Огляд ноутбука ASUS ZenBook 13 UX331

  1. Дисплей ноутбука ASUS ZenBook 13 UX331
  2. звук
  3. клавіатура
  4. трекпад
  5. Роз'єми і порти введення-виведення
  6. Тести в іграх ASUS ZenBook UX331
  7. Продуктивність процесора ASUS ZenBook UX331
  8. Можливості апгрейда ASUS ZenBook UX331
  9. батарея
  10. Висновок і мої відгуки про ноутбуці ASUS ZenBook UX331

Я думаю багато людей хотіли саме такий ноутбук - тонкий, легкий, коштував не дуже багато і звичайно ж, що б можна було грати комфортно в ігри

Я думаю багато людей хотіли саме такий ноутбук - тонкий, легкий, коштував не дуже багато і звичайно ж, що б можна було грати комфортно в ігри! Так, такий ноутбук нарешті з'явився і називається він ASUS ZenBook 13 UX331. Тепер давайте розберемося що робить цей ноутбук таким особливим. Цей ноутбук тонкий з дискретною відеокартою від Nvidia GeForce MX150 і при цьому його розміри складають 31.0см х 21.6см. х 13.9мм, при його вазі в 1.15кг.



Ноутбук дуже легкий і компактний, досить портативний. Звичайно ж це не найтонший ноутбук, очевидно, що є і більш тонкі ультрабуки ніж цей, але для такої продуктивної начинки, ця товщина реально вражаюча. При всіх його розмірах, виробник дав досить вільного місця для системи охолодження і це звичайно ж необхідно, тому як всередині встановлена ​​дискретна відеокарта, яку необхідно охолоджувати.

Короткі характеристики оглядається моделі ASUS UX331 UN-WS51T-BL:

  • Діагональ: 13.3 "дюйма з роздільною здатністю 1920х1080 FHD NanoEdge touch display
  • Процесор: Intel Core i5-8250U Processor 8th gen
  • Об'єм оперативної пам'яті: 8GB DDR3
  • Обсяг накопичувача: 256GB SATA SSD
  • Дискретна відеокарта: NVIDIA GeForce MX150
  • Wi-Fi з підтримкою діапазонів зв'язку 802.11 A / C, 802.11A Dual-Band
  • Попередньо встановлено: Windows 10
  • Колір: Royal Blue

Стартова ціна продажу на Amazon склала 999 $ і це дійсно класна ціна за такий девайс, тому що, якщо ви подивитеся інші моделі за цю ж ціну, ви навряд чи знайдете щось схоже за таким же якості і виконання.

Дисплей ноутбука ASUS ZenBook 13 UX331

Екран так само напрочуд гарний, він реально яскравий з досить точною передачею кольору і кути огляду відмінні. Є невелике зауваження до петель матриці, як мені здається, не вистачає жорсткості для більш чіткої фіксації екрану, але це вже більше причіпки, ніж недоліки.


звук

Динаміки в ноутбуці звучать непогано, встановлені брендові Harmon-Kardon, правда біля цього бренду крутиться досить велика кількість низькоякісних динаміків. У випадку з Asus UX331 динаміки видають реально чистий звук, з хорошим діапазоном і відмінним обсягом.


Розташовані динаміки на нижній частині корпусу ноутбука, так це звичайно ж не найкраще місце для розташування, але це не заважає і не спотворює звук.


клавіатура

Ця клавіатура з відмінною компоновкою, але на жаль, вона не дуже комфортна при тривалому наборі тексту. Вся проблема в тому що вона досить маленька і кисті рук доводиться тримати не в зручному положенні, що при тривалому наборі тексту призводить до легкому дискомфорту.


Клавіатура з підсвічуванням і клавіші мають плавний хід при натисканні.


трекпад

Тачпед дійсно добре реалізований в цій моделі, раніше нічого зручніше в ноутбуках Asus я не зустрічав, а в цій версії zenbook дійсно постаралися і користуватися ним дуже навіть зручно.


Так само присутній сенсор для відбитка пальця з правого боку ноутбука відразу під клавішами зі стрілками і так само досить гармонійно його вписали в загальний дизайн пристрою.

Роз'єми і порти введення-виведення

Присутній: 2x USB 3.0, 1x USB3.1 Type C, HDMI, smart card reader. Чомусь не підтримується Thunderbolt 3 в USB3.1 Type-C.


