, що викликає цілком обґрунтовані побоювання за екран. Тому носити ноутбук (і відкритий будинку, і закритий) слід акуратніше. Хоча для домашньої машини, яка більшу частину життя проводить на одному місці, на столі, це не принципово.


Хоча для домашньої машини, яка більшу частину життя проводить на одному місці, на столі, це не принципово

Поверхня кришки зроблена у вигляді витиснених сот: вона всіяна втиснутими кружками, пластикові бортики між ними трохи піднімають. Завдяки цьому на поверхні не повинні з'являтися помітні потертості і подряпини, більш того, і відбитки пальців не впадають в очі. Після того, як я активно повертали ноутбук в руках, якщо придивитися, видно, що по краях кришка стала трохи світліше, ніж в центрі, але це зовсім не кидається в очі і кришка не справляє враження брудною.
Кришка тримається на зусиллі петель, ніяких засувок не передбачено. Між корпусом і кришкою є щілина, але пластик слизький, тому підчіплювати кришку пальцем не дуже зручно. Відкрити кришку однією рукою неможливо, другий обов'язково потрібно притримувати корпус. Хід у кришки швидше тугий. До речі, кут відкриття кришки тут більше, ніж у більшості ноутбуків з такою конструкцією петель: кришка відкривається десь на 165 градусів.


До речі, кут відкриття кришки тут більше, ніж у більшості ноутбуків з такою конструкцією петель: кришка відкривається десь на 165 градусів

З відкритою кришкою ноутбук виглядає цілком по-робочому, хоч і просто. Відразу звертає на себе увагу значна срібляста кнопка запуску системи, до речі, досить зручна в роботі, більше ніяких цікавих деталей інтер'єру у ноутбука немає. Він простий, як картонна коробка. Клавіатурна панель теж зроблена з текстурою, тільки кружечки текстури тут дрібніше. Мені здалося, що долоні на такий рифленої поверхні лежать зручніше, ніж просто на гладкому пластику. Знову ж таки, хоч він і шорсткий, але відчуття від взаємодії з ним швидше приємні.
Ергономіка корпусу
На передній панелі в лівому кутку розташовані аудіороз'єми. Більш незручного місця придумати просто неможливо: вставлений штекер під час друку виявляється чітко під лівим зап'ястям і мало того, що заважає, ще й активно треться об шкіру зап'ястя, аж до болю. До того ж, на штекер постійно надягають рукавом, в цьому випадку, піднімаючи руку, можна виламати його.


До того ж, на штекер постійно надягають рукавом, в цьому випадку, піднімаючи руку, можна виламати його

Загалом, користуватися аудіороз'ємами вкрай незручно і неприємно.
Ще на передній грані розташований картовод, він знаходиться по центру. Ось їм користуватися зручно. На клавіатурній панелі нанесено логотип картовода прямо над місцем його розташування, т. Е. Чітко видно, де він знаходиться, і вставити картку на дотик просто. У роботі це великий плюс.


У роботі це великий плюс

На задній панелі роз'ємів немає, т. К. Її перекриває відкрита кришка.


Її перекриває відкрита кришка

На лівій панелі, ближче до краю, розташований роз'єм для штекера харчування. Сам штекер кутовий, шнур можна легко відвести за матрицю. Правда, якщо піднімати і рухати ноутбук по столу, то провід тут же потрапляє під нього, але це недолік майже всіх ноутбуків з такою конструкцією. Вставляти і витягувати штекер зручно. Далі йде велика решітка вентиляції, вихід VGA, мережний роз'єм, вихід HDMI і порт USB. Всі виходи розташовані близько до передньої грані, іноді це заважає в роботі.


Всі виходи розташовані близько до передньої грані, іноді це заважає в роботі

Праворуч розташовані оптичний привід і ще два порти USB.


