Firefox Sync - синхронізація закладок Firefox

  1. Схожі матеріали
  • Тип - менеджери паролів Firefox.
  • У продовження статті « Менеджери закладок », Розглянемо такий додаток як менеджери паролів Firefox Sync. Вже з самої назви зрозуміло, що мова піде про програму до одного з найпопулярніших браузерів - Mozilla Firefox. Для того, щоб у Вас не склалося враження, що менеджери паролів Firefox Sync є ідеальним і єдиним менеджером синхронізацій для Mozilla Firefox, раджу прочитати статті « Xmarks »І« LastPass - безкоштовний браузерні менеджер паролів ».

    На момент написання даної статті менеджери паролів Firefox Sync підтримує браузер, заснований на ядрі Gecko. А саме: Gecko (Mozilla Firefox (Mozilla Firefox Mobile), Camino і SeaMonkey). Це є явним недоліком в порівнянні з Xmarks і LastPass. Однак той факт, що Firefox Sync абсолютно безкоштовний, має гарну функціональністю і, на відміну від інших менеджерів, включений в базову поставку браузера Mozilla Firefox, робить його дуже привабливим для користувачів Firefox.

    Трішки історії. Перша публічна версія Firefox Sync з'явилася 23 лютого 2009 року. 28 січня 2010 року побачила перша стабільна версія. На початку грудня 2010 року, після заяви Xmarks припинити 11.01.2011 безкоштовну версію (що так на 23.01.2011 і не відбулося) свого проекту, я почав шукати альтернативу. Рішення не змусило себе довго чекати. Вже через кілька годин я встановив, налаштував і виробив першу синхронізацію своїх даних за допомогою Firefox Sync. Поточна (на момент написання статті) версія програми - 1.6.1.

    Розглянемо його функціональні можливості.

    Синхронізація закладок. Це основна функція будь-якого менеджера синхронізацій. Менеджер паролів Mozilla Firefox Sync дозволяє Вам синхронізувати закладки між усіма браузерами, заснованими на ядрі Gecko (Mozilla Firefox (Mozilla Firefox Mobile), Camino і SeaMonkey).

    Синхронізація паролів. Існує можливість синхронізувати логіни \ паролі від Ваших облікових записів на різних сайтах. Так само як і Xmarks, менеджер паролів Mozilla Firefox Sync підходить з відповідальністю до зберігання Ваших паролів. При створенні облікового запису в Firefox Sync Вас попросять ввести секретну фразу. Ця секретна фраза (щось на зразок пароля) буде використовуватися для шифрування Ваших даних. Підійдіть до складання цієї фрази з великою відповідальністю. Рекомендую використовувати правила складання безпечних паролів як для пароля до Firefox Sync так і для секретної фрази.

    Синхронізація налаштувань. Менеджер паролів Mozilla Firefox Sync, на відміну від Xmarks дозволяє синхронізувати настройки браузера. Це вкрай зручно. На робочому місці досить завантажити, встановити Firefox, потім ввести облікові дані Firefox Sync і всі ваші налаштування з домашнього браузера Firefox будуть перенесені і встановлені.

    Синхронізація історії. Ця функція дозволить синхронізувати історію Вашого «серфінгу» з усіх підтримуваних браузерів.

    Синхронізація вкладок. Якщо у Вас є звичка відкривати і не закривати велику кількість вкладок, то дана функція Вам дуже стане в нагоді. Ви зможете закрити браузер будинку на настільному ПК, а по дорозі на роботу продовжити з тих же вкладок на ноутбуці або нетбуці. І для цього Вам не буде потрібно згадувати, які вкладки Ви відкривали.

    Синхронізація з iPhone. Ця функція допоможе Вам синхронізувати дані з iPhone.

    Розглянемо роботу Firefox Sync на прикладі Mozilla Firefox 3.6.13 і Firefox Sync 1.6.1. для цього в головному меню Mozilla Firefox виберемо пункт Інструменти потім Налаштування ... і перейдемо на вкладку Синхронізація. При цьому Ви побачите наступне вікно.

    Хочу зазначити, що синхронізація закладок Firefox, за допомогою цього менеджера, відбувається швидко і без проблем.

    Натисніть на кнопку Управління обліковим записом. Кількість елементів управління в блоці Обліковий запис Firefox Sync збільшиться, як показано на малюнку нижче. Це дозволяє сказати, що менеджери паролів Firefox володіє достатніми можливостями з управління обліковими записами.

    При виборі посилання Переглянути квоту Firefox Sync відобразить кількість займаного Вами простору на сервері синхронізації (малюнок нижче).

    Firefox Sync виділяє достатню кількість місця для зберігання закладок, паролів і так далі.

    Посилання Змінити пароль дозволить Вам змінити пароль до Firefox Sync. Для цього Вам знадобиться ввести старий і новий паролі.

    Посилання Мій ключ синхронізації покаже Вам поточний ключ синхронізації. Дозволить його зберегти, роздрукувати і згенерувати новий.

    Синхронізація закладок в Firefox за допомогою цієї функції стає на достатню «сходинку» забезпечення безпеки зберігання Ваших даних.

    Також за допомогою ключів синхронізації можна спробувати реалізувати подобу функції «Профілю синхронізації» (як у Xmarks). Просто не вказуйте на вашому робочому ПК ключ синхронізації, використовуваний на домашньому Firefox Sync.

    Посилання Замінити або об'єднати дані дозволить Вам «вручну», примусово вказати сервісу Firefox Sync, як саме проводити синхронізацію. Чи то замінити всі дані на поточному пристрої даними з сервера, то чи навпаки. Так само доступна функція об'єднання даних Firefox Sync з локальними. Подібна функція більше потрібна при вирішенні проблем. Або в разі, якщо Ви вкрай активно доповнювали, видаляли або змінювали дані в браузері без підключення до Firefox Sync. а потім вирішили, що необхідно «поділитися» цими даними з усіма Вашими пристроями, підключеними до Firefox Sync.

    Перестати використовувати цю обліковий запис. Це посилання дозволить Вам скинути всю інформацію та налаштування Вашого облікового запису синхронізації. Будьте обережні при використанні даної функції.

    В області Синхронізація браузера Ви можете вибрати типи даних для синхронізації. Пам'ятайте, чим більше типів даних буде зазначено, тим більше можливостей ви отримаєте, і тим довше буде відбуватися процес синхронізації.

    Пам'ятайте, чим більше типів даних буде зазначено, тим більше можливостей ви отримаєте, і тим довше буде відбуватися процес синхронізації

    Більш детально про cинхронизация закладок Firefox Ви можете прочитати на сайті розробника .

    Також доступна стаття в Вікіпедії . За допомогою даного розширення синхронізація закладок Firefox стане справою двох натискань миші.

    Схожі матеріали

    Корисні посилання: