Новинки від Білого вітру - ДВМ

Новинки від "Білого вітру - ДВМ"

Сергій Сидоров

У жовтні концерн "Білий вітер - ДВМ" представив нові моделі своїх портативних комп'ютерів RoverBook, а також новий суперпортативних ПК RoverBook Partner AT. Сталася ця знаменна подія в новому фірмовому магазині поблизу станції метро "Жовтневе поле", відкритому всього лише місяць тому. Перші результати його роботи, за словами співпрезидента концерну Юрія Дубовицька, нічим не гірше, ніж у інших магазинів компанії.

RoverBook Partner AT належить до класу субноутбуків - його розміри 214х124х37 мм, а маса менше 1 кг. У ньому використовується 120 МГц процесор Cyrix Gxi, в якому інтегровані функції відеоадаптера (під відеопам'ять виділяється місце в ОЗУ, за замовчуванням 2 Мб) і звуковий плати, повністю сумісної з Sound Blaster. Оперативна пам'ять ємністю 16 Мб, жорсткий диск 1,6 Гб, екран з активною матрицею діагоналлю 6,1 дюйма з роздільною здатністю 640х480, один роз'єм PC Card Тип II, один USB, інфрачервоний порт з максимальною швидкістю передачі 4 Мбіт / с, вбудований мікрофон і динамік - такі характеристики "малятка". Рекомендована роздрібна ціна становить $ 950, і ще за $ 150 можна додатково прикупити CD-ROM-привід. Як маніпулятора, на відміну від Toshiba Libretto, використовується перо, прибиране в спеціальну кишеню на корпусі.

Маркетологи концерну припускають, що найбільшим успіхом ця модель буде користуватися у жінок. Один екземпляр Partner AT був навіть розіграний серед представниць слабкої статі з журналістської братії. Щасливою власницею кишенькового ПК стала кореспондентка "Плейбоя". Можливо, цей предмет комп'ютерної життя поряд з SurgeArrest отримає звання "найсексуальнішої речі року".

Дві інші новинки - RoverBook Navigator KT7 і RoverBook Navigator AT6 - засновані на недавно випущеному Intel мобільному процесорі Pentium II 300 МГц. Navigator KT7 призначений для любителів всього "найпотужнішого, найкращого" - ОЗУ 64 Мб типу SDRAM, жорсткий диск об'ємом 6,4 Гб, двошвидкісний привід DVD, апаратна підтримка MPEG-2, відеокарта S3 M5 + з 4 Мб SGRAM-пам'яті, звукова карта ESS 1879, актівноматрічний дисплей з діагоналлю 15,1 дюйма (максимальна роздільна здатність 1024х768), три роз'єми PC Card - один типу III, два типу II. Купити все це багатство можна за $ 5995.

Navigator AT6 виглядає дещо скромніше - CD-ROM-привід з 24-кратною швидкістю замість DVD, відеокарта Trident 9397 з такою ж пам'яттю, аудіоплата ESS Maestro-2 і екран трохи менше - 14,1 дюйма. Зате і ціна не так вражає - "всього" $ 3995.

Версія для друку

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишати коментарі.