Детальний порівняння iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6s і iPhone 6: У чому різниця?

  1. Дизайн: Різниця у вазі і міцності
  2. Дисплей: Стара технологія, нові функції
  3. Продуктивність: Лідери в своєму класі
  4. Камери: Повільна еволюція
  5. Батарея і зарядка: Автономна робота залишилася на колишньому рівні, але Apple покращує механізм зарядки
  6. Ціна і обсяг внутрішньої пам'яті: Все вище і вище
  7. Детальний порівняння iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6s (таблиця)
  8. На закінчення

З моменту виходу iPhone 6 в 2014 році наступні чотири покоління «яблучних» смартфонів зберігали аналогічний дизайн, що в рамках стрімко розвивається технологічної індустрії досить довгий термін. Однак так здається тільки на перший погляд, якщо придивитися уважніше, кожна модель має значні поліпшеннями. Так чим же відрізняються iPhone 6 (2014 року), iPhone 6s (2015), iPhone 7 (2016) і iPhone 8 (2017)?

Так чим же відрізняються iPhone 6 (2014 року), iPhone 6s (2015), iPhone 7 (2016) і iPhone 8 (2017)

Дизайн: Різниця у вазі і міцності

Цікаво, що, незважаючи на гадану ідентичність iPhone, з покоління в покоління дизайн смартфонів все-таки трохи змінюється.

Спереду відрізнити iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 і iPhone 8 практично неможливо:

Спереду відрізнити iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 і iPhone 8 практично неможливо:

Визначити відмінності iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 і iPhone 8 по задній панелі досить простіше:

ПО ТЕМІ: Як дізнатися модель айфона зовні? Відмінності кожного iPhone .

Незмінними залишаються тільки порт Lightning і великі верхня і нижня межі. А якщо проаналізувати коливання у вазі гаджетів, можна скласти уявлення про те, якими будуть наступні моделі iPhone.

  • iPhone 6 - 138,1 × 67 × 6,9 мм, вага 129 г
  • iPhone 6s - 138,3 × 67,1 × 7,1 мм, 143 г
  • iPhone 7 - 138,3 × 67,1 × 7,1 мм, вага 138 г
  • iPhone 8 - 138,4 × 67,3 × 7,3 мм, вага 148 г

Як не дивно, з перерахованих вище моделей iPhone 8 найбільш габаритний і важкий. Фактично, він майже на 15% важче iPhone 6. Для цього є своя причина. «Ускладнення» iPhone 6s відбулося за рахунок переходу на використання корпусу зі сплаву алюмінію 7000 серії (сплав алюмінію з цинком) після сумнозвісної історії Bendgate і появи технології 3D Touch. В iPhone 7 Apple частково вирішила цю проблему, відмовившись від аудіороз'єми.

При цьому компанія додала захист від води і пилу. Хоча iPhone 8 зберіг ці характеристики, він «набрав у вазі» через використання більш важкої і крихкою скляній задній панелі.

Одна з головних причин, чому Apple зробила задню панель «вісімок» скляній - бездротова зарядка, яка стала однією з основних фішок iPhone випуску 2017 року. Крім іншого, в iPhone 7 з'явилися стереодинаміки, а в iPhone 8 їх розмір зріс на 25%.

Більш докладно про всі відмінності ми розповіли в цьому матеріалі .

ПО ТЕМІ: Скільки коштує iPhone 8, iPhone X, iPhone 7, 6s, SE в Росії - актуальні ціни в рублях .

Дисплей: Стара технологія, нові функції

Дисплей: Стара технологія, нові функції

iPhone X став першим «яблучним» смартфоном з OLED-екраном, в версіях iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 і iPhone 8 реалізований LCD-дисплей. Його ключові характеристики однакові у всіх чотирьох моделей - 4,7-дюймовий IPS LCD дисплей з роздільною здатністю 1334 × 750 пікселів (326 ppi), співвідношення екрану до корпусу 65,5%.

Починаючи з 6s, Apple удосконалила лінійку iPhone, додавши підтримку сенсорної технології 3D Touch, що дозволяє системі визначати силу натискання на дисплей, використовувати функції Peek і Pop, шорткати тощо .

За кілька років технологія залишилася практично на тому ж рівні багато в чому завдяки дивному небажанню чи нездатності компанії впровадити 3D Touch на iPad.

Кожне нове покоління iPhone отримувало поліпшення, наприклад, якщо максимальна яскравість дисплея iPhone 6 і iPhone 6s становила 500 ніт, то в iPhone 7 цей показник досяг позначки в 625 ніт. Нарешті, в iPhone 8 з'явилася підтримка технології True Tone , Завдяки якій кольору дисплея підлаштовуються під навколишнє освітлення.

Нарешті, в iPhone 8 з'явилася підтримка технології   True Tone   , Завдяки якій кольору дисплея підлаштовуються під навколишнє освітлення

Контрастність екрану вражає значно менше - вона збереглася на рівень 1400: 1 (з моменту виходу iPhone 6).

