Налаштування роутерів ASUS

  1. підключення роутера
  2. Налаштування інтернет з'єднання

За даною інструкцією Ви зможете налаштувати свій бездротовий маршрутизатор ASUS. Веб-інтерфейс у різних моделей ASUS - схожий, в цьому прикладі представлений RT-N12C1.

Багато людей в першу чергу мають у своєму розпорядженні роутер в квартирі, а тільки потім думають як його налаштувати по WiFi. Це не зовсім вірно. Найпростіше налаштувати роутер безпосередньо підключивши його до комп'ютера, а вже потім ставити його в зручному місці.

підключення роутера

Для підключення Вам необхідно включити роутер в мережу (220Вт), потім провід провайдера вставити в окремий порт «WAN» (Wide Area Network - глобальна комп'ютерна мережа), колір якого буде відрізнятися від інших (синій, білий, або інший, під ним буде напис у вигляді букви «е» з обідком). Візьміть пачкорд (короткий провід йде в комплекті), і вставите його в будь-який з 4-х портів «LAN» (Local Area Network- Локальна обчислювальна мережа), інший кінець кабелю до мережеву карту (туди, куди був вставлений дріт провайдера). Підключення rt-n12 до комп'ютера закінчено.

Після підключення роутера Вам потрібно зайти в інтерфейс налаштування. Як і на всіх роутерах ASUS, вхід здійснюється стандартно. Відкриваємо будь-який браузер встановлений на робочому столі: Opera, Mozilla Firefox, Google Chrome, Яндекс браузер або Internet Explorer. В адресний рядок вбиваємо 192.168.1.1

І заходимо в інтерфейс налаштування Логін - admin і Пароль - admin, натискаємо кнопку «Enter» або Вхід (Відправити)

Налаштування інтернет з'єднання

Налаштування WiFi

Для настройки WiFi на роутері ASUS, перейдіть у вкладку «Бездротова мережа». Тут, у вкладці «Загальні» dам потрібно вказати деякі дані.

  1. SSID - ім'я мережі, можете вказати будь-яке слово латиницею
  2. «Метод перевірки автентичності» - обов'язково ставимо WPA2-Personal
  3. «Попередній ключ WPA» - пароль Вашої мережі, вкажіть будь-пароль, але не менше 8 символів.
  4. «Застосувати»

Після введення всіх налаштувань роутер слід перезавантажити. Кнопка перезавантаження знаходиться верху інтерфейсу налаштувань. Дочекайтеся, коли роутер повністю включиться, це займе максимум 2-3 хвилини і на цьому настройка роутера завершена.

За даною інструкцією Ви зможете налаштувати свій бездротовий маршрутизатор ASUS

Налаштування IPTV