Драйвера для Lenovo B580

  1. Короткий зміст
  2. Інформація про драйвери для ноутбука Lenovo B580
  3. Комплект корисних програм для ноутбука
  4. Установка Windows на Lenovo B580
  5. Драйвера для Lenovo B580 для Windows XP, Windows 7, Windows 8 і 8.1
  6. Драйвер для чіпсета і інших системних пристроїв Intel
  7. Драйвер для Intel Management Engine Interface і Turbo Boost
  8. Драйвер для відеокарт Intel і nVidia
  9. Драйвер для звукової карти Realtek
  10. Драйвер для мережевої карти Realtek
  11. Драйвер для Wi-Fi адаптера ноутбука
  12. Драйвер для Bluetooth адаптера ноутбука
  13. Драйвер для картридера Alcor
  14. Драйвер для USB3.0 порту
  15. Драйвер для Web-камери ноутбука
  16. Драйвер для тачпада ноутбука
  17. Комплект утиліт Lenovo для ноутбука Lenovo B580

Короткий зміст

Весь набір драйверів і фірмових утиліт для ноутбука Lenovo B580 для операційних систем Windows XP, Windows 7, Windows 8 і Windows 8.1.

Інформація про драйвери для ноутбука Lenovo B580

Тут ви знайдете посилання на повний комплект драйверів і фірмових утиліт для всіх модифікацій Lenovo B580. Для зменшення розміру всі файли упаковані в саморозпаковується 7-Zip архіви. У їх назві міститься інформація про пристрій, для якого призначений драйвер, про операційну систему і її розрядності, а також часу відновлення. Якщо в імені архіву і біля посилань не вказано для якої операційної системи він призначений, то це означає що в архіві містяться версії драйверів для Windows XP, Windows 7, Windows 8 і 8.1. Встановлену на вашому ноутбуці версію Windows можна дізнатися в Свойствах системи, яке можна відкрити через Панель управління -> Система.

Ноутбук Lenovo B580 активно обговорюється тут: Lenovo B580 - Обговорення і вирішення проблем . В тій темі форуму ви маєте можливість поділитися власними враженнями про пристрій і вирішити виниклі з ним проблеми.

Комплект корисних програм для ноутбука

Комплект корисних безкоштовних програм можна скачати за посиланнями: завантажити / завантажити .

Більш детальну інформацію про подане вище наборі програм ви можете почерпнути в статті: Добірка необхідних безкоштовних програм .

Установка Windows на Lenovo B580

Перш ніж перейти безпосередньо до драйверів і утиліт, має сенс розібратися в питаннях підготовки і установки Windows на даний ноутбук.

Якщо ви вирішили перевстановити систему, то в першу чергу потрібно зробити резервні копії всіх важливих даних з системного розділу на інший. Це стосується як особистих даних, документів, зображень та інших файлів, так і налаштувань деяких програм, які часто зберігаються в папках Users і Documents and Settings. Крім цього має сенс зробити образи прихованих розділів або всього жорсткого диска по керівництву: Робота з системою автоматичної установки Windows на ноутбук . Після завершення резервного копіювання рекомендується заздалегідь завантажити необхідні драйвера і утиліти для потрібної операційної системи. Це пов'язано з тим, що після установки Windows не завжди буде можливість вийти в Інтернет через відсутність драйверів для мережевої карти, Wi-Fi або модему.

Перейдемо тепер до установки системи, яка детально описана в керівництві:

У разі виникнення проблем з установкою Windows звертайтеся за допомогою в одну з тем форуму: Рішення проблем з установкою Windows XP на ноутбук , Рішення проблем з установкою Windows Vista , Рішення проблем з установкою Windows 7 , Установка і настройка Windows 8 або Windows 8.1 - Установка і настройка .

Драйвера для Lenovo B580 для Windows XP, Windows 7, Windows 8 і 8.1

Нижче представлений список драйверів і утиліт. Встановлювати їх рекомендується в тому порядку, в якому вони розміщені тут. Починати установку варто з драйверів для чіпсета.

