Краща ігрова відеокарта. Вибір і порівняння в 2018 році

  1. Краща ігрова відеокарта. Вибір і порівняння в 2018 році Вітаю вас, геймери! Скажіть, чому, на вашу...
  2. Бюджетні відеокарти початкового ігрового рівня (найдорожчі)
  3. Відеоадаптери середнього ігрового рівня
  4. Відкрите предтопового ігрового рівня
  5. Відеоадаптери топового ігрового рівня (флагмани)
  6. Як зрозуміти якого покоління ваша ігрова відеокарта?
  7. Суфікси (букви в кінці) в маркуванні назв відеоадаптерів
  8. Найкраща ігрова відеокарта для комп'ютера серед NVIDIA і AMD по продуктивності (2017-2018)
  9. Краща ігрова відеокарта. Вибір і порівняння в 2018 році
  10. Класифікація та покоління відеокарти. Що означають назви графічних адаптерів і які підходять для ігор?
  11. Бюджетні відеокарти початкового ігрового рівня (найдорожчі)
  12. Відеоадаптери середнього ігрового рівня
  13. Відкрите предтопового ігрового рівня
  14. Відеоадаптери топового ігрового рівня (флагмани)
  15. Як зрозуміти якого покоління ваша ігрова відеокарта?
  16. Суфікси (букви в кінці) в маркуванні назв відеоадаптерів
  17. Найкраща ігрова відеокарта для комп'ютера серед NVIDIA і AMD по продуктивності (2017-2018)
  18. Краща ігрова відеокарта. Вибір і порівняння в 2018 році
  19. Класифікація та покоління відеокарти. Що означають назви графічних адаптерів і які підходять для ігор?
  20. Бюджетні відеокарти початкового ігрового рівня (найдорожчі)
  21. Відеоадаптери середнього ігрового рівня
  22. Відкрите предтопового ігрового рівня
  23. Відеоадаптери топового ігрового рівня (флагмани)
  24. Як зрозуміти якого покоління ваша ігрова відеокарта?
  25. Суфікси (букви в кінці) в маркуванні назв відеоадаптерів
  26. Найкраща ігрова відеокарта для комп'ютера серед NVIDIA і AMD по продуктивності (2017-2018)

Краща ігрова відеокарта. Вибір і порівняння в 2018 році

Вітаю вас, геймери! Скажіть, чому, на вашу думку, відрізняється просто потужний комп'ютер від ігрового комп'ютера ? Звичайно ж, головною відмітною особливістю (і пам'яткою) ігрового комп'ютера є відеокарта, а точніше - ігрова відеокарта. Так-так, саме ігровий відеоадаптер є незамінним атрибутом вашого комп'ютера, якщо ви любите грати в сучасні ігри з максимальною деталізацією графіки. А адже графіка в іграх іноді може прям-таки вражати своєю невимовною красою.

У цій статті ви дізнаєтеся все, що вам необхідно знати про сучасних відкритих, як ігрових так і не дуже. Дізнаєтеся, що таке покоління відеокарти, і як дізнатися, якого покоління ваша відеокарта. Дізнаєтеся про класи ігрових відеокарт, і якого класу відеокарту краще вибрати в вашої ситуації. А навчившись розбиратися у всіх цих цифрах, ви зможете зрозуміти, яка відеокарта краще підходить для ігор в 2018 році.

Про кращих виробників відеоадаптерів ви можете почитати в статті « Як вибрати відеокарту для ПК? ». Тут вже не буду повторюватися, тому що якість виробника по суті тримається на одному рівні незалежно від того ігрова це відеокарта або звичайна.

Класифікація та покоління відеокарти. Що означають назви графічних адаптерів і які підходять для ігор?

Ні для кого не секрет, що відеокарти мають класи і покоління. Чим вище клас і вище покоління, тим (теоретично) відеокарта повинна бути могутніше. Насправді це не завжди так. Однак, якщо перед вами буде стояти вибір купити ігрову відеокарту нового покоління або відеокарту трохи могутніше, але старого покоління, то ЗАВЖДИ вибирайте відеокарту нового покоління. Може вона не така потужна, але зате у неї більше можливостей і підтримка останніх технологій. Та й прослужить вона довше. Давайте перейдемо до класифікації відеоадаптерів.

Бюджетні відеокарти початкового ігрового рівня (найдорожчі)

Те, що ці відеокарти бюджетні зовсім не означає, що ви зможете купити ігрову відеокарту за 5000 рублів. Вивалити доведеться приблизно 6000-11000 рублів, якщо вірити Яндекс Маркету і іншим інтернет магазинах. Бюджетні відеокарти відрізняються компактними розмірами.

Бюджетні відеокарти відрізняються компактними розмірами

Ігрова відеокарта початкового рівня - Palit GeForce GTX 1050

Як зрозуміти, що відеокарта початкового ігрового рівня? Подивитися на назву відеокарти. Якщо це NVIDIA GeForce, то передостання цифра буде 5, наприклад, GTX 10 5 0 або GTX 9 5 0. А якщо це AMD Radeon, то передостання (середня) цифра буде 6, наприклад, RX 4 6 0 або RX 3 6 0.

До речі варто зауважити, що з такими відеокартами ви все ж зможете пограти в більшість сучасних ігор, але на мінімальних налаштуваннях деталізації графіки.

Відеоадаптери середнього ігрового рівня

Графічні адаптери середнього класу (рівня) мають трохи іншу маркування. Для адаптерів NVIDIA GeForce передостання цифра повинна бути 6, а для AMD Radeon - 7.

Що можна сказати про їх продуктивності? Вони добре потягнуть гри, випущені в 2016-2017 роках навіть на максимальних налаштуваннях. А ось найсучасніші ігри можуть трохи пригальмовувати. Доведеться трохи знизити деталізацію графіки або дозвіл.

Відкрите предтопового ігрового рівня

Маркування назв таких відеокарт наступна. NVIDIA GeForce має передостанню цифру 7, а AMD Radeon - 8.

Потужності цих відеокарт буде більш ніж достатньо для всіх сучасних відеоігор. Більш того, вони себе ще прекрасно покажуть в найближчі кілька років. Будьте в них упевнені. Загалом, це ідеальний варіант для ігрового комп'ютера. І зараз ви дізнаєтеся чому відекарточкі топового рівня вам не потрібні.

Відеоадаптери топового ігрового рівня (флагмани)

Маркування флагманів у провідних виробників відеочіпів наступна: у NVIDIA GeForce передостання цифра 8, а у AMD Radeon - 9.

Маркування флагманів у провідних виробників відеочіпів наступна: у NVIDIA GeForce передостання цифра 8, а у AMD Radeon - 9

Ігрова відеокарта GeForce GTX 1080 Ti з турбоохлажденіем виглядає дуже круто

На що ж здатні ці монстри? Ну, купуючи такого звіра, будьте впевнені, що його вам вистачить на багато років з запасом. А також ви зможете пограти в будь-яку гру з максимальними налаштуваннями деталізації графіки і роздільною здатністю екрану 4K (3840 × 2160 пікселів). Такий дозвіл потрібно, щоб можна було комфортно грати на великих екранах. Вам це потрібно? Сумніваюся, якщо тільки ви не професійний геймер.

Крім того ціна таких відеоадаптерів вам теж навряд чи сподобається. Вартість варіюється від 30000 рублів до 70000 рублів. Ось і думайте. До того ж, щоб така ігрова відеокарта себе максимально реалізувала їй потрібен потужний центральний процесор або доведеться розігнати процесор , Якщо він недостатньо потужний.

Як зрозуміти якого покоління ваша ігрова відеокарта?

Думаю, ви вже й самі здогадалися. А якщо ні, то я розповім. За покоління графічного адаптера відповідає найперша цифра, навіть число, а не цифра, тому що у випадку з картами NVIDIA це вже 2 цифри (10). Покоління NVIDIA GeForce - GTX 6 50, GTX 7 80, GTX 9 70, GTX 10 80. покоління AMD Radeon - RX 2 60, RX 3 60, RX 4 90 і нове покоління RX 5 80.

З кожним новим поколінням трохи поліпшується архітектура чіпа, в деяких випадках (але не завжди) поліпшується техпроцес виготовлення відеочипа.

Суфікси (букви в кінці) в маркуванні назв відеоадаптерів

Суфікси це не менш важлива тема, яку я не міг залишити поза увагою. На деяких відкритих після назви ви можете побачити ще якісь букви - це суфікси (OC, Ti і т.д.). Вони там не просто так і кожен з них несе в собі певний сенс. Давайте розбиратися, адже багатьох цікавить, що означають букви в назві відеокарт. Розповім лише про сучасні суффиксах те, що зміг нарити. Можливо, потім буду поповнювати список суфіксів.

Можливо, потім буду поповнювати список суфіксів

Суфікс в назві відеокарти

Ti - це скорочення від слова Titanium. Зустрічається у відеокарт на чіпах NVIDIA GeForce. Чи означає, що відеокарта потужніший всіх інших відеокарт того ж покоління. Це досягається НЕ за рахунок заводського розгону, а за рахунок збільшення продуктивних потужностей. Коштує така картка теж на порядок дорожче. Вважається що відеокарта з Ti могутніше аналогічної відеокарти без суфікса на 10-15%.

OC - OverClock (розігнана). Такі відеокарти мають заводський розгін. Це означає, що вона потужніша, ніж звичайна відеокарта, але ця потужність висмоктана з пальця. А призводить це до швидшого зносу відеоадаптера, навіть незважаючи на посилене охолодження.

X2 - означає, що така відеокарта має 2 графічних чіпа. Але тим не менш обидва чіпа використовують одну і ту ж відеопам'ять, тому приріст продуктивності не сильно великий. Але іноді обгрунтований, якщо виробники вирішили так зробити. А іноді це просто маркетинговий хід. При виборі відеокарти не забувайте порівнювати їх продуктивність в тестах. Їх повно в інтернеті.

M - мобільний відеоадаптер. Тобто встановлюється в ноутбуки. Будь-яка мобільна відеокарта на порядок слабше аналогічної відеокарти для стаціонарного ПК. До речі зараз вже можна підключити зовнішню відеокарту до ноутбука , Значно підвищивши його продуктивність. І такий відкритий може виявитися абсолютно будь-яка відеокарта для стаціонарного комп'ютера.

Невелике доповнення. Суфікс М застосовувався тільки до 9 покоління мобільних відеокарт. В сучасних ігрових ноутбуках стоять відеокарти 10 покоління, який по продуктивності практично ні чим не поступаються десктопних варіантів, тому букву М їм більше не привласнюють.

Найкраща ігрова відеокарта для комп'ютера серед NVIDIA і AMD по продуктивності (2017-2018)

У різних виробників можуть трохи відрізнятися деякі характеристики, тому значення ці усереднені. Ви можете на них спиратися, але якщо хочете більш точну інформацію, то порівнюйте продуктивність конкретного моделі конкретного виробника, просто використавши Яндекс і вписавши запит типу «Тести продуктивності ігрових відеоадаптерів».

Ви можете на них спиратися, але якщо хочете більш точну інформацію, то порівнюйте продуктивність конкретного моделі конкретного виробника, просто використавши Яндекс і вписавши запит типу «Тести продуктивності ігрових відеоадаптерів»

Хто тут найпотужніший?

Ціни на відеокарти оновлені 29 квітня 2019 року.

№ Відеочіп Виробник-ність в балах Виробник, модель / варіація, інтернет магазин Ціна, рублів 1 NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 47817 PNY GeForce GTX 1080 Ti Blower, 1480-1582Mhz 79660 Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower, 1480-1582Mhz 76200 Zotac GeForce GTX 1080 Ti Ninja, 5 Gb 38810 2 NVIDIA GeForce GTX 1080 39641 ASUS GeForce GTX 1080 1607MHz 39990 3 NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti 38225 PNY GeForce GTX 1070 Ti Blower, GF107IGTXCD8GEPB, 8ГБ, GDDR5, Retail 30320 INNO3D GeForce GTX 1070 Ti Jet 32510 4 NVIDIA GeForce GTX 1070 33638 ASUS nVidia GeForce GTX 1070, EX-GTX1070-8G, 8Гб, GDDR5 28990 Gigabyte GeForce® GTX 1070 27730 5 NVIDIA GeForce GTX TITAN X 30739 6 NVIDIA GeForce GTX 980 Ti 29705 7 AMD Radeon R9 Fury 25202 8 NVIDIA GeForce GTX 1060 25151 MSI nVidia GeForce GTX 1060 17990 Palit GeForce® GTX 1060 18390 9 NVIDIA GeForce GTX 980 24840 10 AMD Radeon RX 580 23885 MSI Radeon RX 580 Miner 13770 11 AMD Radeon R9 390X 22667 12 AMD Radeon RX 480 22460 13 NVIDIA GeForce GTX 780 Ti 22356 14 NVIDIA GeForce GTX 970 21735 15 AMD Radeon RX 570 19463 SAPPHIRE AMD Radeon RX 570 11590 16 AMD Radeon RX 470 19025 MSI Radeon RX 470, 8ГБ 10520 17 NVIDIA GeForce GTX 780 17906 18 AMD Radeon RX 560 14630 ASUS AMD Radeon RX 560 10410 MSI AMD Radeon RX 560 9590 19 NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 12938 PALIT nVidia GeForce GTX 1050TI 10650 ASUS nVidia GeForce GTX 1050TI 11930 20 NVIDIA GeForce GTX 580 11798 21 NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 11696 22 NVIDIA GeForce GTX 1050 11250 GIGABYTE nVidia GeForce GTX 1050 9730 PALIT nVidia GeForce GTX 1050 9450 23 NVIDIA GeForce GTX 950 11178 24 NVIDIA GeForce GTX 660 10350

З таблиці стає зрозуміло, яка модель є найкращою відеокартою для сучасних ігор. Але пам'ятайте, що самі топові відеоадаптери мають зайвої потужністю. Тому дивіться на ціну і зважуйте всі за і проти такої покупки. Для того, щоб повноцінно насолодитися іграми, вам цілком вистачить потужності відеокарти предтопового рівня а іноді навіть і середнього.

Краща ігрова відеокарта. Вибір і порівняння в 2018 році

Вітаю вас, геймери! Скажіть, чому, на вашу думку, відрізняється просто потужний комп'ютер від ігрового комп'ютера ? Звичайно ж, головною відмітною особливістю (і пам'яткою) ігрового комп'ютера є відеокарта, а точніше - ігрова відеокарта. Так-так, саме ігровий відеоадаптер є незамінним атрибутом вашого комп'ютера, якщо ви любите грати в сучасні ігри з максимальною деталізацією графіки. А адже графіка в іграх іноді може прям-таки вражати своєю невимовною красою.

