Дізнайтеся, чим відрізняються 3 серії Huawei: P, Y, Nova і виберіть свою

  1. Демократично і технологічно: серія Y
  2. Платинова лінійка: гаджети Р-серії
  3. ІнNOVAціі стають доступнішими: лінійка Nova
  4. висновки

Huawei впритул підбирається до вершин технічного Олімпу і готовий потіснити навіть лідерів ринку. Це той самий випадок, коли «made in China» означає «якісне»: смартфони Huawei більш прийнятні за ціною, ніж флагмани при практично те ж рівні якості і саме тому настільки улюблені покупцями. Цей огляд присвячений порівнянню смартфонів huawei з трьох найбільш затребуваних серій - Y, P і Nova. Всі ці смартфони широко представлені на ринку: чим вони відрізняються, в чому їх особливості, переваги та недоліки?

Всі ці смартфони широко представлені на ринку: чим вони відрізняються, в чому їх особливості, переваги та недоліки

Демократично і технологічно: серія Y

Серія Y отримала свою назву від англійського слова «Youth», що означає «молодість». Це гаджети, створені спеціально для молоді - зухвалі, функціональні, і в той же час - за демократичною ціною (від 130 євро). Представники цієї категорії: Y3, «п'ятірочка» Y5, хіт продажів «шістка» Y6, сьома модель Y7, а також Y9.

1. Y3 - модель, яка замінила застарілу Y3II. Вона порадує користувачів посиленим режимом збереження енергії при низькому заряді акумулятора, процесором Cortex (4 ядра), вбудованою пам'яттю 8 Гб, яка з легкістю розширюється ще на 32 Гб за рахунок карти. Ну, а ще динаміком, який забезпечує хорошу чутність навіть в метро або нічному клубі. Камера - 8 Мп, але з режимом панорамної зйомки.

Це пристрій - найдорожче з усієї серії, тому воно не позбавлене недоліків: аж ніяк не найточніша передача кольору, а динамік ззаду - нестандартне рішення, зручне не для кожного.

2. Y5 2017 - вдосконалена версія свого побратима, яка відрізняється більш яскравим екраном. Серед переваг також можна відзначити:

  • «Довготривалу» батарею на 3 тисячі мАг;
  • вбудовану пам'ять - 16 гигов - дозволяє завантажувати більше ігор і додатків;
  • камеру, яка швидше реагує на натискання.

Обидва цих гаджета добре підходять на роль першого смартфона, так що батькам варто взяти на замітку.

3. Y7 - ще один бюджетний смартфон з більш просунутою «начинкою»:

  • восьміядерний процесор;
  • фотозйомка 12 Мп з заднього об'єктива + 8 Мп фронтальна камера;
  • андроїд 7 версії (в попередніх коштує 6);
  • корпус з металу.

Така модель заслуговує на увагу тих, хто хоче мати надійним смартфоном для повсякденних завдань і не переплачувати за зайві функції.

4. У 2018 році компанія вирішила гарненько проапгрейдить свою молодіжну лінійку. Як результат - три прогресивних гаджета: 5-а, 6-а і 9-а моделі.

Чесно кажучи, «дев'ятку» навіть не хочеться називати бюджетної, тому як за своїми характеристиками вона цілком дотягує до флагманів. Ось лише основні її фішки:

  • екран без рамок на 5,93 дюйма;
  • батарея на 4000 мАч;
  • кожна з камер (і фронтальна, і основна) - подвійна;
  • інновації для фото: смайли, стікери, маски;
  • корпус металік в трьох матових кольорах: чорний, срібло і синій;
  • можливість розділити екран для одночасної роботи з 2-ма додатками;
  • особливий ігровий режим для повного занурення у віртуальність.

Вас може зацікавити: 10 кращих фаблет (смартфони з великим екраном)

Ну а самим збалансованим варіантом по співвідношенню ціни і якості в цьому сегменті є модель 2018 року Y6 Prime .

Y6 Prime - найбажаніша новинка бюджетної серії

По-перше, телефон виглядає стильно і не ковзає в руці. Діагональ екрану (5,7 дюймів) дозволяє користуватися смартфоном практично з тим же комфортом, що і планшетом. Безрамковий апарат з матовою задньою кришкою і виглядає відмінно, а завдяки кілька витягнутому корпусу управляти гаджетом можна однією рукою.

По-друге, «начинка» цілком відповідає іміджу: ОС Андроїд вісімка, 3 «гектара» ОЗУ і 32 гіга вбудованої пам'яті - це ще не всі можливості гаджета. Якщо вставити карту з додатковим об'ємом 256 Гб, можна закачувати скільки завгодно фото, відео і додатків. Процесор Snapdragon 425 MSM8917 - чотирьохядерний, що не підвисає, для базових завдань його більш ніж достатньо. Пограти в щось простеньке - це теж запросто.