Драйвер для чіпсета і інших системних пристроїв Intel

Посилання на драйвер: завантажити / завантажити

Інформація про системні драйвери: він необхідний для повноцінної роботи портів USB, внутрішніх шин SMBus, ACPI, контролера пам'яті та інших системних пристроїв. Якщо у вас в BIOS включена опція AHCI (на Lenovo B580 вона включена за замовчуванням), то ви також можете встановити пакет Intel Rapid Storage, який включає в себе утиліту для моніторингу стану жорсткого диска і свіжі драйвера SATA, які дозволяють оптимізувати роботу дискової підсистеми ноутбука. Для установки необхідно запустити IRST.exe в архіві з драйвером по посиланнях вище.

Драйвер для Intel Management Engine Interface і Turbo Boost

Посилання на драйвер для Intel Turbo Boost: завантажити / завантажити

Посилання на Intel Management Engine Interface Driver: завантажити / завантажити

Опис драйверів і його установки: в першу чергу необхідно встановити драйвер Intel Management Engine Interface Driver, який дозволяє оптимізувати енергоспоживання пристроїв ноутбука. Якщо у вас встановлений процесор Core i5 або Core i7, то ви можете також встановити утиліту для моніторингу Intel Turbo Boost. Для установки розпаковуєте архів і запускаєте TurboBoostSetup.exe.

Драйвер для відеокарт Intel і nVidia

Завантажити драйвер для відеочипа Intel ви можете за посиланнями: завантажити / завантажити (Windows XP) завантажити / завантажити (Windows 7, 8 і 8.1)

Посилання на останню версію драйвера для відеокарти nVidia: завантажити / завантажити (32-bit) завантажити / завантажити (64-bit) (Windows 7, 8 і 8.1)

Опис драйвера і рекомендації по установці: дані ноутбуки оснащуються вбудованим в процесор відеочіпом Intel. Деякі комплектації додатково оснащуються дискретною відеокартою nVidia з підтримкою технології динамічного перемикання nVidia Optimus. Перемикання налаштовується окремо для кожної програми в Панелі управління nVidia. Оскільки Windows XP не підтримує перемикання відеокарт, то змусити заробити відеокарту nVidia не вийде. Доведеться або працювати на відеокарті Intel або переходити на Windows 7, 8 або 8.1. Якщо вам дуже потрібна Windows XP, то можете спробувати такий варіант: Установка і запуск Windows XP в середовищі Windows 7, 8, 8.1 або іншої операційної системи . Сама по собі установка драйверів на відео досить проста. Спочатку потрібно встановити драйвер Intel, а потім nVidia, якщо така відеокарта встановлена у вашому ноутбуці. Якщо у вас раптом виникнуть проблеми, то можете ознайомитися з керівництвом: Установка драйверів для відеокарт і звернутися за допомогою в цю тему форуму: Вирішення проблем з драйверами на відеокарту .

Драйвер для звукової карти Realtek

Посилання на драйвер для звуку: завантажити / завантажити

Опис драйвера: роботою зі звуком в цьому ноутбуці займається чіп Realtek. Без драйверів він повноцінно не працює. Разом з драйверами встановлюється спеціальний додаток для настройки звукової карти. Установка драйверів цілком стандартна і не повинна викликати складнощів. Всі питання по драйверам на звук прошу викладати тут: Вирішення проблем з драйверами для звукової карти . Зверніть увагу на перше повідомлення теми.

Драйвер для мережевої карти Realtek

Драйвер для мережевої карти доступний за такими адресами: завантажити / завантажити

Інформація про драйвер: вони необхідні для роботи мережевої карти, за допомогою якої ноутбук підключається до дротової мережі та виходить через неї в Інтернет. Для установки драйверів запускаємо Setup.exe. Якщо у вас виникнуть складності, то звертайтеся за допомогою до форуму: Вирішення проблем з драйверами для мережевої карти і Wi-Fi . Зверніть увагу на інструкції в першому повідомленні теми.

Драйвер для Wi-Fi адаптера ноутбука

Посилання на драйвера для Wi-Fi адаптерів: завантажити / завантажити (Intel) завантажити / завантажити (Atheros) завантажити / завантажити (Broadcom) завантажити / завантажити (Ralink)

Опис драйвера: в залежності від комплектації в ноутбуці Lenovo B580 можна зустріти бездротові адаптери на чіпах Ralink, Atheros, Broadcom або Intel. Перед установкою драйверів потрібно визначити який адаптер у вас встановлений за інструкцією в першому повідомленні теми: Вирішення проблем з драйверами для мережевої карти і Wi-Fi , А потім встановити потрібний драйвер. Установка цих драйверів є обов'язковою і не повинна викликати складнощів. Крім цих драйверів рекомендується встановити утиліту Power Manager Utility ( завантажити / завантажити ).