У цій статті ви дізнаєтеся все, що вам необхідно знати про сучасних відкритих, як ігрових так і не дуже. Дізнаєтеся, що таке покоління відеокарти, і як дізнатися, якого покоління ваша відеокарта. Дізнаєтеся про класи ігрових відеокарт, і якого класу відеокарту краще вибрати в вашої ситуації. А навчившись розбиратися у всіх цих цифрах, ви зможете зрозуміти, яка відеокарта краще підходить для ігор в 2018 році.

Про кращих виробників відеоадаптерів ви можете почитати в статті « Як вибрати відеокарту для ПК? ». Тут вже не буду повторюватися, тому що якість виробника по суті тримається на одному рівні незалежно від того ігрова це відеокарта або звичайна.

Класифікація та покоління відеокарти. Що означають назви графічних адаптерів і які підходять для ігор?

Ні для кого не секрет, що відеокарти мають класи і покоління. Чим вище клас і вище покоління, тим (теоретично) відеокарта повинна бути могутніше. Насправді це не завжди так. Однак, якщо перед вами буде стояти вибір купити ігрову відеокарту нового покоління або відеокарту трохи могутніше, але старого покоління, то ЗАВЖДИ вибирайте відеокарту нового покоління. Може вона не така потужна, але зате у неї більше можливостей і підтримка останніх технологій. Та й прослужить вона довше. Давайте перейдемо до класифікації відеоадаптерів.

Бюджетні відеокарти початкового ігрового рівня (найдорожчі)

Те, що ці відеокарти бюджетні зовсім не означає, що ви зможете купити ігрову відеокарту за 5000 рублів. Вивалити доведеться приблизно 6000-11000 рублів, якщо вірити Яндекс Маркету і іншим інтернет магазинах. Бюджетні відеокарти відрізняються компактними розмірами.

Бюджетні відеокарти відрізняються компактними розмірами

Ігрова відеокарта початкового рівня - Palit GeForce GTX 1050

Як зрозуміти, що відеокарта початкового ігрового рівня? Подивитися на назву відеокарти. Якщо це NVIDIA GeForce, то передостання цифра буде 5, наприклад, GTX 10 5 0 або GTX 9 5 0. А якщо це AMD Radeon, то передостання (середня) цифра буде 6, наприклад, RX 4 6 0 або RX 3 6 0.

До речі варто зауважити, що з такими відеокартами ви все ж зможете пограти в більшість сучасних ігор, але на мінімальних налаштуваннях деталізації графіки.

Відеоадаптери середнього ігрового рівня

Графічні адаптери середнього класу (рівня) мають трохи іншу маркування. Для адаптерів NVIDIA GeForce передостання цифра повинна бути 6, а для AMD Radeon - 7.

Що можна сказати про їх продуктивності? Вони добре потягнуть гри, випущені в 2016-2017 роках навіть на максимальних налаштуваннях. А ось найсучасніші ігри можуть трохи пригальмовувати. Доведеться трохи знизити деталізацію графіки або дозвіл.

Відкрите предтопового ігрового рівня

Маркування назв таких відеокарт наступна. NVIDIA GeForce має передостанню цифру 7, а AMD Radeon - 8.

Потужності цих відеокарт буде більш ніж достатньо для всіх сучасних відеоігор. Більш того, вони себе ще прекрасно покажуть в найближчі кілька років. Будьте в них упевнені. Загалом, це ідеальний варіант для ігрового комп'ютера. І зараз ви дізнаєтеся чому відекарточкі топового рівня вам не потрібні.

Відеоадаптери топового ігрового рівня (флагмани)

Маркування флагманів у провідних виробників відеочіпів наступна: у NVIDIA GeForce передостання цифра 8, а у AMD Radeon - 9.

Маркування флагманів у провідних виробників відеочіпів наступна: у NVIDIA GeForce передостання цифра 8, а у AMD Radeon - 9

Ігрова відеокарта GeForce GTX 1080 Ti з турбоохлажденіем виглядає дуже круто

На що ж здатні ці монстри? Ну, купуючи такого звіра, будьте впевнені, що його вам вистачить на багато років з запасом. А також ви зможете пограти в будь-яку гру з максимальними налаштуваннями деталізації графіки і роздільною здатністю екрану 4K (3840 × 2160 пікселів). Такий дозвіл потрібно, щоб можна було комфортно грати на великих екранах. Вам це потрібно? Сумніваюся, якщо тільки ви не професійний геймер.

Крім того ціна таких відеоадаптерів вам теж навряд чи сподобається. Вартість варіюється від 30000 рублів до 70000 рублів. Ось і думайте. До того ж, щоб така ігрова відеокарта себе максимально реалізувала їй потрібен потужний центральний процесор або доведеться розігнати процесор , Якщо він недостатньо потужний.

Як зрозуміти якого покоління ваша ігрова відеокарта?

Думаю, ви вже й самі здогадалися. А якщо ні, то я розповім. За покоління графічного адаптера відповідає найперша цифра, навіть число, а не цифра, тому що у випадку з картами NVIDIA це вже 2 цифри (10). Покоління NVIDIA GeForce - GTX 6 50, GTX 7 80, GTX 9 70, GTX 10 80. покоління AMD Radeon - RX 2 60, RX 3 60, RX 4 90 і нове покоління RX 5 80.

З кожним новим поколінням трохи поліпшується архітектура чіпа, в деяких випадках (але не завжди) поліпшується техпроцес виготовлення відеочипа.

Суфікси (букви в кінці) в маркуванні назв відеоадаптерів

Суфікси це не менш важлива тема, яку я не міг залишити поза увагою. На деяких відкритих після назви ви можете побачити ще якісь букви - це суфікси (OC, Ti і т.д.). Вони там не просто так і кожен з них несе в собі певний сенс. Давайте розбиратися, адже багатьох цікавить, що означають букви в назві відеокарт. Розповім лише про сучасні суффиксах те, що зміг нарити. Можливо, потім буду поповнювати список суфіксів.

Можливо, потім буду поповнювати список суфіксів

Суфікс в назві відеокарти

Ti - це скорочення від слова Titanium. Зустрічається у відеокарт на чіпах NVIDIA GeForce. Чи означає, що відеокарта потужніший всіх інших відеокарт того ж покоління. Це досягається НЕ за рахунок заводського розгону, а за рахунок збільшення продуктивних потужностей. Коштує така картка теж на порядок дорожче. Вважається що відеокарта з Ti могутніше аналогічної відеокарти без суфікса на 10-15%.

OC - OverClock (розігнана). Такі відеокарти мають заводський розгін. Це означає, що вона потужніша, ніж звичайна відеокарта, але ця потужність висмоктана з пальця. А призводить це до швидшого зносу відеоадаптера, навіть незважаючи на посилене охолодження.

X2 - означає, що така відеокарта має 2 графічних чіпа. Але тим не менш обидва чіпа використовують одну і ту ж відеопам'ять, тому приріст продуктивності не сильно великий. Але іноді обгрунтований, якщо виробники вирішили так зробити. А іноді це просто маркетинговий хід. При виборі відеокарти не забувайте порівнювати їх продуктивність в тестах. Їх повно в інтернеті.

M - мобільний відеоадаптер. Тобто встановлюється в ноутбуки. Будь-яка мобільна відеокарта на порядок слабше аналогічної відеокарти для стаціонарного ПК. До речі зараз вже можна підключити зовнішню відеокарту до ноутбука , Значно підвищивши його продуктивність. І такий відкритий може виявитися абсолютно будь-яка відеокарта для стаціонарного комп'ютера.

Невелике доповнення. Суфікс М застосовувався тільки до 9 покоління мобільних відеокарт. В сучасних ігрових ноутбуках стоять відеокарти 10 покоління, який по продуктивності практично ні чим не поступаються десктопних варіантів, тому букву М їм більше не привласнюють.

Найкраща ігрова відеокарта для комп'ютера серед NVIDIA і AMD по продуктивності (2017-2018)

У різних виробників можуть трохи відрізнятися деякі характеристики, тому значення ці усереднені. Ви можете на них спиратися, але якщо хочете більш точну інформацію, то порівнюйте продуктивність конкретного моделі конкретного виробника, просто використавши Яндекс і вписавши запит типу «Тести продуктивності ігрових відеоадаптерів».

Ви можете на них спиратися, але якщо хочете більш точну інформацію, то порівнюйте продуктивність конкретного моделі конкретного виробника, просто використавши Яндекс і вписавши запит типу «Тести продуктивності ігрових відеоадаптерів»

Хто тут найпотужніший?

Ціни на відеокарти оновлені 29 квітня 2019 року.

