Огляд Lenovo ThinkPad T480s: ноутбука, що шукає себе

  1. Дизайн Lenovo ThinkPad T480s
  2. Порти і роз'єми
  3. Клавіатура і тачпад
  4. Екран і звук
  5. Продуктивність і SSD
  6. інтегрована графіка
  7. Час автономної роботи
  8. Альтернативи Lenovo ThinkPad T480s
  9. підсумок
  10. Чи варто його купувати?
  11. Переваги Lenovo ThinkPad T480s

Чи може простий чорний ноутбук виглядати незвично і виділятися з натовпу? Якщо це стара добра класика лінійки ThinkPad. Ноутбуки Lenovo ThinkPad вважаються одними з кращих в класі, пропонуючи відмінну продуктивність і надійне якість збірки. Нещодавно я тестував новий Lenovo ThinkPad T480s.

Нещодавно я тестував новий Lenovo ThinkPad T480s

Головний герой цього огляду, оснащений 4-х ядерним процесором Intel Core i7-8550U 8-го покоління, 8 ГБ оперативної пам'яті, твердотілим накопичувачем PCIe ємністю 256 ГБ і 14-дюймовим сенсорним екраном. Така конфігурація пропонується за 1700 $ (113 800 р.), Але, є версії T480s вартість яких сягає колосальних 2665 $ (178 500 р.).

Так, ThinkPad T480s недешевий, немаленький і не найлегший ноутбук у світі. Його найближчим конкурентом вважається рідний брат - X1 Carbon. Я дізнався, що пропонує новий T480s.

  1. Дизайн ThinkPad T480s
  2. Порти і роз'єми
  3. Клавіатура і тачпад
  4. Екран і звук
  5. Продуктивність і SSD
  6. інтегрована графіка
  7. Час автономної роботи
  8. Чи є альтернативи?
  9. Чи варто купувати?

Чи варто купувати

Читайте також: Огляд Razer Blade 15: король роботи і розваг

Дизайн Lenovo ThinkPad T480s

Машини цієї лінійки здавна славляться своїм незграбним дизайном і Lenovo T480s не виняток. Він має той же зовнішній вигляд що і інші ноутбуки лінійки ThinkPad.

Відкривши кришку, ми побачимо знайому клавіатуру, серед нижніх клавіш якої красується вказівний прут червоного кольору. Однак, пройшли ті часи, коли ThinkPad вважався єдиним ноутбуком з відмінним зовнішнім виглядом. Існує багато апаратів з унікальною зовнішністю, в тому числі Microsoft Surface Book 2, Dell XPS 13 і MacBook Pro.

Існує багато апаратів з унікальною зовнішністю, в тому числі Microsoft Surface Book 2, Dell XPS 13 і MacBook Pro

Матеріал, з якого виготовлений лептоп приємний на дотик і викликає впевненість в здатності обладнання протистояти незначних пошкоджень. Однак, кришка при натисканні не така міцна, як хотілося б.

У порівнянні з ThinkPad X1 Carbon, Lenovo ThinkPad T480s досить кремезний (1,85 см проти 1,57 см), і більш важкий (1,32 кг проти 1,13 кг). Він також трохи більше, ніж XPS 13, і товщі, MateBook X Pro.

Порти і роз'єми

Одна з переваг великого розміру полягає в тому, що ThinkPad T480s оснащений безліччю портів для підключень.

У їх числі USB-C Gen 1, двома портами USB-A 3.0, USB-C з Thunderbolt 3, повнорозмірний HDMI, гігабітний Ethernet, картрідер, 3,5-мм комбінований аудіороз'єм, а також 2 × 2 MU-MIMO Wi-Fi і Bluetooth 4.2. Такий набір виключає необхідність покупки різних адаптерів.

Такий набір виключає необхідність покупки різних адаптерів

Клавіатура і тачпад

Клавіатура Lenovo ThinkPad T480s має підсвічування з двома рівнями яскравості. Механізм клавіш забезпечує глибоке натискання і миттєвий зворотний зв'язок, що особливо корисно при наборі тексту. Однак, деяким клавіатура T480s може здатися більш жорсткої ніж у Dell XPS 13 або ThinkPad X1 Carbon.

Тачпад ThinkPad T480s має приємний розмір, навіть незважаючи на наявність додаткових кнопок. Як і у випадку з іншими лептопами серії, тачпад T480s чуйний і з підтримкою жестів Windows 10.

Як і у випадку з іншими лептопами серії, тачпад T480s чуйний і з підтримкою жестів Windows 10

Сканер відбитків пальців розмістився за межами тачпада з правого боку. Він працює добре, а для додаткової безпеки технологія Match-on-Sensor зберігає дані відбитків пальців на окремому чіпі. У той же час TrackPoint (вказівний прут), розташований в центрі клавіатури - це прекрасна альтернатива тачпаду для швидкого переміщення миші.

Тут також є сенсорний дисплей, який трохи менш чутливий до тиску, але його зручніше використовувати для прокрутки веб-сторінок і швидкого натиснення потрібної області екрану.

Екран і звук

Оглядає мною Lenovo ThinkPad T480s поставляється з 14-дюймовим сенсорним дисплеєм Full HD (1920 × 1080) з покриттям антивідблиску. Однак, його яскравість в тестах колориметра досягає всього 240 ніт, що дуже низький показник.

Передача кольору екрана в порядку, а от контраст і колірна гамма також трохи розчаровують. Моя суб'єктивна думка - дисплей ThinkPad T480s, крім як можливістю зменшення відблисків, не володіє нічим видатним.