Так як сучасний мобільник неодмінно повинен бути ще і фотоапаратом, то про камері варто сказати окремо. Так, головна камера не найпотужніша - 13 мегапікселів, але в лінійці Y це - найкращий варіант. До того ж вона забезпечена автоматичним фокусуванням і LED-спалахом. А що стосується селф-камери, то вона 8-мегапіксельна і теж зі спалахом.

А що стосується селф-камери, то вона 8-мегапіксельна і теж зі спалахом

За безпеку телефону відповідає система розпізнавання відбитків пальців, а також сканер особи (до речі, останній зазвичай буває у більш «крутих», а не бюджетних гаджетів).

Ще переваги: ​​ємний акумулятор на 3 тис. МАг, якого вистачить годин на 12-15 активного використання, і підтримка стандарту зв'язку 4G. І на додачу 2 сім-карти для спілкування з абонентами різних мереж. До речі, лоток під флеш-картку тут окремий, що не може не радувати: компроміс між збільшенням пам'яті і можливістю використовувати сімки двох операторів шукати не доведеться.

За що поставити мінус? Як і у всіх моделей Хуавей з серії Y, у цього телефону відеокарта не особливо підходить для ігор. Ну і, на жаль, гаджет не має захисту від жиру, пилу, води і бруду. Втім, вимагати від недорогого пристрою ще й таких «примочок» було б несправедливо.

Платинова лінійка: гаджети Р-серії

Смартфони серії Р - це моделі «Platinum», які мають клас вище середнього і відносяться до категорії «преміум». Гаджети з цієї лінійки цілком успішно конкурують навіть з передовими представниками «яблучного» сімейства, при цьому залишаючись більш доступними за ціною. Найбільше фахівці опрацювали якість камер. У цій лінійці вперше представлена ​​камера з потрійним об'єктивом, розроблена європейською компанією Leica, яка вивела мобільну зйомку на абсолютно новий рівень.

Кольоровий об'єктив високої потужності призначений для створення справжніх шедеврів фотографії, а чорно-білий - для ретро-знімків. Гібридний зум з 5-кратним надчітким наближенням - знахідка для любителів макрозйомки, а штучний інтелект стабілізує картинку при фотографуванні рухомих об'єктів. Уповільнені відеоролики, першокласні Селфі Фронталки, світлові ефекти та моделювання портрета, неперевершена якість в будь-який час доби - ось що відрізняє Хуавей P-серії.

Модельний ряд представлений P Smart, десятої моделлю P10 і поліпшеною версією Plus. Слідом вийшли двадцяті моделі Р20, Лайт і Про. Ну а популярної штучкою залишається Р9, огляд якої буде представлений далі.

Ну а спочатку - коротко про інших гаджетах серії.

1. P Smart - легкий і функціональний смартфон 2017 року, який часто вибирають і представниці прекрасної статі. Він поєднує в собі модний дизайн і високі технології:

  • екран без рамок з діагоналлю 5,65 дюймів для реалістичного зображення;
  • завдяки поділу екрана можна одночасно листуватися в месенджері і дивитися фільм;
  • здвоєний об'єктив 13 і 2 Мп;
  • може підключитися до двох пристроїв відразу по Bluetooth;
  • 32 Gb пам'яті;
  • для полегшеного управління виробник вирішив не відмовлятися від зручних функцій системи Oreo, яка дозволяє ділити екран на два і працювати з декількома програмами одночасно. Так, хаб Google Now може виступати крайнім лівим екраном, є ярлики швидких дій, а на куточках іконок додатків з'являються кружечки - це сигнал про пропущений подію.

2. P10 і «десятка» плюс - два девайса, які дуже схожі між собою: обидва смартфона мають процесор марки Kirin 960 на вісім ядер, андроїд 7.0 і корпус з металу, пластику і скла. Однак є й чимало відмінностей: в 10 версії діагональ екрану 5,1 дюйма, а у версії Plus - 5,5 дюйма; оперативка в «десятці» - 4 Гб, а модель «Плюс» представлена ​​в двох варіаціях, з 4 і 6 Гб. Камера у Р10 здвоєна (20 і 12 Мп), для кольорової і ч / б фотозйомки, а у P10 Plus є дві окремі камери такої ж якості, проте діафрагма трохи слабше.

Читайте також: ТОП-10 преміум-смартфонів до 10000 грн: рейтинг іміджевих гаджетів

В цьому році компанія-розробник представила три пристрої: Р20, поліпшену модель з позначкою Pro і Lite-варіант. Це флагмани ринку, які порадували насамперед фотолюбителів: адже камера, створена Leica - це фото- і відеозйомка рівня профі. А Full HD яскравий дисплей робить смартфон міні-кінотеатром.

