Чому ноутбук не бачить WI-FI мережу і що робити якщо не включається WI-FI на ноутбуці

  1. Перевіряємо, чи встановлений драйвер мережевого адаптера
  2. Перевіряємо, чи включений WI-FI на переносному ПК
  3. Збій на апаратному рівні

Одна з найпоширеніших проблем при експлуатації ноутбуків і нетбуків полягає в тому, що девайси з тих чи інших причин не бачать WI-FI мережу. Погодьтеся, відсутність можливості вийти в Інтернет завдає чимало незручностей. Втім, усунути подібну помилку можна самостійно. Далі наведемо ряд перевірених практикою рекомендацій, спрямованих на відновлення видимості бездротової мережі.

Далі наведемо ряд перевірених практикою рекомендацій, спрямованих на відновлення видимості бездротової мережі

Перевіряємо, чи встановлений драйвер мережевого адаптера

Одна з найбільш поширених причин, по якій ноутбук не бачить WI-FI мережу, - це відсутність драйвера мережевого адаптера. Перевірити наявність програми управління адаптером можна в «Диспетчері пристроїв» в розділі «Мережеві адаптери». У разі відсутності драйвера доведеться встановити його з відповідного диска (зазвичай додається до ноутбука або нетбуку) або ж завантажити з Інтернету, скориставшись іншим комп'ютером. Зауважимо, що іноді не вдається з'єднатися ноутбук до wifi ще й тому, що драйвер застарів. В такому випадку необхідно його оновити.

Перевіряємо, чи включений WI-FI на переносному ПК

Отже, ми знаходимося в зоні, покритої доступною мережею, драйвер встановлений, проте нетбук або ноутбук вперто продовжують заперечувати наявність підключення. В такому випадку необхідно перевірити чи включений адаптер бездротових мереж на портативному комп'ютері. У деяких ноутбуків адаптер включається за допомогою спеціального перемикача, у інших за допомогою комбінації клавіш швидкого доступу до управління ноутбуком і системою. Можливо, після включення адаптера, питання, чому ноутбук не бачить wifi, буде вже неактуальним.

Включити або відключити функціонування адаптера можна також за допомогою програмних засобів Windows. Необхідно зайти в «Панель управління», вибрати «Центр управління мережами і загальним доступом» і натиснути на активне посилання «Зміна параметрів адаптера». У списку підключень знаходимо «Бездротове мережеве з'єднання». Якщо воно неактивно, то включаємо його.

Збій на апаратному рівні

Якщо, не дивлячись на виконання описаних вище дій, не включається WI-FI на ноутбуці, це сталось внаслідок проблем криється на рівні «заліза». Наприклад, нерідкі випадки, коли після самостійного чищення нетбуків і інших переносних комп'ютерів від пилу, власники погано під'єднують так звану внутрішню антену WI-FI адаптера. Втім, даний пристрій може вийти з ладу і без зовнішнього втручання. У подібному випадку необхідно звернутися до фахівців сервісного центру.

висновок

Алгоритм виконання дій по відновленню видимості бездротової мережі такий:

  • перевіряємо наявність драйвера;
  • при необхідності встановлюємо або оновлюємо драйвер;
  • при необхідності активуємо Wi-Fi адаптер переносного комп'ютера;
  • якщо проблема не вирішена, звертаємося до фахівця.

У 95% випадків, виконавши ці нескладні рекомендації, власник ноутбука зможе підключитися до бездротової мережі.

1 799 Мітки: Wi-Fi

Читайте далі