Праворуч розташовані оптичний привід і ще два порти USB

Дно у ноутбука монолітне, ніяких лючков для доступу до нутрощів не передбачено.
Загалом, для бюджетного ноутбука оснащення портами цілком непогане, окремим плюсом я б вказав HDMI.
Як невеликий зауваження згадаю, що всі порти на бічних гранях розташовані дуже близько до переднього краю ноутбука, іноді це незручно (наприклад, якщо в один з портів USB на правій грані вставлена ​​флешка, за неї часто чіпляєш рукою з мишкою).
Головний мінус - катастрофічно незручно розташовані аудіороз'єми.
клавіатура
Клавіші на цій клавіатурі дивної форми: вони виконані у формі грибка (верхня поверхня більше бічних і нависає над ними). Зазори між клавішами широкі, під клавіші дуже легко буде набиватися пил і бруд. Втім, видути або витрусити її теж досить просто. Латинські і російські літери виконані схожим шрифтом і рознесені по різних кутах клавіш, читаність обох шрифтів відмінна.
Великим плюсом клавіатури є повноцінний цифровий блок. Він зручний і для введення цифр (працювати з ним набагато зручніше, ніж з рядком цифр над літерними клавішами), і як додатковий блок курсора і клавіш редагування.


Він зручний і для введення цифр (працювати з ним набагато зручніше, ніж з рядком цифр над літерними клавішами), і як додатковий блок курсора і клавіш редагування

Розкладка клавіатури зліва виконана відповідно до усталеним оптимальним стандартом, претензій не виникає. Хоча і права сторона зроблена цілком зручно, особливих зауважень теж немає. Курсор вдвинут в клавіатуру і клавіші вузькі по вертикалі, але помилявся я при роботі не так уже й часто. У клавіші «вгору» скошена нижня частина, а у клавіші «вниз» - верхня, тому складно натиснути дві клавіші одночасно. Інженери добре продумали цей аспект, і, дійсно, користуватися курсором стало зручніше.
Між основною клавіатурою і цифровим блоком немає зазору, і це незручно. При роботі багато руху виконуєш на дотик, і в цьому випадку наявність інтервалу між блоками клавіш дозволяє зрозуміти, де знаходиться долоню. Через відсутність інтервалу я часто помилявся і натискав клавіші правіше, ніж потрібно (наприклад, «4» замість «введення»), через це ж не завжди зручно шукати Del. Клавіші редагування з надкурсорного блоку розташовані над цифровим. Це дуже поширене рішення (клавіші так розташовані у переважної більшості ноутбуків з цифровим блоком), але незручне: дотягнутися до них дуже складно.
Натискання у клавіатури дуже м'яке, і при цьому більш-менш чітке. Тому після деякого звикання можна друкувати з досить високою швидкістю, цього не дуже заважає навіть те, що клавіатура зліва відчутно ходить вгору-вниз. Хоча при друку клавіатура трохи подзванівает, в цілому шум несильний і не повинен заважати оточуючим навіть пізно ввечері.
Чомусь саме на цій моделі я особливо ясно відчував те, що лежать на клавіатурі долоні дуже сильно зміщені вліво відносно центру ноутбука (хоча цей недолік повинен бути притаманний усім ноутбуків з аналогічною компонуванням корпусу і клавіатури). Плюс, спеціальні напливи пластику на клавішах А і О, за якими орієнтуєшся (на них повинні лягти вказівні пальці) при сліпий друку дуже маленькі і майже неущутімие, дуже часто ставиш руки правіше, ніж треба.
Під час звикання у мене залишилося враження, що клавіатура не завжди правильно відпрацьовує дуже швидкі часті натискання (наприклад, клавіші бекспейс). Крім того, якщо натискати клавішу «вниз» курсору не прямо, а під кутом, вона не завжди спрацьовує. Однак після звикання такі проблеми майже перестали виникати.
Додаткові клавіші і індикатори
В першу чергу звертає на себе увагу кнопка харчування: вона велика, різко виділяється кольором (єдина світла пляма в темному ноутбуці) і виглядає настільки переконливо, як ніби призначена для старту космічного корабля. Тому в запуску ноутбука є щось урочисте. Користуватися кнопкою зручно: чи не промахнешся, та й натискається вона м'яко і приємно. Коли ноутбук включається, поруч з нею в панелі загоряється маленький синій діодік.