3. За що похвалити Р20 :

  • захист від пилу і вологи IP53;
  • здвоєна камера 20 + 12 мегапікселів;
  • зйомка у фронтальному режимі (24 мегапікселя).

4. Плюси Р20 Pro :

  • екран OLED розміром 6,1 дюйма
  • добре тримає заряд (4 тис. міліампер на годину)
  • потрійна (!) камера - вперше у гаджетів на Android

5. P20 lite - полегшений варіант, і він помітно поступається «колегам» по лінійці. Головна камера подвоєна, одна на 16, а інша на 12 Mп, а передній об'єктив - також 16 Mп.

P8 lite - потужний і статусний, але без переплат

Ну а тепер мова піде про гаджеті, який претендує на звання «найоптимальніший за ціною і функцій в преміум-сегменті Huawei». Це Р8 - іміджева модель, яка буде гідно виглядати навіть в руках у солідного бізнесмена.

P8 lite має діагональ 5,2 дюйма, завдяки чому його зручно тримати в долоні і можна легко керувати ним однією рукою. Дисплей Full HD призначений для максимально чіткої передачі кольору. Укладена в пластиковий корпус пристрій не здаються надто великими, важить 147 грам.

Для любителів відеоігор це гаджет також підійде: 3 Gb оперативки, 16 гигов встановленої пам'яті і можливість добавки 128 Gb додаткового простору за рахунок карти. Завдяки процесору Kirin модифікації 655 (8 ядер) смартфон просто «літає». Ну а GPU бренду Mali робить апарат здатним працювати в мультизадачності режимі без нервує зависання.

Що стосується задньої камери, то вона має дозвіл 12 Мп. Одинарний модуль дозволяє створювати класні фото навіть в сутінках завдяки яскравому спалаху і відмінному автофокусу. Та й Фронталки 8 Мп, Селфі вийдуть в чіткому якості.

Та й Фронталки 8 Мп, Селфі вийдуть в чіткому якості

Тепер про якість мобільного зв'язку, адже телефон в першу чергу потрібен для цього. Р8 підтримує будь-які види мереж, в тому числі 4G (LTE). Загалом, додзвонитися можна звідки і куди завгодно.

Акумулятор 3000 міліампер на годину, але це не найвищий показник в лінійці. Але і цього вистачає, щоб пристрій працював 2 дні без підзарядки і 6 годин безперервного використання інтернетом і іграми.

недоліки:

Складно говорити про мінуси при такому привабливому співвідношенні високої якості і ціни, але навіть преміум-лінійка не обійшлася без ложки дьогтю. Наприклад, всі моделі флагманського ряду, в тому числі і «вісімка», випущені без жіроотталківающего покриття, а дизайн гаджетів (особливо молодших) нагадує iPhone.

ІнNOVAціі стають доступнішими: лінійка Nova

Телефони цієї серії позиціонуються як модні гаджети для хіпстера, які прагнуть бути в курсі останніх тенденцій. Саме тому дизайнери лінійки зробили акцент на мінімалізм, адже зараз це найактуальніший тренд.

Лінія розробляється з 2016 року. Стартовою моделлю стала модель з ім'ям Nova, потім з'явилися смарт 2 і 2i, а старша модель була оновлена. Сьогодні компанія пропонує класичну модель і Lite, а також з цифровими індексами: 2, 2i і найбільш «круту» 2i Plus. Перевага лінійки в тому, що вона об'єднує в собі переваги преміум-сегмента з просунутими фішками, і при всьому цьому моделі даної серії не "кусаються» за ціною.

Мабуть, саме серія Nova відрізняється найменшою однорідністю. Наприклад, одні моделі працюють на процесорах Qualcomm, інші - на різних модифікаціях Kirin, а ціна коливається в середньому від 200 до 450 євро.

Спочатку пару слів про новинки 2018 року - моделях «двійку».

Характеристики Nova 2 цілком приємні:

  • операційка - 7 андроїд;
  • 4 гіга оперативної пам'яті;
  • порівняно легкий вага, всього 143 гр;
  • батарея 2950 мілліамперчасов, заряджається за 1,5 години;
  • 5-дюймовий дисплей;
  • 8-ядерний процесор Kirin;
  • алюмінієвий корпус;
  • подвійні задні фотокамера.

2. А ось що нового в модифікації 2i

  • безрамковий дисплей з діагоналлю 5,93 дюйма;
  • андроїд 7.0;
  • 8 ядер у основного процесора, а також є співпроцесор для графічних завдань;
  • оперативна пам'ять 4 Gb;
  • акумулятор 3340 mAh добре тримає заряд;
  • вбудований компас.