№ Відеочіп Виробник-ність в балах Виробник, модель / варіація, інтернет магазин Ціна, рублів 1 NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 47817 PNY GeForce GTX 1080 Ti Blower, 1480-1582Mhz 79660 Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower, 1480-1582Mhz 76200 Zotac GeForce GTX 1080 Ti Ninja, 5 Gb 38810 2 NVIDIA GeForce GTX 1080 39641 ASUS GeForce GTX 1080 1607MHz 39990 3 NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti 38225 PNY GeForce GTX 1070 Ti Blower, GF107IGTXCD8GEPB, 8ГБ, GDDR5, Retail 30320 INNO3D GeForce GTX 1 070 Ti Jet 32510 4 NVIDIA GeForce GTX 1070 33638 ASUS nVidia GeForce GTX 1070, EX-GTX1070-8G, 8Гб, GDDR5 28990 Gigabyte GeForce® GTX 1070 27730 5 NVIDIA GeForce GTX TITAN X 30739 6 NVIDIA GeForce GTX 980 Ti 29705 7 AMD Radeon R9 Fury 25202 8 NVIDIA GeForce GTX 1060 25151 MSI nVidia GeForce GTX 1060 17990 Palit GeForce® GTX 1060 18390 9 NVIDIA GeForce GTX 980 24840 10 AMD Radeon RX 580 23885 MSI Radeon RX 580 Miner 13770 11 AMD Radeon R9 390X 22667 12 AMD Radeon RX 480 22460 13 NVIDIA GeForce GTX 780 Ti 22356 14 NVIDIA GeForce GTX 970 21735 15 AMD Radeon RX 570 19463 SAPPHIRE AMD Radeon RX 570 11590 16 AMD Radeon RX 470 19025 MSI Radeon RX 470, 8ГБ 10520 17 NVIDIA GeForce GTX 780 17906 18 AMD Radeon RX 560 14630 ASUS AMD Radeon RX 560 10410 MSI AMD Radeon RX 560 9590 19 NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 12938 PALIT nVidia GeForce GTX 1050TI 10650 ASUS nVidia GeForce GTX 1050TI 11930 20 NVIDIA GeForce GTX 580 11798 21 NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 11696 22 NVIDIA GeForce GTX 1050 11250 GIGABYTE nVidia GeForce GTX 1050 9730 PALIT nVidia GeForce GTX 1 050 9450 23 NVIDIA GeForce GTX 950 11178 24 NVIDIA GeForce GTX 660 10350

З таблиці стає зрозуміло, яка модель є найкращою відеокартою для сучасних ігор. Але пам'ятайте, що самі топові відеоадаптери мають зайвої потужністю. Тому дивіться на ціну і зважуйте всі за і проти такої покупки. Для того, щоб повноцінно насолодитися іграми, вам цілком вистачить потужності відеокарти предтопового рівня а іноді навіть і середнього.

Краща ігрова відеокарта. Вибір і порівняння в 2018 році

Вітаю вас, геймери! Скажіть, чому, на вашу думку, відрізняється просто потужний комп'ютер від ігрового комп'ютера ? Звичайно ж, головною відмітною особливістю (і пам'яткою) ігрового комп'ютера є відеокарта, а точніше - ігрова відеокарта. Так-так, саме ігровий відеоадаптер є незамінним атрибутом вашого комп'ютера, якщо ви любите грати в сучасні ігри з максимальною деталізацією графіки. А адже графіка в іграх іноді може прям-таки вражати своєю невимовною красою.

У цій статті ви дізнаєтеся все, що вам необхідно знати про сучасних відкритих, як ігрових так і не дуже. Дізнаєтеся, що таке покоління відеокарти, і як дізнатися, якого покоління ваша відеокарта. Дізнаєтеся про класи ігрових відеокарт, і якого класу відеокарту краще вибрати в вашої ситуації. А навчившись розбиратися у всіх цих цифрах, ви зможете зрозуміти, яка відеокарта краще підходить для ігор в 2018 році.

Про кращих виробників відеоадаптерів ви можете почитати в статті « Як вибрати відеокарту для ПК? ». Тут вже не буду повторюватися, тому що якість виробника по суті тримається на одному рівні незалежно від того ігрова це відеокарта або звичайна.

Класифікація та покоління відеокарти. Що означають назви графічних адаптерів і які підходять для ігор?

Ні для кого не секрет, що відеокарти мають класи і покоління. Чим вище клас і вище покоління, тим (теоретично) відеокарта повинна бути могутніше. Насправді це не завжди так. Однак, якщо перед вами буде стояти вибір купити ігрову відеокарту нового покоління або відеокарту трохи могутніше, але старого покоління, то ЗАВЖДИ вибирайте відеокарту нового покоління. Може вона не така потужна, але зате у неї більше можливостей і підтримка останніх технологій. Та й прослужить вона довше. Давайте перейдемо до класифікації відеоадаптерів.

Бюджетні відеокарти початкового ігрового рівня (найдорожчі)

Те, що ці відеокарти бюджетні зовсім не означає, що ви зможете купити ігрову відеокарту за 5000 рублів. Вивалити доведеться приблизно 6000-11000 рублів, якщо вірити Яндекс Маркету і іншим інтернет магазинах. Бюджетні відеокарти відрізняються компактними розмірами.

Бюджетні відеокарти відрізняються компактними розмірами

Ігрова відеокарта початкового рівня - Palit GeForce GTX 1050

Як зрозуміти, що відеокарта початкового ігрового рівня? Подивитися на назву відеокарти. Якщо це NVIDIA GeForce, то передостання цифра буде 5, наприклад, GTX 10 5 0 або GTX 9 5 0. А якщо це AMD Radeon, то передостання (середня) цифра буде 6, наприклад, RX 4 6 0 або RX 3 6 0.