Драйвер для Bluetooth адаптера ноутбука

Посилання на драйвер для Bluetooth-адаптера Broadcom: завантажити / завантажити (Windows XP) завантажити / завантажити (Windows 7, 8 і 8.1)

Посилання на драйвер для адаптера Atheros: завантажити / завантажити (Windows XP) завантажити / завантажити (Windows 7, 8 і 8.1)

Драйвер для адаптера Intel доступний за такими адресами: завантажити / завантажити

Загальна інформація по драйверам і рекомендації по установці: в деякі модифікації даного ноутбука встановлюються Bluetooth-адаптери Broadcom, Atheros або Intel. Перед установкою драйвера і програми для роботи з Bluetooth, необхідно з'ясувати чи встановлений сам адаптер за допомогою утиліти Power Manager Utility ( завантажити / завантажити ), А також включено його. Визначити модель встановленого адаптера ви можете за інструкцією в першому повідомленні теми: Вирішення проблем з драйверами і роботою Bluetooth-адаптера . У тому ж повідомленні є посилання на інші версії драйверів.

Драйвер для картридера Alcor

Посилання на драйвер для зчитувача карт: завантажити / завантажити

Опис драйвера: для нормальної роботи пристрою для читання карт пам'яті також необхідний драйвер. Установка даних драйверів стандартна і не повинна викликати складнощів.

Драйвер для USB3.0 порту

Посилання на драйвер для USB3.0: завантажити / завантажити

Опис драйвера: він необхідний для нормальної роботи порту USB3.0. Встановлювати його потрібно.

Драйвер для Web-камери ноутбука

Посилання на набір драйверів для веб-камери з інструкцією по установці: завантажити / завантажити

Опис драйвера і як встановлювати: ці драйвера потрібні для нормальної роботи веб-камери ноутбука. Крім самого драйвера рекомендується встановити утиліту Lenovo YouCam. Вона дозволяє знімати фото, відео, накладати різні ефекти, вести запис по таймеру і при виявленні руху. Завантажити її ви можете за посиланнями: завантажити / завантажити . Інструкцію по визначенню моделі камери і як встановити на неї драйвера ви можете знайти в першому повідомленні теми: Рішення проблем з Web-камерами . Установці драйверів для камери присвячено ціле керівництво: Пошук і установка драйвера для веб-камери .

Драйвер для тачпада ноутбука

Посилання на набір драйверів для тачпада: завантажити / завантажити

Інформація про драйвер і його установці: він необхідний для повноцінної роботи додаткових функцій сенсорної панелі під клавіатурою (мультитач, різні жести, смуги прокрутки і так далі). Разом з ним встановлюється утиліта для настройки тачпада. В архіві містяться драйвера для тачпадів Cypress, Elantech і Synaptics. Для установки потрібного драйвера запустіть скрипт install.bat. Він автоматично визначить встановлений тачпад і запустить установку потрібного драйвера.

Комплект утиліт Lenovo для ноутбука Lenovo B580

Посилання на набір утиліт для ноутбука: завантажити / завантажити

Опис утиліт в архіві:

  • Hotkey Features Integration: дана утиліта необхідна для повноцінної роботи додаткових клавіш ноутбука, поєднань з Fn, індикацію на екрані і інших функцій. Установка обов'язкове.
  • Lenovo Power Management Driver: даний драйвер потрібен для оптимізації енергоспоживання ноутбука
  • Power Manager Utility: це безпосередньо утиліта для управління живленням, включаючи бездротові адаптери і модеми
  • ThinkVantage Access Connections: ця утиліта дозволяє більш гнучко управляти мережевими підключеннями, змінювати їх налаштування на основі профілів
  • ThinkVantage Communications Utility: необхідна для управління камерою, мікрофоном і додатковими настройками звуку

На цьому все. Дякуємо за увагу.

Якщо у вас виникнуть питання, то ознайомтеся спочатку з відповідями на часті питання , А потім з відповідною темою форуму. Її ви можете знайти за допомогою путівника по форуму для новачків .

З повагою, автор матеріалу - Тонієвич Андрій. Публікація даного матеріалу на інших ресурсах вирішуються виключно з посиланням на джерело та з зазначенням автора.