3. Модель 2i - подарунок для відеоблогеров і любителів Селфі: в смартфоні здвоєна не тільки провідна (16 + 2 мп), але і селф-камера (13 і 2 мегапікселів).

4. У моделі 2i Plus не так багато нового, але варто відзначити великий екран на 5,5 дюймів, елегантний зовнішній вигляд, запатентовану технологію енергозбереження, а також Hi-Fi чіп, який згладжує шуми і робить звук чистим, як в кращих стереосистемах.

5. Смартфон Nova Gold , Що вийшов в продаж в 2016 році, є досить легким - його вага не досягає і 150 грам. Корпус частково металевий, а частково пластиковий. Користувачі відзначають цілком адекватну передачу кольору за рахунок вдалої калібрування матриці, та й фуловое дозвіл приємно радує. Оперативна пам'ять 3 гіга, а також 32 Гб для користувача - цього вистачить для месенджерів, ігр та мультимедіа з головою. У плані фотозйомки він хоч і не передовий, але досить непоганий: в моделі 12-мегапіксельна основна камера і селф-камера на 8 Мп.

Це цікаво! Huawei Mate 10 Lite і Mate 10 Pro представлені в Мюнхені - знайомство з новими флагманами Huawei

Nova lite - мінімалізм і стильна зовнішність

Модель Nova lite є найяскравішим представником модної лінійки Huawei. Перше, що кидається в очі при погляді на цей гаджет, це міцний металевий корпус і акуратне виконання. Смартфон приваблює тильній камерою і непоганим процесором.

Фронтальна камера у Nova має роздільну здатність 5 Мп. Не так вже й багато, але для пристойних Селфі при хорошому освітленні дуже навіть досить, не кажучи вже про відеозв'язку.

Задня фотокамера вже пристойніше - на 13 Мп. Завдяки спалаху з її допомогою можна створювати чіткі фотокадри не тільки на сонечку, а й в умовах, коли освітлення замало: в темній кімнаті, вночі на вулиці.

Завдяки спалаху з її допомогою можна створювати чіткі фотокадри не тільки на сонечку, а й в умовах, коли освітлення замало: в темній кімнаті, вночі на вулиці


Серце пристрою - 4-ядерний Qualcomm з двома гігабайтами оперативної пам'яті і GPU Adreno 308. На зберігання мультимедіа та інших файлів передбачено 16 Гб, а якщо цього не вистачить, то пам'ять розширюється за рахунок карти на 128 гигов.

Виробники врахували, що цей телефон явно не буде простоювати без діла: фото, відео, музика, серфінг в інтернеті - сучасній людині без цього нікуди. Тому сюди встановлена ​​батарея на 3 тисячі мАг з хвостиком. До двох днів роботи в автономному режимі такий телефон витримує.

Ложка дьогтю

Є думка, що творці при розробці серії Nova більше уваги приділили зовнішньому вигляду, ніж технічним характеристикам, і частково це правда. Деякі моделі (особливо молодші) по ціновій категорії і дизайну близькі до флагманським, а ось по функціоналу злегка поступаються.

висновки

Смартфони бренду Huawei - це гаджети, що не бояться конкуренції з «бізонами» ринку - Samsung і Apple. З огляду на потреби різних цільових груп, виробник створив три популярних лінійки: бюджетну, преміум і іміджеву. Втім, провести чітке розмежування між трьома серіями нелегко, тому що в кожній з них є екземпляри, що поєднують просунуте оформлення, «смачну» технічну начинку і вартість до 400 доларів.

Серія Y Серія P Серія Nova Для кого? Для тих, хто має обмежений бюджет для статусних людей, а також любителів фотографії та онлайн-ігор для просунутої молоді і шанувальників Селфі Процесор Cortex, Qualcomm - відмінно підійде для простих ігор, серфінгу в інтернеті, перегляду онлайн-відео Kirin - більшість модифікацій підходять для найсучасніших ігор на високих настройках Qualcomm, Kirin - для ігор на середніх настройках, простих додатків, веб-серфінгу Камера одинарна, пристойне дозвіл Подвійна, потрійна або одинарна - чудова чіткість знімків в будь-який час доби, сила-силенна режимів фо окоррекціі Подвійна, гідне дозвіл Корпус Пластик, не ковзає Метал - надійний, деякі моделі серії захищені від вологи і пилу Метал + скло - красиво виглядає, але трохи ковзає і чутливий до слідів від пальців

Всі ці смартфони широко представлені на ринку: чим вони відрізняються, в чому їх особливості, переваги та недоліки?
За що поставити мінус?
Серія Y Серія P Серія Nova Для кого?