MSI представила в Україні ігрові ноутбуки з відеокартами серії GeForce GTX 10

  1. MSI GT: час прискорюватися
  2. MSI GS: гра на тоненького
  3. MSI GE: тримай баланс

Після офіційного анонса мобільних версій відеокарт сімейства GeForce GTX 10 від NVIDIA, компанія MSI радикально оновила свою лінійку ігрових ноутбуків, оснастивши їх дискретною графікою на базі архітектури Pascal

Після офіційного анонса мобільних версій відеокарт сімейства GeForce GTX 10 від NVIDIA, компанія MSI радикально оновила свою лінійку ігрових ноутбуків, оснастивши їх дискретною графікою на базі архітектури Pascal. Лептопи нового покоління, наростили потужність GPU, отримали також ряд інших удосконалень для комфортної гри. Чим же тайванський виробник готовий порадувати любителів віртуальних баталій в портативному форматі?

Ноутбуки MSI нової хвилі нескладно відрізнити за індексом VR в назві моделі. Така абревіатура використовується щоб підкреслити можливість отримати досвід занурення в поки ще слабо звідані глибини віртуальної реальності.

MSI GT: час прискорюватися

Найбільш продуктивні пристрої представлені в серії MSI GT. На нашому ринку будуть пропонуватися різні модифікації MSI GT73VR Titan і GT72VR Dominator - 17,3-дюймові моделі з найбільш потужними компонентами.

MSI GT73VR Titan може оснащуватися GeForce GTX 1070/1080 або парою GTX 1070 SLI-режимі. Для даної моделі була розроблена оригінальна система охолодження Cooler Boost Titan з 12 тепловими трубками, а також парою вентиляторів зі збільшеними лопатями. Ефективна СО дозволяє підтримувати максимально високі робочі частоти процесора і GPU.

Для СО передбачений режим Cooler Boost в якому швидкість обертання вентиляторів збільшується майже до 5000 об / хв замість 3300-3500 об / хв в режимі AUTO. Рівень шуму в цьому випадку зростає, але температури CPU / GPU знижуються приблизно на 10 градусів, дозволяючи зрушити кордону механізмів авторозгону. Якщо ви граєте в гарнітурі і шум не особливо турбує - це непогана можливість вичавити додаткову продуктивність.

Крім того, в системі передбачений інструмент MSI Shift, що дозволяє змінювати режими роботи системи в залежності від поточних потреб. Так, ігрова система напевно в більшості випадків буде використовуватися по-максимуму, але це не означає, що ви повинні слухати могутній вихлоп і шипіння СО під час серфінгу або роботи з документами. У той же час, коли приходить час прискоритися, Turbo Mode дозволяє навіть в ручному режимі прискорити систему. При використанні процесора з індексом К можна форсувати чіп, підвищуючи множник. При цьому навіть можна підвищити частоти графічного процесора і відеопам'яті.

При цьому навіть можна підвищити частоти графічного процесора і відеопам'яті

Для MSI GT73VR Titan використовується пам'ять DDR4-2400, замість базової для даного стандарту DDR4-2133. Підвищення пропускної здатності великого приросту продуктивності в іграх не забезпечить, але в інших завданнях цілком може стати в нагоді.

Для зберігання даних передбачено гібридна підсистема з накопичувачами M.2 PCI-E, причому можливі варіанти з парою SSD, що працюють в RAID. в подібному випадку пристрої оснащуються додатковим радіатором, що дозволяє підтримувати високу продуктивність SSD незалежно від інтенсивності навантаження. Проблема з перегрівом швидкісних SSD формату M.2 PCI-E дійсно має місце, тому ідея з додатковим охолоджувачем виглядає дуже вдалою.

Відразу цілий ряд моделей MSI нового покоління оснащуються ЦАП ESS Sabre, що дозволяє розраховувати на хороші можливості аудиоподсистеми. Вбудована акустична система також була дещо покращена, наскільки це можливо в рамках подібного формату. Для ноутбуків використовуються випромінювачі Dynaudio і програмний комплекс Nahimic 2.

MSI GT73VR Titan можуть оснащуватися 17,3-дюймовими IPS-матрицями з дозволами 1920 × 1080/3840 × 2160 або панеллю Full HD з частотою оновлення 120 Гц.

Габарити ноутбука - 428 × 287 × 24 ~ 49 мм, маса - 4,14 кг.

Вартість MSI GT73VR Titan починається з 70 000 грн, тоді як ціна топових комплектацій перевищує 100 000 грн. Вимогливим воїнам доріг доведеться витратитися на таку покупку.