ПО ТЕМІ: Кращий iPhone в 2018 році: порівняння всіх актуальних моделей смартфонів Apple .

Продуктивність: Лідери в своєму класі

Продуктивність: Лідери в своєму класі

У 2010 році Apple випустила свій перший чіп A4, який використовували в iPhone 4 і з тих пір в плані продуктивності залишає далеко позаду своїх конкурентів. Ось ключові специфікації iPhone 6 і вище

  • iPhone 6: процесор Apple A8, два ядра сімейства Cyclone; графіка PowerVR GX6450, 1 ГБ оперативної пам'яті
  • iPhone 6s: процесор Apple A9, два ядра Twister, графіка PowerVR GT7600, 2 ГБ ОЗУ
  • iPhone 7: процесор Apple A10, чотири ядра Fusion, графіка PowerVR Series7XT Plus, 2 ГБ ОЗУ
  • iPhone 8: процесор Apple A11, шість ядер Bionic, графіка Apple Triple-Core, 2 ГБ ОЗУ

Кожне нове покоління демонструє більшу продуктивність у порівнянні з попереднім. Зокрема, в аспектах продуктивності центрального і графічного процесорів iPhone 6s обігнав «шістку» на 70% і 90% відповідно. iPhone 7 показав результати, що перевищують показники 6s на 40% і 50% відповідно, а продуктивність iPhone 8 виявилася вищою на 25% і 30% в порівнянні з сьомим поколінням.

Зниження показників зростання продуктивності iPhone 6s - iPhone 7 пов'язано з розвитком мікроархітектури і зміною моделей використання. З виходом iPhone 6S Apple представила друге покоління датчика Touch ID, продуктивність якого зросла в два рази в порівнянні з першим поколінням (вперше представлена ​​в iPhone 5S, що вийшов в 2013 році). В iPhone 7 або iPhone 8 Touch ID не зазнав істотних змін, але цього і не потрібно - купертіновци давно довели цю технологію до досконалості, однак в iPhone X позбулися неї.

З розвитком бездротової технології Bluetooth, кожне нове покоління iPhone отримувало підтримку нової версії стандарту: від Bluetooth 4.0 (iPhone 6) до Bluetooth 4.2 (iPhone 6s, iPhone 7) і Bluetooth 5.0 (iPhone 8), тоді як пікова швидкість передачі даних в мережі 4G зросла від 150 Мб (iPhone 6) до 300 Мб (iPhone 6S), 450 Мб (iPhone 7) і 600 Мб (iPhone 8).

ПО ТЕМІ: Чому багато хто вибирає iPhone 8 Plus замість iPhone X, 7 або 7 Plus .

Камери: Повільна еволюція

Камери: Повільна еволюція

У плані можливостей камери iPhone 6 був лідером, проте за роки після виходу цієї моделі Apple втратила позиції, поступившись спочатку лінійці смартфонів Samsung Galaxy, а тепер і «дітищу» Google - Pixel і Pixel 2. У чому ж причина?

Хоча основна і фронтальна камери (12 МП і 5 МП) в iPhone 6S стали більш досконалими в порівнянні з iPhone 6 (8 МП основна і 1,2 МП передня камери), світлосила об'єктива залишилася низькою (f / 2.2), а розмір пікселя був поліпшений з 1,5 μm до 1,22 μm. 12-мегапіксельна камера з підтримкою 4K-відео стала однією з сильних сторін 6S, але в цілому смартфон значно відставав від Samsung Galaxy S6.

ПО ТЕМІ: Як змінювалася камера від iPhone 6 до iPhone 7 і істотні відмінності в якості одержуваних фото .

Наступне покоління, iPhone 7, отримало не тільки 12-мегапіксельну основну камеру, але і систему оптичної стабілізації, якої раніше оснащувалися моделі Plus. В iPhone 7 зазнали змін апертура і розмір пікселя. Світлосила зросла до f / 1.8, а ширина пікселя - до 1,3 μm, в той час як фронтальна камера отримала 7-мегапіксельну матрицю, хоча апертура залишилася на колишньому рівні (f / 2.2). Apple також злегка поліпшила можливості зйомки в умовах низької освітленості, але не реалізувала в iPhone 7 подвійну камеру, як у версії 7 Plus.

В цілому камера iPhone 8 успадкувала характеристики свого попередника, хоча Apple оснастила смартфон новими лінзами і істотно поліпшила обробку зображень. Одержаний результат став кроком вперед в порівнянні з iPhone 6, проте на відміну від iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone X Max, iPhone 8 не обладнано подвійною камерою.

Одержаний результат став кроком вперед в порівнянні з iPhone 6, проте на відміну від iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone X Max, iPhone 8 не обладнано подвійною камерою

Підсумовуючи сказане, самі по собі можливості зйомки iPhone 8 вражають, однак камера гаджета вже не входить в число лідерів. Більш того, в цьому плані Apple обганяють не тільки Samsung і Google Pixel 2 і Pixel 2 XL, але і HTC.