Тести в іграх ASUS ZenBook UX331

Давайте розглянемо найцікавіше в цьому ноутбуці - дискретну відеокарту від Nvidia GeForce MX150. Ви вже могли бачити тести в попередніх оглядах цього відеочипа, я думаю, що це цілком актуальне ядро, в сучасних реаліях яке здатне задовольнити вимоги більшості ігор або графічних завдань. Не варто вважати цей відеочіп найпотужнішим ігровим рішенням, але як я вже говорив раніше, це дуже вражаюча відеокарта.


Нижче представлені тести в іграх ноутбука asus zenbook ux331 з показниками в FPS

  • Doom: 720p при середніх налаштуваннях - 73 FPS
  • Rainbow Six Siege: на середніх настройках - 53 FPS
  • Overwatch: середні настройки - 75 FPS
  • Fortnite: середні настройка - 78 FPS
  • PUBG: з роздільною здатністю 720p при середніх настройка отримав - 75 FPS

Як ви бачите за значеннями FPS (кадри в секунду) ці показники більш ніж достатні для комфортної гри в популярних іграх. При це варто зауважити, що це показники не на низьких налаштуваннях графіки, так що, якщо ви не сильно вимогливий геймер, який прагне до максимальних налаштувань графіки при великій кількості кадрів, цей ноутбук підійде вам. Наприклад, якщо ви бажаєте пограти на максималку в GTA 5 при 20ти одночасно включених модах, тоді немає, ця система не для вас. Але багатьом людям буде досить цієї продуктивності і будуть задоволені цим.

Продуктивність процесора ASUS ZenBook UX331

Встановлений процесор восьмого покоління intel Core i5 Kaby Lake-R, як ви можете помітити по тестах на графіку нижче, продуктивність в багатоядерному режимі в порівнянні з попереднім сьомим поколінням досить велика, фактично в два рази!


Що стосується шуму від вентилятора при навантаженні, тут все не однозначно, в режимі веб серфінгу, система охолодження працює абсолютно тихо, практично не чути шуму вентилятора.


Як тільки ви почнете запускати щось досить продуктивне, типу обробки відео, ви відразу ж почуєте роботу вентилятора на підвищених обертах і це цілком нормально для ультрабука. Загалом як для ультрабука з дискретною графікою, система охолодження досить добре справляється, правда варто зауважити, що при стрес-тесті процесора іноді з'являвся троттлінг.

Можливості апгрейда ASUS ZenBook UX331

Давайте тепер розберемо ноутбук і глянемо що у нього «під капотом», до речі процес розбирання asus zenbook ux331 ви зможете знайти у відповідному розділі на нашому сайті або в кінці статті, перейшовши за посиланням.


Є можливість замінити M.2 SSD накопичувач на більший обсяг і на цьому можливість апгрейда закінчується.

Як ви можете замінити, оперативна пам'ять розпаяна на материнській платі і можливості додати або замінити на планку більшого обсягу, на жаль, немає. Відсутність додаткового слота під оперативну пам'ять обумовлено тим що це все ж ультрабук і технічно в цілях економії простору розпаювали оперативну пам'ять на материнській платі. Такий підхід можна застосувати вже давно і це дозволено в таких моделях, більше дивує, коли в стандартному форм-факторі корпусу чомусь економлять на додатковому слоті, коли простору досить, але це вже зовсім інша історія.

батарея

Встановлено батарея на 50 ват годин (3160mAh), звичайно обсяг акумулятора не великий і це дивно, тому що в аналогічних ноутбуках з такою ж діагоналлю встановлені батареї по 60 ват годин. У моєму випадку вистачило заряду батареї на 9 годин роботи при включеній підсвічування на 250 ніт. Справедливості заради хочеться відзначити що термін роботи батареї хороший, навіть не дивлячись на обсяг ват акумулятора, швидше за все це завдяки хорошій програмної оптимізації.

Висновок і мої відгуки про ноутбуці ASUS ZenBook UX331

Я вважаю, що це відмінний вибір для багатьох людей, якщо ви шукайте щось тонке і легке, при цьому не буде коштувати дуже дорого і можна буде грати в сучасні ігри. Якість матриці гідне що б працювати над зображеннями, обробляти фото в таких програмах як Adobe Photoshop, Lightroom. Продуктивності процесора так само досить для обробки і рендеринга відео файлів з дозволом FHD, що ж стосується 4K - ультрабук не для цих цілей. Досить збалансований за своїми характеристиками ультрабук щодо його ціни і якості виконання, принаймні, заявлених грошей він коштує, чого не можна сказати про багатьох сучасних ультрабуки.