Що робити, якщо Wi-Fi роутер не бачить USB модем?

  1. Поради щодо вирішення проблеми

Уже багато статей написано на тему бездротових мереж, налаштування маршрутизаторів і т. Д. Але, чомусь мало уваги приділяють маршрутизаторів, які можуть працювати з USB модемами. Ми вже писали про налаштування двох таких роутерів: TP-Link TL-MR3220 і Asus RT-N13U . Хороші пристрої, хоча TP-Link TL-MR3220 чомусь швидко зламався і відмовився бачити модем. Про це я так само писав . Можливо, попався якийсь шлюб. Та й в процесі настройки, з TL-MR3220 було більше проблем ніж з Asus RT-N13U, який заробив відразу після підключення.

Але, в цій статті я хотів би розповісти про одну популярної проблеми, яка дуже часто виникає в процесі настройки маршрутизаторів в парі з USB модемами Але, в цій статті я хотів би розповісти про одну популярної проблеми, яка дуже часто виникає в процесі настройки маршрутизаторів в парі з USB модемами. Про проблему, коли роутер відмовляється працювати з USB модемом. Чи не бачить його, або не хоче підключаться до інтернету. Проблема дійсно є, сам стикався під час налаштування TP-Link TL-MR3220.

[NEW] Рейтинги F1 на початок 2019 року:
ноутбуки

, роутери для будинку , Power bank , SSD , Smart TV приставки з підтримкою 4K UHD , ігрові відеокарти , процесори для ПК , підсилювачі Wi-Fi , смартфони до 10000 рублів , планшети для інтернет-серфінгу , антивіруси

Маршрутизатор, які вміють працювати з USB модемами, ідея дуже хороша. Адже якщо у вас немає можливості провести кабельний інтернет, а є тільки бездротовий 3G / 4G (наприклад, в селі ), І ви хочете роздавати Wi-Fi, то це просто відмінний варіант. Шкода, що на даний момент таких роутерів не дуже багато на ринку, по кілька моделей від кожного виробника. Але, вибрати є з чого.

Так ось, є у вас 3G / 4G інтернет, ви дізналися, що можна роздати цей інтернет по Wi-Fi. Купили маршрутизатор, звичайно ж з підтримкою USB модемів, принесли це все додому, підключили, налаштували, а нічого не працює. Чому? Швидше за все тому, що ваш роутер не «дружить" з вашим модемом. Зараз спробуємо розібратися у всьому по порядку.

До речі, якщо ви ще нічого не купували, то раджу ознайомиться з цієї статтею. У ній я писав, як правильно вибирати роутере для модему.

Поради щодо вирішення проблеми

1. Як я вже писав вище, проблема найчастіше в несумісності роутера з модемом. Так як для кожної моделі роутера є список підтримуваних модемів і провайдерів. Цей список потрібно вивчати обов'язково до покупки роутера. А ще краще, до покупки роутера і модема. Знайти ці списки можна на офіційних сайтах виробників роутерів. Ось, наприклад, TP-Link для їх моделей http://www.tp-linkru.com/products/?categoryid=202&mode=complist . Потрібно, що б ваш модем був в списку. Модель модему шукайте на наклейці на самому модемі. Якщо ви не знайшли свого модему в списку, то найпростіше здати роутер назад в магазин і взяти відповідний. Або, гратися з прошивками (можливо втратити гарантію), і не факт що вийде.

2. Якщо все добре, модем є в списку, але не працює, то для початку, зробіть скидання налаштувань роутера . І спробуйте налаштувати все заново. Бажано за інструкцією.

3. Якщо модем бачить роутер, але не встановлює з'єднання з інтернетом, то перевірте чи правильно ви задали налаштування провайдера, і обов'язково переконайтеся в тому, що модем знаходиться в зоні покриття. Тобто, що модем стабільно тримає мережу. Якщо немає сигналу, то він ясна річ не зможе підключиться до інтернету.

4 4. Якщо підключили модем через подовжувач, то спробуйте підключити без нього, безпосередньо.

5. Якщо нічого не допомогло, то обов'язково спробуйте оновити прошивку роутера до останньої версії.

Чому?
Com/products/?