iPhone XS і iPhone XS Max: дві SIM-карти, екран 120 Гц і нова камера

У Театрі імені Стіва Джобса пройшла щорічна презентація Apple, в рамках якої були представлені нові пристрої. У центрі уваги традиційно виявився iPhone, а точніше відразу три iPhone. Фанатів «яблучної» техніки порадували оновленням торішнього iPhone X, який отримав приставку S в назві, гігантським iPhone XS Max і простішим iPhone XR , Про який ми розповімо окремо. Нижче піде мова про топових iPhone XS і iPhone XS Max.

iPhone XR

Зовні iPhone XS нічим не відрізняється від минулорічної «десятки». Корпус смартфона знову виконаний з нержавіючої сталі, а задня сторона прикрита склом для бездротової зарядки. За запевненням Apple, в iPhone XS використовується саме міцне скло серед всіх смартфонів. Для бажаючих виділитися компанія додала до срібного і чорного кольорів новий варіант - золотий. iPhone XS Max зовні повністю повторює звичайний XS, але тільки в збільшених розмірах. Обидва смартфони сертифіковані за стандартом IP68 і здатні перебувати під водою на глибині до 2 метрів протягом 30 хвилин.

Обидва смартфони сертифіковані за стандартом IP68 і здатні перебувати під водою на глибині до 2 метрів протягом 30 хвилин

iPhone XS отримав 5,8-дюймовий OLED-дисплей Super Retina з роздільною здатністю 2436х1125 пікселів (458 ppi), підтримкою HDR10 і Dolby Vision і на 60% більше широкий динамічний діапазон, ніж у iPhone X. Виріз під динамік, фронтальну камеру і систему 3D -сканування осіб Face ID залишився такого ж розміру. iPhone XS Max оснастили 6,5-дюймової OLED-панеллю з роздільною здатністю 2688х1242 пікселів (458 ppi). Обидві моделі отримали сенсорні 120 Гц екрани.

Обидві моделі отримали сенсорні 120 Гц екрани

У плані начинки iPhone XS і iPhone XS Max повністю ідентичні. Новинки оснастили новим чіпсетом Apple A12 Bionic, виконаним за 7-нм техпроцесу. До його складу увійшли шестиядерний центральний процесор, чотирьохядерний графічний прискорювач власної розробки і восьміядерний блок нейронних обчислень, здатний виконувати 5 трильйонів операцій в секунду. Завдяки новому процесору і iOS 12 додатка на iPhone XS і iPhone XS Max запускаються на 30% швидше, ніж на iPhone X. Крім того, розпізнавання особи за допомогою Face ID також стало швидше.

Крім того, розпізнавання особи за допомогою Face ID також стало швидше

Камера, всупереч чуткам про потрійний модуль, залишилася подвійний. Чи не змінилося і дозвіл: обидва модуля по 12 Мп оснащені оптичною стабілізацією. Основний модуль отримав збільшений сенсор з розміром пікселя 1,4 мкм і об'єктив з діафрагмою f / 1,8, а другий модуль оснастили об'єктивом зі світлосилою f / 2,4. Фронтальна камера на 7 Мп має светосилу f / 2,2.

Фронтальна камера на 7 Мп має светосилу f / 2,2

Також інженери Apple поліпшили алгоритми обробки знімків. Так, новий режим HDR Smart збирає набагато більше даних про знімок, роблячи більше кадрів, щоб на підсумковому знімку не було засветов і провалів в тінях. І все це з нульовою затримкою.

І все це з нульовою затримкою

Крім нового режиму HDR Smart в iPhone XS і iPhone XS Max був поліпшений портретний режим. Він став більш природним і точніше відокремлює головний об'єкт від фону. Крім того, вже на готовому знімку можна змінювати глибину різкості в великому діапазоні.

Крім того, вже на готовому знімку можна змінювати глибину різкості в великому діапазоні

Також в нових iPhone було покращено якість відеозйомки. Завдяки чотирьом мікрофонів, iPhone XS і iPhone XS Max вміють записувати стереозвук в розширеному діапазоні. До слова, стереодинаміки в нових iPhone стали ще голосніше, а звук - більш насиченим.

До слова, стереодинаміки в нових iPhone стали ще голосніше, а звук - більш насиченим

Після презентації в минулому році iPhone X з накопичувачем на 256 ГБ компанія Apple вирішила не зупинятися на досягнутому. Тому нові iPhone XS і iPhone XS Max в максимальній конфігурації будуть оснащуватися накопичувачем на 512 ГБ. Найдоступніша версія отримає 64 ГБ вбудованої пам'яті, а проміжним рішенням стала модифікація на 256 ГБ.

Час автономної роботи iPhone XS було збільшено на 30 хвилин в порівнянні з торішнім iPhone X. У випадку з iPhone XS Max збільшені габарити дозволили встановити акумулятор більшої ємності, що забезпечує на півтори години більше автономної роботи, ніж у звичайній «десятці». Смартфони підтримують швидку і бездротову зарядку. У комплект поставки входить стандартний блок живлення на 5 Вт, що не підтримує швидку зарядку.

Ще одним важливим нововведенням iPhone XS і iPhone XS Max стала підтримка двох SIM-карт (Dual SIM Dual Standby) в ряді регіонів: звичайної і eSIM. У Китаї будуть продаватися версії під дві фізичні SIM-карти. eSIM в Росії не підтримується.

eSIM в Росії не підтримується

Офіційні ціни на iPhone XS і iPhone XS Max в Росії:

  • iPhone XS на 64 ГБ - 87 990 рублів;
  • iPhone XS на 256 ГБ - 100 990 рублів;
  • iPhone XS на 512 ГБ - 118 990 рублів;
  • iPhone XS Max на 64 ГБ - 96 990 рублів;
  • iPhone XS Max на 256 ГБ - 109 990 рублів;
  • iPhone XS Max на 512 ГБ - 127 990 рублів.

Новинки будуть доступні для попереднього замовлення з 14 вересня, а в продаж вони надійдуть 21 вересня. У Росії iPhone XS і iPhone XS Max з'являться 28 вересня.