Як зробити модернізацію комп'ютера (upgrade)

  1. Установка материнської плати
  2. Модернізація блоку живлення
  3. Установка або заміна процесора
  4. Заміна або установка відеокарти
  5. Установка оперативної пам'яті
  6. Заміна жорсткого диска
  7. Апгрейд DVD-приводу на новий

У певний момент комп'ютер перестає відповідати сучасним вимогам і його продуктивності недостатньо для виконання необхідних завдань, або вам просто необхідний локальний ремонт пк У певний момент комп'ютер перестає відповідати сучасним вимогам і його продуктивності недостатньо для виконання необхідних завдань, або вам просто необхідний локальний ремонт пк.

І тут виникає питання, що краще, збірка комп'ютера на замовлення або більш економний варіант, модернізація або апгрейд комп'ютера. Давайте спробуємо розібратися. На що слід звернути увагу:

  • Вибрати модернізацію або складання нового комп'ютера в залежності від того, наскільки ваш ПК застарів.
  • Правильно підібрати бюджет.
  • Для економії можна зробити заміну тільки що вийшов з ладу компонента ПК.
  • Встановити і налаштувати операційну систему Windows.

Апгрейд комп'ютера - це процес вибіркової заміни застарілих комплектуючих на більш сучасні або установка нових пристроїв з метою збільшення потужності або розширення можливостей системи. Основними складовими системного блоку є: материнська плата, центральний процесор (ЦП, CPU), відеокарта, модулі оперативної пам'яті і блок живлення.

Установка материнської плати

Установка материнської плати

Модель материнської плати визначає основні характеристики всіх пристроїв, встановлених на ній. Її модернізація дозволить використовувати більш сучасні, потужні комплектуючі, нова версія BIOS дозволить розширити можливості апаратного забезпечення або збільшити швидкодію. Варто зауважити, материнська плата є основною частиною комп'ютера, тому її апгрейд ймовірно призведе в заміні процесора і оперативної пам'яті.

Модернізація блоку живлення

Від потужності блоку живлення залежать допустимі параметри пристроїв, встановлених на материнській платі. В першу чергу, це стосується відеокарти, процесора, жорстких дисків, DVD-приводів і системи охолодження. Модернізація блоку живлення на більш потужний, дозволить використовувати більш досконалі пристрої, що значно збільшить продуктивність і стабільність роботи комп'ютера.

Установка або заміна процесора

Апгрейд процесора на новий істотно збільшить швидкодію комп'ютера, а також дозволить запускати додатки, які до цього працювали некоректно або зовсім відмовлялися запускатися Апгрейд процесора на новий істотно збільшить швидкодію комп'ютера, а також дозволить запускати додатки, які до цього працювали некоректно або зовсім відмовлялися запускатися. перед модернізацією центрального процесора необхідно переконатися, що материнська плата і блок живлення дозволяють використовувати дану модель CPU.

Заміна або установка відеокарти

Відеокарта відповідає за якість картинки, що видається комп'ютером. В першу чергу це відноситься до ігор, які стають все більш яскравими і цікавими, вимагаючи при цьому все більше ресурсів. Апгрейд відеокарти комп'ютера дозволить запускати новітні ігри з максимальними параметрами графіки. Перед модернізацією відеокарти слід переконатися, що блок живлення дозволяє використовувати нову карту, а материнська плата має необхідний інтерфейс.

Установка оперативної пам'яті

Установка додаткових модулів оперативної пам'яті або апгрейд на більш пізні моделі істотно збільшує швидкодію системи. сучасні плати оперативної пам'яті мають більший обсяг і високі тактові частоти, що дозволяє використовувати більший обсяг пам'яті при невисоких витратах на її придбання. Приріст продуктивності системи після модернізації на нову можна відчути відразу!

Заміна жорсткого диска

Іноді наявного в розпорядженні дискового простору недостатньо. Це викликає незручності: знижується швидкодія системи, не встановлюються нові програми, вже встановлені не можуть зберегти виконану Вами роботу, виникають труднощі з копіюванням файлів. В цьому випадку допоможе установка додаткового жорсткого диска. Сучасні жорсткі диски, як правило, мають великий обсяг, а також високу швидкість обміну даними, що значно збільшує їх швидкість роботи. При установці нового або додаткового жорсткого диска необхідно переконатися, що материнська плата має необхідний інтерфейс, а блок живлення дозволяють використовувати цей пристрій.

Апгрейд DVD-приводу на новий

Модернізація DVD-приводу на новий дозволить полегшити роботу із записом і зберіганням даних. За статистикою, найнадійнішим способом зберігання інформації є запис на носії. Не всі пристрої, наприклад, DVD-програвачі або музичні центри, здатні працювати з флеш накопичувачами, і як і раніше використовують диски. При апгрейді приводу необхідно переконатися, що у материнської плати є необхідний інтерфейс. Варто зауважити, що DVD / CD приводи вже застаріли і новий можна не встановлювати, зараз досить обходитися флешкою.