Моя суб'єктивна думка - дисплей ThinkPad T480s, крім як можливістю зменшення відблисків, не володіє нічим видатним

Звук з динаміків T480s непоганий. Недоліків в середніх і низьких частотах, будь то перегляд фільму або прослуховування музики не виникає. Але, при максимальному рівні гучності помітно невелике спотворення звуку, і для більш комфортного прослуховування я раджу використовувати навушники або зовнішню акустику.

Продуктивність і SSD

Оглядає мною Lenovo ThinkPad T480s оснащений процесором 8-го покоління Intel Core i7-8550U. Це новітній чотирьохядерний процесор, який відмінно підходить для виконання повсякденних завдань.

У синтетичному тесті Geekbench показник T480s практично відповідає конкурентам, в тому числі Dell XPS 13 і Huawei Matebook X Pro. У тесті Handbrake, який кодує 420 МБ відеофайл в H.265, цей ThinkPad також знаходиться на рівні з суперниками.

Цей лептоп Lenovo обладнаний твердотілим накопичувачем Samsung PM961 PCIe SSD, завдяки якому завантаження і відкриття додатків відбувається дуже швидко. Однак, в цій області він трохи поступається іншим аналогічним машинам.

Однак, в цій області він трохи поступається іншим аналогічним машинам

В цілому продуктивність T480s хороша, але не вражаюча. Ноутбук без проблем справляється з усіма нескладними завданнями. Хоча це не найшвидший пристрій у своїй ціновій категорії.

інтегрована графіка

Мій оглядає Lenovo ThinkPad T480s був оснащений інтегрованою відеокартою Intel HD 620, яка в тестах показує посередні результати. У простій грі Rocket League при роздільній здатності 1080p швидкість кадрів досягала 49 fps, і знизилася до 22 fps при включенні більш високої якості.

Коротше, не варто купувати цей ноутбук або, принаймні, цю конфігурацію, якщо ви збираєтеся використовувати її лише для ігор. Вам краще вибрати версію T480s з графічним процесором MX150, або купити справжній ігровий ноутбук.

Вам краще вибрати версію T480s з графічним процесором MX150, або купити справжній ігровий ноутбук

Час автономної роботи

Lenovo оснастила ThinkPad T480s батареєю ємністю 57 Вт / год. Автономність роботи ноутбука непогана, але і не видатне. У тесті батареї Basemark, гаджет протримався майже 4 години. Це найнижчий результат серед всіх конкурентних машин, за винятком Dell XPS 13 який оснащений 4K-дисплеєм.

У тесті перегляду веб-сторінок T480s пропрацював трохи менше 9 годин, а при перегляді зацикленого відеозаряда батареї вистачило майже на 11 годин.

У тесті перегляду веб-сторінок T480s пропрацював трохи менше 9 годин, а при перегляді зацикленого відеозаряда батареї вистачило майже на 11 годин

При помірному використанні ThinkPad T480s зможе протриматися цілий день без підзарядки. Більшість конкурентів показують такі ж результати, хоча вони тонше, легше і більш портативні.

Альтернативи Lenovo ThinkPad T480s

Якщо ви шанувальник ThinkPad, можете подивитися на X1 Carbon. За 1754 $ (117 500 р.) Він пропонує той же Core i7-8550U, 8 ГБ оперативної пам'яті, 256 ГБ SSD і 14-дюймовий сенсорний дисплей Full HD. А за додаткові 100 $ (6 700 р.) Можна купити конфігурацію з більш швидким Core i7-8650U, 16 ГБ ОЗУ, 1 ТБ SSD і WQHD-дисплеєм Dolby Vision. Ці версії забезпечать вас однаково надійною збіркою, яка тонше, легше, має зручну клавіатуру і дисплей з підтримкою HDR.

Можна подивитися в бік Dell XPS 13 за 1450 $ Контакти (97 100 руб.), Який пропонує ті ж конфігурації, однаковий час автономної роботи, значно менший корпус, але посередню якість збірки.

Huawei Matebook X Pro за 1500 $ (100 500 р.) Оснащений 16 ГБ оперативної пам'яті, 512 ГБ SSD, дисплеєм з роздільною здатністю 3000 × 2000 пікселів, використовує графічний процесор Nvidia GeForce MX150, має більш тонкий і легкий корпус, забезпечує чудову продуктивність.

) Оснащений 16 ГБ оперативної пам'яті, 512 ГБ SSD, дисплеєм з роздільною здатністю 3000 × 2000 пікселів, використовує графічний процесор Nvidia GeForce MX150, має більш тонкий і легкий корпус, забезпечує чудову продуктивність

підсумок

Ноутбук Lenovo ThinkPad T480s не такий вражаючий, як попередники. Він не такий тонкий і легкий, як X1 Carbon, як і його продуктивність, не краща при порівнянні конфігурацій процесорів.

Крім надійної збірки і класичного дизайну ThinkPad - цей ноутбук нічим не відрізняється від інших, більш дешевих машин.

Крім надійної збірки і класичного дизайну ThinkPad - цей ноутбук нічим не відрізняється від інших, більш дешевих машин

Чи варто його купувати?

Ні. Один тільки бренд не робить T480s чимось особливим. За такі гроші можна купити робочі станції краще й дешевше.

Переваги Lenovo ThinkPad T480s

  • Надійне якість збірки.
  • Непоганий час автономної роботи.
  • Безліч інтерфейсів.
  • Хороший тачпад і клавіатура.

Недоліки ThinkPad T480s

  • Посередній дисплей.
  • Товще і важче, ніж конкуренти.
  • Невиправдано дорогою.

Огляд ноутбука Lenovo ThinkPad T480s - відео

Якщо ви знайшли помилку, не працює відео, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Чи варто купувати?
Чи варто його купувати?