Більш докладний порівняння камери і інших характеристик iPhone 8, iPhone 7 і iPhone 6s дивіться нижче в таблиці.

ПО ТЕМІ:

Батарея і зарядка: Автономна робота залишилася на колишньому рівні, але Apple покращує механізм зарядки

З часів iPhone 6 показники автономної роботи «яблучних» смартфонів залишаються практично на одному і тому ж рівні

  • iPhone 6 - 1810 мАг
  • iPhone 6s - 1715 мАг
  • iPhone 7 - 1960 мАг
  • iPhone 8 - 1821 мАг

Навіть сама Apple визнає, що на одному заряді iPhone 8 може пропрацювати приблизно стільки ж часу, що і iPhone 7. Теоретично, відмова від стандартного аудіороз'єми повинен був дозволити Apple вмістити більш ємну батарею. Як продемонстрував приклад Galaxy S7, що володіє 5,2-дюймовим екраном і роз'ємом для навушників, акумулятор ємністю в 3000 мАг цілком поміщається в форм-фактор iPhone 7.

В iPhone 8 купертіновци взяли приклад конкурентів і додали довгоочікувану підтримку швидкої і бездротової зарядки, однак з деякими нюансами. У той час як провідна технологія швидкої зарядки дозволяє відновити заряд батареї до 50% за 30 хвилин, власникам «вісімок» доведеться додатково витратитися на блок живлення та відповідний йому кабель. До того ж, новітні смартфони від Apple здатні підтримувати бездротову зарядку (Qi) на потужності 7,5 Вт, тоді як специфікації Qi уможливлюють передачу 15 Вт потужності.

ПО ТЕМІ: Qi: як працює бездротова зарядка для iPhone 8 і iPhone X і скільки вона коштує .

Передбачається, що напруга в 15 Вт буде використовувати пропріетарна зарядна станція Apple AirPower, яка надійде в продаж пізніше в 2019 році.

iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 і iPhone 8 підпадають під дію запущеної Apple програми по заміні акумуляторних батарей на нові зі знижкою в $ 29, яка триватиме до кінця цього року. Власникам iPhone 6 і iPhone 6s краще не втрачати часу і замінити батареї зараз (це також підвищить втрачену продуктивність), користувачі iPhone 7 і iPhone 8 можуть почекати, але не варто упускати таку можливість.

ПО ТЕМІ: 10 причин купити iPhone 6S, а не iPhone 8 або iPhone X .

Ціна і обсяг внутрішньої пам'яті: Все вище і вище

Ціна і обсяг внутрішньої пам'яті: Все вище і вище

За останні чотири покоління вартість iPhone зросла, але також і виріс обсяг внутрішнього сховища. Поточні ціни на моделі смартфонів:

З виходом кожного нового покоління Apple знижує вартість попередніх версій смартфонів і вирівнює обсяги внутрішньої пам'яті, наприклад, в 2017 році версія iPhone 6s на 64 ГБ була замінена варіантом на 128 ГБ з тим же цінником, в той час як з лінійки iPhone 7 зникла версія на 256 ГБ.

У той же час вартість iPhone 8 виросла на 7-8 тисяч рублів у порівнянні з попередниками, однак мінімальний обсяг пам'яті збільшився з 32 ГБ до 64 ГБ, а число варіантів скоротилося до 2 (64 ГБ і 256 ГБ).

ПО ТЕМІ: Порівняння iPhone 7 і iPhone 8: в чому різниця і чи варто переплачувати?

Детальний порівняння iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6s (таблиця)

Детальний порівняння iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6s (таблиця)

На закінчення

У той час як iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 і iPhone 8 на перший погляд виглядають однаково, всі моделі мають свої особливості, як в екстер'єрі, так і в «начинці». На жаль, за винятком продуктивності, по іншим специфікаціям (дизайну, ємності батареї і камері) смартфони відстають від своїх суперників - Plus версій, iPhone X, iPhone XS Max і iPhone XR.

Хоча iPhone 6 свого часу був лідером індустрії, iPhone 8 таким не є. Проте, 4,7-дюймові iPhone як і раніше залишаються кращими компактними смартфонами на ринку, цілком можливо через відсутність конкуренції (навіть Apple відмовилася від цього форм-фактора в 2018 році).

Проте, якщо вам потрібен якісний і зручний преміум-смартфон, який легко поміщається в кишені iPhone 6s, iPhone 7 або iPhone 8 до сих пір залишаються актуальним вибором в 2018 році. На жаль, час iPhone 6 вже пройшло.

Дивіться також:

Так чим же відрізняються iPhone 6 (2014 року), iPhone 6s (2015), iPhone 7 (2016) і iPhone 8 (2017)?
2. У чому ж причина?