Коли ноутбук включається, поруч з нею в панелі загоряється маленький синій діодік

Решта індикаторів розташовані перед тачпадом. При роботі їх чудово видно, якщо дивитися збоку, то можна побачити їх і при закритій кришці. Індикаторів чотири: робота ноутбука (горить синім при роботі, блимає в режимі сну), індикатор заряду батареї, індикатор звернення до диска і індикатор бездротових мереж. Діоди добре читаються при роботі з ноутбуком.
Додаткових клавіш у eMachines E732G немає, втім, це цілком логічно: модель відноситься до економічного сегменту. При цьому всі необхідні функції реалізовані через поєднання з Fn. Подивимося уважніше, що можна зробити за допомогою таких клавіатурних сполучень.
Традиційно для Acer регулювання гучності і яскравості екрану реалізована на клавішах курсора. Курсором часто користуєшся, т. Е. Руки там лежать часто, та й на дотик знайти ці клавіші просто. Незручно, що клавіша відключення звуку туди не помістилася, вона як і раніше в верхньому ряду і шукати її потрібно окремо. До речі, в верхньому ряду можна: включити і вимкнути бездротові інтерфейси, відправити ноутбук в режим сну, переключити монітори, відключити тачпад (дуже корисна можливість, тому що тачпад тут незручний і заважає) і вимкнути звук.
Управління медіаплеєром покладено на кнопки надкурсорного блоку, розташовані над цифровим блоком.
тачпад
Тачпад великий і широкий. Розташований він під центром буквеної частини, тому в корпусі зрушать вліво. До речі, взагалі, коли друкуєш, руки йдуть сильно лівіше положення, в яке хотів би їх поставити, тому втомлюються сильніше.


До речі, взагалі, коли друкуєш, руки йдуть сильно лівіше положення, в яке хотів би їх поставити, тому втомлюються сильніше

Тачпад не завжди реагує на рухи пальцем, хоча закономірності в цьому явищі я не виявив. Причому це відзначали всі, хто користувався ноутбуком. Плюс, мені не дуже сподобалася поверхню, вона слизька і не дає відчуття зворотного зв'язку. Але при цьому тачпад добре налаштований, курсор по екрану рухається швидко і точно.
Тачпад дуже часто здивуєш лівою долонею при активній друку. У кращому випадку курсор на екрані їздить вгору-вниз (і постійно відкриває всякі превью в таскбару), в гіршому - ще й натискається, хаотично переміщує місце, куди вводиться текст. На жаль, це дуже поширена ситуація серед споживчих ноутбуків. Тому при роботі за столом я рекомендую підключити зовнішню мишку (тим більше, що переважній більшості користувачів так працювати зручніше) і відключити тачпад комбінацією клавіш - адже включити його назад можна дуже легко.
Клавіші тачпада виконані у вигляді єдиної гойдалки, натискати на яку треба ближче до країв. Натискання м'яке, при натисканні чути клацання - чомусь при натисненні лівої клавіші клацанням дзвінкий, при натисканні правої - глухий.
екран
Екран за сучасними мірками дуже стандартний: діагональ - 15,6 дюйма, співвідношення сторін - 16: 9, роздільна здатність - 1366 × 768 точок. Такого дозволу цілком вистачає для більшості завдань, в т. Ч. Для роботи в інтернеті (хоча по вертикалі завжди хочеться більше), але зате при такому дозволі і великої діагоналі шрифти і екранні елементи великі, тому екран добре підходить для людей з поганим зором або , наприклад, літніх людей, т. е. чималому категорії покупців цієї моделі.
Днем яскравість і контрастність екрану знаходяться на хорошому рівні, хоча мені здалося, що кольори блекловати. Вночі екран занадто яскравий навіть на мінімальному рівні, регулювання яскравості не вистачає, і через нетривалий час від нього починають боліти очі. Хоча при тьмяному кімнатному освітленні мінімальний рівень підсвічування цілком комфортний.
Екран глянсовий і часто працює, як дзеркало. Тому вдома варто підбирати місце, де варто ноутбук, але відображення будуть в будь-якому випадку, особливо якщо на екрані темна картинка (наприклад, нічна сцена). При дуже слабкому освітленні навколо або в повній темряві на екрані відображається сам користувач, освітлений підсвічуванням екрану. Загалом, слід правильно підбирати місце розташування ноутбука (щоб ззаду не було сильних джерел світла, вікна або люстри) і освітлення (середній рівень, який зазвичай є вдома).
звук
Які можуть бути враження від одного динаміка розміром з ніготь, та ще й погано розташованого? Загалом, спотворені «та-та» звукової схеми Windows - це єдине, що з нього можна розібрати. Я зазнав фіаско, навіть спробувавши подивитися ТВ-передачу (в моєму випадку це був «Прожекторперісхілтон»): голоси зливаються в бубонить кашу, розібрати в якій слова практично неможливо. Акустика в ноутбуці не придатна ні для якого використання. А з огляду на вкрай невдале розташування виходу на зовнішню акустику, через якого практично неможливо працювати з ноутбуком, коли в роз'єм вставлений штекер, ситуація зі звуком в даній моделі стає і зовсім сумною.
На цьому тлі ще більше здивувало розташування вбудованого мікрофона: він знаходиться на лівій підставці під долоню, т. Е. При друку ви його закриєте долонею і не буде чутно взагалі нічого.
Загалом, все, що стосується реалізації звуку, реалізовано в цій моделі огидно.
тестування
Детально з описом процесу та результатами тестування можна ознайомитися тут .

