Чистка ноутбука усередині від пилу з заміною термопасти Ціни. Сервіс-центр "РБК-Компьютерс"

  1. Що потребує охолодження?
  2. Причини перегріву ноутбука. Яким способом проводиться чистка ноутбука від пилу?
  3. Ремонт системи охолодження ноутбука.

Що потребує охолодження

Що потребує охолодження?

Щороку продуктивні потужності комп'ютерної техніки збільшуються в геометричній прогресії, все більше ускладнюючи проблему відведення тепла, що виділяється з маленького закритого корпусу.

У сучасному ноутбуці знаходиться чимала кількість елементів, відведення тепла від яких є основним завданням, як технологів компаній, так і рядових пользователей.Особим елементів, який потребує першочергового охолодженні, є центральний процесор - серце сучасної машини.

Виділяється потужність сучасного мікропроцесора вже перевалила за 100 Вт, що становить значну величину, виходячи з малої площі кристала. Необхідно пам'ятати, що від стабільності роботи цього елемента залежить безперебійна робота всього апарату. північний і південний мости знаходяться на другому місці в списку важливих охолоджуваних елементів, оскільки тут зосереджені високочастотні напівпровідникові елементи.

Графічний адаптер (відеочіп) - складний пристрій, що містить на платі цілий ряд складних високочастотних чіпів. З причини того, що розташовані всі ці елементи зовсім поруч на невеликій за площею відеокарти, охолодження даного елемента є непростим завданням.

Причини перегріву ноутбука. Яким способом проводиться чистка ноутбука від пилу?

Ноутбук, як і будь-який інший пристрій вимагає регулярного профілактичного обслуговування (профілактики). Однією з форм профілактики є чистка.

Забруднення, погіршення роботи системи охолодження, викликає перегрів, що виливається в дуже серйозні проблеми, аж до виходу з ладу таких дорогих компонентів, як відеокарта або процесор. Як не складно здогадатися, відновити працездатність ноутбука після таких поломок куди складніше і дорожче, ніж провести профілактику.

Проводити чистку слід регулярно, так як лептоп досить швидко забруднюється. В принципі буде досить виконувати чистку 2-3 рази на рік. А виробляти її повинен виключно професіонал, який володіє необхідними інструментами і досвідом у цій галузі. Зверніть увагу, що різні лептопи чистяться по-різному - специфіка компонування деяких марок і моделей викликає чималі труднощі в роботі, втім, для майстрів РБК-Компьютерс такі проблеми не стають перешкодою.

Отже, ваш ноутбук став сильно грітися і вимикатися. Відразу зрозуміло, що проблема в системі охолодження і без розбору ноутбука вирішити проблему неможливо. Тут можуть бути 2 причини: або загрезнения пилом, або несправність вентилятора (кулера) .В окремих випадках може знадобитися заміна всієї системи охолодження.

Чистка ноутбука усередині від пилу виконується майстром у вашій присутності. Якщо ж причина перегріву в повільно обертається кулере, то буде потрібно його ремонт або заміна кулера ноутбука. Завдяки великому складу запчастин, заміна вентилятора ноутбука в нашому сервісному центрі виконується негайно.

Але найчастіше проблема перегріву вирішується лише чищенням. Вартість чищення ноутбука від пилу з заміною термопасти -1000р. Рекомендується регулярно проводити профілактичну чистку. Вартість чищення в профілактичних цілях становить 800р.

Ремонт системи охолодження ноутбука.

Для початку, природно, потрібно відключити лептоп від мережі, від'єднати батарею. Проводиться розбирання корпусу, а також відключення шлейфів. Чистимо найбільш помітні забруднення, система охолодження чиститься за допомогою пилососа. Більш важкодоступні місця продуваються балончиком зі стисненим повітрям. Здійснюється промивка клавіатури . Після завершення всіх етапів, відбувається збірка ноутбука в первісний стан.

Якщо корпус знаходиться в незадовільному стані, можливе проведення косметичного ремонту, для видалення жирних забруднень і подряпин різної глибини Завершальний тест, який перевіряє працездатність. Цей пункт вкрай обов'язковий, так як ризик пошкодити якусь деталь при розборі / зборі завжди присутній.

Всі ці пункти однаково важливі, хоча кожен професіонал становить для себе індивідуальний план чистки, головне тут - досягнення кінцевого результату, який ще надовго продовжить безперебійну роботу вашого улюбленця.

Корисні статті.

Що потребує охолодження?
Яким способом проводиться чистка ноутбука від пилу?
Що потребує охолодження?
Яким способом проводиться чистка ноутбука від пилу?