До речі варто зауважити, що з такими відеокартами ви все ж зможете пограти в більшість сучасних ігор, але на мінімальних налаштуваннях деталізації графіки.

Відеоадаптери середнього ігрового рівня

Графічні адаптери середнього класу (рівня) мають трохи іншу маркування. Для адаптерів NVIDIA GeForce передостання цифра повинна бути 6, а для AMD Radeon - 7.

Що можна сказати про їх продуктивності? Вони добре потягнуть гри, випущені в 2016-2017 роках навіть на максимальних налаштуваннях. А ось найсучасніші ігри можуть трохи пригальмовувати. Доведеться трохи знизити деталізацію графіки або дозвіл.

Відкрите предтопового ігрового рівня

Маркування назв таких відеокарт наступна. NVIDIA GeForce має передостанню цифру 7, а AMD Radeon - 8.

Потужності цих відеокарт буде більш ніж достатньо для всіх сучасних відеоігор. Більш того, вони себе ще прекрасно покажуть в найближчі кілька років. Будьте в них упевнені. Загалом, це ідеальний варіант для ігрового комп'ютера. І зараз ви дізнаєтеся чому відекарточкі топового рівня вам не потрібні.

Відеоадаптери топового ігрового рівня (флагмани)

Маркування флагманів у провідних виробників відеочіпів наступна: у NVIDIA GeForce передостання цифра 8, а у AMD Radeon - 9.

Маркування флагманів у провідних виробників відеочіпів наступна: у NVIDIA GeForce передостання цифра 8, а у AMD Radeon - 9

Ігрова відеокарта GeForce GTX 1080 Ti з турбоохлажденіем виглядає дуже круто

На що ж здатні ці монстри? Ну, купуючи такого звіра, будьте впевнені, що його вам вистачить на багато років з запасом. А також ви зможете пограти в будь-яку гру з максимальними налаштуваннями деталізації графіки і роздільною здатністю екрану 4K (3840 × 2160 пікселів). Такий дозвіл потрібно, щоб можна було комфортно грати на великих екранах. Вам це потрібно? Сумніваюся, якщо тільки ви не професійний геймер.

Крім того ціна таких відеоадаптерів вам теж навряд чи сподобається. Вартість варіюється від 30000 рублів до 70000 рублів. Ось і думайте. До того ж, щоб така ігрова відеокарта себе максимально реалізувала їй потрібен потужний центральний процесор або доведеться розігнати процесор , Якщо він недостатньо потужний.

Як зрозуміти якого покоління ваша ігрова відеокарта?

Думаю, ви вже й самі здогадалися. А якщо ні, то я розповім. За покоління графічного адаптера відповідає найперша цифра, навіть число, а не цифра, тому що у випадку з картами NVIDIA це вже 2 цифри (10). Покоління NVIDIA GeForce - GTX 6 50, GTX 7 80, GTX 9 70, GTX 10 80. покоління AMD Radeon - RX 2 60, RX 3 60, RX 4 90 і нове покоління RX 5 80.

З кожним новим поколінням трохи поліпшується архітектура чіпа, в деяких випадках (але не завжди) поліпшується техпроцес виготовлення відеочипа.

Суфікси (букви в кінці) в маркуванні назв відеоадаптерів

Суфікси це не менш важлива тема, яку я не міг залишити поза увагою. На деяких відкритих після назви ви можете побачити ще якісь букви - це суфікси (OC, Ti і т.д.). Вони там не просто так і кожен з них несе в собі певний сенс. Давайте розбиратися, адже багатьох цікавить, що означають букви в назві відеокарт. Розповім лише про сучасні суффиксах те, що зміг нарити. Можливо, потім буду поповнювати список суфіксів.

Можливо, потім буду поповнювати список суфіксів

Суфікс в назві відеокарти

Ti - це скорочення від слова Titanium. Зустрічається у відеокарт на чіпах NVIDIA GeForce. Чи означає, що відеокарта потужніший всіх інших відеокарт того ж покоління. Це досягається НЕ за рахунок заводського розгону, а за рахунок збільшення продуктивних потужностей. Коштує така картка теж на порядок дорожче. Вважається що відеокарта з Ti могутніше аналогічної відеокарти без суфікса на 10-15%.

OC - OverClock (розігнана). Такі відеокарти мають заводський розгін. Це означає, що вона потужніша, ніж звичайна відеокарта, але ця потужність висмоктана з пальця. А призводить це до швидшого зносу відеоадаптера, навіть незважаючи на посилене охолодження.

X2 - означає, що така відеокарта має 2 графічних чіпа. Але тим не менш обидва чіпа використовують одну і ту ж відеопам'ять, тому приріст продуктивності не сильно великий. Але іноді обгрунтований, якщо виробники вирішили так зробити. А іноді це просто маркетинговий хід. При виборі відеокарти не забувайте порівнювати їх продуктивність в тестах. Їх повно в інтернеті.