Позиціонування і висновок
Основною перевагою ноутбука повинна бути його ціна. У різних конфігураціях він коштує від 20 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. eMachines E732G має вкрай простий і дешевий зовнішній вид (мабуть, він виглядає навіть дешевше, ніж коштує), але при цьому володіє непоганою конфігурацією і ергномікой. Загалом, звичайний ноутбук без претензій, але працює, і працює відносно швидко. А інших вимог понад мінімум до нього пред'являтися начебто і не повинно.



У Першу Черга его Варто купуваті додому як «просто ноутбук». Звичайний домашній ноутбук для самого простого использование (інтернет, тексти, можливо, Щось дітям, но діти люблять зображення і звук, а з такою акустикою ...). Можна тримати на столі, прібіраючі, коли ВІН НЕ потрібен, можна брати з собою на дачу, можна ... можна віддаті батькам, щоб освоювалі інтернет. Загаль, у Цій моделі Досить много! Застосування, один з ключовими аспектів - підтіскають бюджет, коли немає возможности або бажання переплачуваті (т. К. Додаткові Функції Чи не будуть затребувані).
Однак покупець одержує не «найдешевше і найгірше пропозиція на ринку». Завдяки непоганий конфігурації ця модель може використовуватися в широкому колі завдань, в тому числі і вже вимогливих до продуктивності, включаючи і продуктивність графіки. Вагомий бонус для будинку - порт HDMI. E732 можна підключити до телевізора, подивитися з нього фільм або ролик з інтернету. Загалом, це все-таки вже більш-менш універсальна модель.
Нарешті, я б відзначив такі плюси, як непогані екран і клавіатура. Отже, за невеликі гроші цей ноутбук цілком непоганий для вечірніх посиденьок в інтернеті, але досить функціональний і для інших домашніх застосувань.
Підведемо підсумки:
плюси

  • дуже низька ціна;
  • непогана конфігурація, Core i3, конфігурації з зовнішніми відеокартами;
  • відповідно, непоганий рівень продуктивності;
    наявність порту HDMI;
  • непоганий екран;
  • непогана клавіатура.


мінусі

  • серйозні огріхи ергономіки, найяскравіший - вкрай невдало розташовані аудіороз'єми;
  • відсутня акустика;
  • матеріали корпусу.


джерело: iXBT.com

Звертаємо Вашу увагу, що дистриб'юторська компанія "Марвел" працює ТІЛЬКИ з дилерами, оптовими партнерами, юр. особами, інтернет-магазинами.