Огляд ноутбука Xiaomi Mi Notebook Pro 15.6 від tech-touch.ru

  1. Огляд Xiaomi Mi Notebook Pro
  2. Розпакування і комплектація
  3. Технічні характеристики
  4. Дизайн і ергономіка
  5. продуктивність
  6. підсумок
  7. Відео
  8. плюси
  9. Де купити?

Xiaomi Mi Notebook Pro увірвався на ринок ультрабуків восени 2017 року. Його характеристики заліза захопили уми багатьох фанатів компактних і одночасно потужних машин. На вибір i5 (8 GB RAM) і i7 (8/16 GB RAM) з 256 GB SSD. За графіком відповідає NVIDIA GeForce MX150 (2GB RAM). Ціна від $ 850. Вже після цих двох пропозицій варто продовжити читати огляд, цікавий вийшов ноутбук. Розповімо про всі особливості 15-ти дюймового алюмінієвого ультрабука, його продуктивності, мінуси і плюси. Почнемо!

Почнемо

до змісту ↑

Огляд Xiaomi Mi Notebook Pro

Велика кількість користувачів портативних комп'ютерів, якщо мова заходить про потужність і продуктивності ноутбуків, віддають свої переваги в бік продукції компанії Apple. Але що робити тим, хто з яких-небудь причин прив'язаний до системи Windows? Компанія Xiaomi кинула всі сили і засоби, що б вирішити цю проблему і втілити передові інноваційні та технічні рішення в своєму ноутбуці Xiaomi Mi Notebook Pro.

Розпакування і комплектація

Xiaomi Mi Notebook Pro упакований в подвійну упаковку. Виробник досить відповідально поставився до збереження цілісності і збереження свого продукту під час здійснення тривалого переїзду до свого власника.

Перша упаковка - транспортувальна, картонна коробка. Мало чим примітна і унікальна. Має ряд попереджувальних картинок на бортах, а також інформаційне вікно зі специфікацією вмісту. Друга - фірмова коробка компанії Xiaomi. Виконана з більш щільного картону білого кольору з нанесенням кольорових зображень Mi Notebook Pro 15.6, логотипів компанії та специфікацій ноутбука.

Між коробками передбачені пінопластові захисні демпфери, фірмова упаковка і сам ноутбук окремо запаковані в плівку, що запобігає дрібні подряпини. У комплект включені блок зарядного пристрою, кабель USB / Type-c і інструкція. Всі компоненти укладені в ніші і щільно закріплені. Ідеально підходить для пересилання!

до змісту ↑

Технічні характеристики

Ноутбук Xiaomi Mi Notebook Pro 2017 випускається в 3 варіантах, які відрізняються процесорами і кількістю оперативної пам'яті.

Найменування відмінностей компонентівМінімальна комплектаціяСередня комплектаціяТопова комплектація

Процесор Intel Core i5-8250U Intel Core i7-8550U Intel Core i7-8550U Оперативна пам'ять 8 ГБ, DDR4 8 ГБ, DDR4 16 ГБ, DDR4 Накопичувач SSD 256 Гб SSD 256 Гб SSD 256 Гб Відеокарта NVIDIA GeForce MX150 GPU NVIDIA GeForce MX150 GPU NVIDIA GeForce MX150 GPU Ціна

Наступні технічні характеристики наведені для топової конфігурації:

Основна інформація Марка: Xiaomi Модель: Mi Notebook Pro Процесор: Intel Core i7-8550U; Графіка: NVIDIA GeForce MX150

ОС: Windows 10; Тип: Ноутбук

Пам'ять Тип жорсткого диска: SSD; Жорсткий диск: 256 ГБ

ОЗУ: DDR4 16 ГБ; Кількість слотів: Один

Мережа Bluetooth: Bluetooth 4.1; Карта LAN: Так; Підтримка мережі: Dual WiFi 2,4 ГГц / 5,0 ГГц

WIFI: 802.11 a / b / g / n / ac; WLAN-карта: Так

Дисплей Співвідношення сторін: 16: 9; Тип екрану: IPS
Дозвіл екрану: 1920 x 1080 (FullHD); Розмір екрану: 15,6 дюйма Камера Фронтальна: 1.0 MP Інтерфейси Роз'єм для навушників: 3,5 мм; Слот для SD-карти: Так
Стандартний слот для HDMI: Так; Тип-C: 2
USB-хост: Так (2x USB 3.0 Host) Електроспоживання AC адаптер: 100-240V 5V 3A; Тип батареї: 7.4V / 8000mAh, Li-ion
Час зарядки: 1-2 години (підтримка швидкої зарядки); Час очікування: 7-8 годин. Додатково Матеріал задньої кришки: алюміній; Динамік: вбудований двоканальний
Клавіатура: повнорозмірна, з підсвічуванням (для русифікації клавіатури рекомендуємо гравіювання) Розміри Розмір упаковки: 44.00 x 33.00 x 11.50 см; Вага упаковки: 3.3740 кг
Розмір продукту: 36.00 x 24.40 x 1.50 см; Вага продукту: 1.950 кг до змісту ↑

Дизайн і ергономіка

Зовнішній вигляд Xiaomi Notebook Pro 15.6 вийшов по-діловому строгим і презентабельним. Гострі грані, колір і металевий корпус надають частку агресивності і якоїсь брутальності. На корпусі відсутні логотипи і наклейки, тільки холод металу і сірий лаконічний колір. Фанати поклеїти стікери і вініл оцінять!

Зібраний лептоп в єдиний моноліт, збірка надзвичайно якісна - в основі алюмінієва рама. Можна сміливо говорити про те, що ноутбук прослужить довгі роки, які ніяким чином не зможуть вплинути на його зовнішній вигляд і якість конструкції. Дизайн також залишиться актуальним навіть через кілька років.