M - мобільний відеоадаптер. Тобто встановлюється в ноутбуки. Будь-яка мобільна відеокарта на порядок слабше аналогічної відеокарти для стаціонарного ПК. До речі зараз вже можна підключити зовнішню відеокарту до ноутбука , Значно підвищивши його продуктивність. І такий відкритий може виявитися абсолютно будь-яка відеокарта для стаціонарного комп'ютера.

Невелике доповнення. Суфікс М застосовувався тільки до 9 покоління мобільних відеокарт. В сучасних ігрових ноутбуках стоять відеокарти 10 покоління, який по продуктивності практично ні чим не поступаються десктопних варіантів, тому букву М їм більше не привласнюють.

Найкраща ігрова відеокарта для комп'ютера серед NVIDIA і AMD по продуктивності (2017-2018)

У різних виробників можуть трохи відрізнятися деякі характеристики, тому значення ці усереднені. Ви можете на них спиратися, але якщо хочете більш точну інформацію, то порівнюйте продуктивність конкретного моделі конкретного виробника, просто використавши Яндекс і вписавши запит типу «Тести продуктивності ігрових відеоадаптерів».

Ви можете на них спиратися, але якщо хочете більш точну інформацію, то порівнюйте продуктивність конкретного моделі конкретного виробника, просто використавши Яндекс і вписавши запит типу «Тести продуктивності ігрових відеоадаптерів»

Хто тут найпотужніший?

Ціни на відеокарти оновлені 29 квітня 2019 року.

№ Відеочіп Виробник-ність в балах Виробник, модель / варіація, інтернет магазин Ціна, рублів 1 NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 47817 PNY GeForce GTX 1080 Ti Blower, 1480-1582Mhz 79660 Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower, 1480-1582Mhz 76200 Zotac GeForce GTX 1080 Ti Ninja, 5 Gb 38810 2 NVIDIA GeForce GTX 1080 39641 ASUS GeForce GTX 1080 1607MHz 39990 3 NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti 38225 PNY GeForce GTX 1070 Ti Blower, GF107IGTXCD8GEPB, 8ГБ, GDDR5, Retail 30320 INNO3D GeForce GTX 1 070 Ti Jet 32510 4 NVIDIA GeForce GTX 1070 33638 ASUS nVidia GeForce GTX 1070, EX-GTX1070-8G, 8Гб, GDDR5 28990 Gigabyte GeForce® GTX 1070 27730 5 NVIDIA GeForce GTX TITAN X 30739 6 NVIDIA GeForce GTX 980 Ti 29705 7 AMD Radeon R9 Fury 25202 8 NVIDIA GeForce GTX 1060 25151 MSI nVidia GeForce GTX 1060 17990 Palit GeForce® GTX 1060 18390 9 NVIDIA GeForce GTX 980 24840 10 AMD Radeon RX 580 23885 MSI Radeon RX 580 Miner 13770 11 AMD Radeon R9 390X 22667 12 AMD Radeon RX 480 22460 13 NVIDIA GeForce GTX 780 Ti 22356 14 NVIDIA GeForce GTX 970 21735 15 AMD Radeon RX 570 19463 SAPPHIRE AMD Radeon RX 570 11590 16 AMD Radeon RX 470 19025 MSI Radeon RX 470, 8ГБ 10520 17 NVIDIA GeForce GTX 780 17906 18 AMD Radeon RX 560 14630 ASUS AMD Radeon RX 560 10410 MSI AMD Radeon RX 560 9590 19 NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 12938 PALIT nVidia GeForce GTX 1050TI 10650 ASUS nVidia GeForce GTX 1050TI 11930 20 NVIDIA GeForce GTX 580 11798 21 NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 11696 22 NVIDIA GeForce GTX 1050 11250 GIGABYTE nVidia GeForce GTX 1050 9730 PALIT nVidia GeForce GTX 1 050 9450 23 NVIDIA GeForce GTX 950 11178 24 NVIDIA GeForce GTX 660 10350

З таблиці стає зрозуміло, яка модель є найкращою відеокартою для сучасних ігор. Але пам'ятайте, що самі топові відеоадаптери мають зайвої потужністю. Тому дивіться на ціну і зважуйте всі за і проти такої покупки. Для того, щоб повноцінно насолодитися іграми, вам цілком вистачить потужності відеокарти предтопового рівня а іноді навіть і середнього.

Що означають назви графічних адаптерів і які підходять для ігор?
Що означають назви графічних адаптерів і які підходять для ігор?
Що означають назви графічних адаптерів і які підходять для ігор?
Вам це потрібно?
Як зрозуміти якого покоління ваша ігрова відеокарта?
Хто тут найпотужніший?
Що означають назви графічних адаптерів і які підходять для ігор?
Вам це потрібно?
Як зрозуміти якого покоління ваша ігрова відеокарта?
Хто тут найпотужніший?