MSI GS: гра на тоненького

Моделі серії MSI GS дивують масо-габаритними характеристиками. Товщина магнієвого корпусу MSI GS63VR Stealth становить всього 17,7 мм при вазі в 1,9 кг. При цьому ноутбуки лінійки оснащуються 4-ядерним Core i7-6700HQ і GeForce GTX 1060 6 ГБ.

Для охолодження системи передбачена оригінальна СО з трьома вентиляторами. Габарити платформи вимагають йти на певні хитрощі, щоб ефективно відводити тепло від основних джерел - процесора і відеокарти. Тут також передбачена можливість до межі розкрутити вертушки, знижуючи температуру GPU / CPU. При 5100-5400 об / хв виробник обіцяє зменшення нагрівання на 6-7 градусів плюс стабільно високі частоти процесора і графічного процесора. Тут також підтримується можливість настройки режимів роботи MSI Shift, але опції для розгону компонентів вже не передбачені.

MSI GS63VR Stealth може комплектуватися до 32 ГБ оперативної пам'яті DDR4 і має комбінований слот для SSD формату M.2 (PCI-E / SATA), спочатку заповнений накопичувачем на 128 ГБ, 256 ГБ або 512 ГБ. Для зберігання даних передбачено HDD на 1 ТБ.

Для 15,6-дюймової моделі використовується IPS-матриця з роздільною здатністю 1920 × 1080, опціонально доступна 4К-версія з розширеним колірним охопленням (100% Adobe RGB). Ціна MSI GS63VR Stealth стартує з 50 000 грн, на піку добираючись до 75 000 грн.

17,3-дюймова модель MSI GS73VR Stealth трохи крупніше «п'ятнашки». Товщина збільшена до 19,6 мм, маса - 2,43 кг. Оснащення практично ідентичне, ціна - від 50 000 грн.

MSI GE: тримай баланс

Ноутбуки MSI GE - ігрові моделі середнього класу. Так, можливо вони не так зовні витончений, як пристрої серії GS, але в плані оснащення вони не фактично поступаються останнім.

Процесори - Core i7-6700HQ. Графіка - GeForce GTX 1060 3/6 ГБ. Гібридна дискова підсистема зі швидкісним SSD M.2 і HDD, двухвентіляторная СО з набором теплових трубок і можливістю вибору режимів роботи. Ретрогради порадіють наявності оптичного приводу, хоча це швидше вільний відсік, який можна зайняти чимось кориснішим.

Серія буде представлена ​​моделями MSI GE62VR Apache Pro і MSI GE72VR Apache Pro, відповідно з екранами 15,6 "і 17,3". Що стосується типу матриць, то можуть використовуватися як IPS (1920 × 1080 і 3840 × 2160), так і TN зі збільшеною до 120 Гц частотою оновлення.

Великі габарити корпусу дозволили встановити 6-осередкову батарею. При цьому виробник заявляє про те, що нові моделі здатні автономно працювати на 10-20% довше ноутбуків попереднього покоління з акумуляторами ідентичною ємності.

MSI GE62VR Apache Pro має габарити 383 × 260 × 27 ~ 29 мм, маса - 2,4 кг, 17,3-дюймова модель 419,9 × 287,8 × 29,8 ~ 32 мм при 2,7 кг.

Найдоступніші модифікації MSI GE62VR / GE72VR оцінені від 40 000 грн, більше оснащені версії можуть коштувати до 55 000 грн. Звернемо увагу на те, що базові варіанти можуть пропонуватися без операційної системи (DOS) - регіональна особливість комплектацій.

Ігрові ноутбуки ніколи не були зовсім вже доступним задоволенням, але якщо вам дійсно потрібна мобільна ігрова платформа, то тепер з'явилося ще кілька привабливих варіантів. Чим ширше і різноманітніше асортимент, тим вище вище ймовірність підібрати оптимальний устрій для ваших завдань.

Мобільні відеокарти сімейства GeForce GTX 10 додали хороший імпульс ігровим ноутбуків, які в плані продуктивність тепер мало в чому поступаються спеціалізованим десктопів. Нагадаємо, що GeForce GTX 1 060 номінально прийшла на зміну GeForce GTX 970M, GeForce GTX 1070 буде гідним апгрейдом GeForce GTX 980M, ну а GeForce GTX 1080 замінить GeForce GTX 980, яка в мобільному виконанні пропонувалася лише для кількох моделей ноутбуків.

Чим же тайванський виробник готовий порадувати любителів віртуальних баталій в портативному форматі?