Хочеться відзначити шарнірний механізм кришки Xiaomi Mi Notebook Pro. Без єдиного люфту і скрипу, кришка дуже легко відкривається одним пальцем і строго фіксується в потрібному положенні. Тест на Macbook проходить!

Тест на Macbook проходить

Клавіатура пристрою дуже зручна, має три рівні підсвічування і ніби ширяє над корпусом. Тачпад виконаний зі скла, має вбудований сканер відбитків пальців і гідно вписується в загальний стиль.

Рамка екрану всього 6,5 мм за трьома сторонами, нижня сторона трохи товщі. На ній розташовується єдиний логотип компанії. Сам екран закритий захисним склом Gorilla Glass третього покоління, відсутність механічних пошкоджень гарантовано. Дисплей отримав діагональ 15,6 дюймів і дозвіл Full HD і є найбільшим у компанії Xiaomi. IPS матриця має високі показники передачі кольору, яскравості і контрастності.

Звук вражає не менше, ніж сам Xiaomi Notebook Pro 15.6. Завдяки технологіям Dolby Atmos і Harman Kardon Infinity перегляд улюбленого фільму буде більш ніж комфортний - звук дуже гучний і глибокий.

Незважаючи на якість використовуваних матеріалів (алюміній і скло), ноутбук вийшов дуже легким для своїх розмірів. З ним буде зручно подорожувати, гуляти і просто йти на роботу.

до змісту ↑

продуктивність

Товщина пристрою всього 1,5 см, але це не завадило Xiaomi Notebook Pro зміг вмістити одні з найбільш продуктивних компоненти. Процесор Intel сьомого покоління зарекомендував себе як один з найнадійніших.

Дискретна відеокарта NVIDIA GeForce MX150 на 2 Гб оперативної пам'яті спільно з апаратної складової відмінно підійде для роботи з відео, графікою і сучасних ігор. Охолодження в традиціях ігрових ноутбуків, з двома Куллер, бездоганно справляється зі своїми обов'язками, відводячи тепло від основних елементів. Алюмінієвий монолітний корпус також відіграє чималу роль в правильному теплообміні.

До речі, у ігрового ноутбука Xiaomi Mi Gaming Laptop ще більш просунута система охолодження, яка запускається за спеціальною кнопці.

Зручність клавіатури вже відзначено багатьма користувачами виключно позитивними відгуками. Автономність пристрою також показала себе цілком продуманою. Від 6 до 8 годин роботи - це дуже непогано, особливо для екрану такого розміру.

Гравірування клавіатури Mi Notebook Pro 15.6

до змісту ↑

підсумок

В черговий раз компанії Сяомей вдалося поєднувати в одному продукті прийнятну ціну, високу продуктивність і якість. Ноутбук - ця машина для вирішення певних завдань різної складності без прив'язки до місця, і в даному випадку все вийшло більш, ніж вдало. Міцність і стиль металу, міць компонентів, легкість і мобільність, зручність використання і продумані інтерфейси - все це змогли вмістити фахівці компанії в лептопі Xiaomi Notebook Pro.

до змісту ↑

Відео

відгук

У користуванні у мене ноутбук вже більше 2х місяців, і я можу сформувати повноцінний відгук, який допоможе вам визначитися з вибором.

плюси

  • продуктивність на рівні. Мінімальна комплектація здатна обслуговувати всі мої запити без питань. У пам'яті завжди висить Photoshop, AI, Chrome з 10-15 вкладками, Mozilla з 5-10 вкладками, Word, Excel і парочку додатків з написання коду. Macbook в мінімалки з цим навряд чи б впорався так витончено;
  • зручна клавіатура, ніяких питань, добре піддається лазерного гравіювання, зробив за 1000 рублів;
  • швидка зарядка і хороший акумулятор. Notebook Pro 15.6 тримає зарядку близько 6-8 годин;
  • механізм складання практично ідеальний;
  • хороший звук для ноутбука, вас він точно порадує;
  • дизайн, він без питань;
  • розблокування по відбитку пальців - дуже зручна фіча, тепер без неї ніяк;
  • надійна упаковка;
  • ціна - найкраща, за таке залізо;

мінуси

  • Екран не дуже насичений, не вистачає контрастності. Тут я, напевно, чіпляюся, так як вважаю дисплей Retina (той що в Мак-ах) ідеальним. Читав, що потрібно налаштовувати колірний профіль і калібрувати матрицю. Заморочуватися не став;
  • Гучні охолодження. Вентилятори дуже активно реагують на підвищені навантаження і тут же починають працювати і шуміти відповідно. Очевидно, що це недопрацювання компанії, які обіцяють виправити в майбутніх апдейтах;
  • Іноді при переміщенні ноутбука помічаю ледве помітний скрип. Корпус не такий монолітний, як у ультрабуків Apple. З цим просто потрібно змиритися.
  • Потрібна русифікація Windows і нанесення російської розкладки на клавіатуру;

Якщо вас цікавить більш компактне рішення, варто подивитися огляд Mi Notebook Air 13 .

до змісту ↑

Де купити?

Мені ноутбук прийшов з Китаю, замовляв в інтернет-магазині Gearbest. Виходячи зі статистики моніторингу цін, цей магазин дає найнижчі ціни в моменти розпродажів і акцій. ,,. Раджу брати або молодшу модель, або максимальну, в середній комплектації не бачу особливого сенсу. Моніторити акції і розпродажі можна на сайті coupns.ru в розділі

Але що робити тим, хто з яких-небудь причин прив'язаний до системи Windows?