Що робити якщо немає зображення на комп'ютері при включенні?

Блок живлення. З цією проблемою повсюдно стикаються влітку, тому що в гарячу пору року, все активно використовують спліт-системи і навантаження на мережу збільшується в кілька разів, падає напруга в мережі, завдяки цьому техніка може відключатися, або вийти з ладу. Звичайно, можна захистити свій комп'ютер та іншу техніку, використовуючи різні стабілізатори і джерела безперебійного живлення. Що б перевірити ваш блок живлення, потрібно його підключити до іншого комп'ютера, або підключити новий або свідомо робочий блок живлення такої ж потужності (вказується, зазвичай збоку блоку живлення на наклейці: 300W, 400W, 430W, 450W, 500W і т.д., або в моделі ATX-450Pa) до вашого ПК. Сам блок живлення може запускатися, а зображення не виводиться через недостатнє харчування материнської плати або відеокарти. В основному з цією проблемою, стикаються не відразу. Спочатку комп'ютер може включатися не з першого разу, або після натискання клавіші живлення він запускається і через 2-5 сек. відключається, а при повторному натисканні все запускається. Якщо ваш комп'ютер зараз так себе веде, рекомендується або звернутися в сервіс для ремонту вашого блоку живлення, або замінити блок живлення на новий.

Оперативна пам'ять (ОЗУ). З цією проблемою найчастіше стикаються власники ноутбуків. В першу чергу потрібно витягти модулі або модуль ОЗП і протерти контакти, як на самій планці, так і акуратно пензликом слоти в материнській платі. Якщо це не допомогло, спробуйте підключити одну планку ОЗУ, якщо їх декілька. Якщо це не допомогло, перевірити модулі на іншому ПК, або підключити свідомо робочу планку ОЗУ, або нову.

Відеокарта. Буває, що причиною відсутності зображення, є безпосередньо відеокарта (відеоадаптер). Швидкий спосіб перевірки це підключення кабелю передачі зображення до іншого видеоадаптеру, для цього потрібно витягнути відеокарту з мат. плати (якщо вона окрема) і підключити кабель передачі зображення безпосередньо в мат. плату. Даний спосіб підходить тим, у кого є вбудований відеоадаптер і дискретна (окрема) відеокарта. Так само як і у випадку з ОЗУ рекомендується почистити контакти відеокарти і слот підключення в мат. платі. Не варто відкидати варіант не робочого кабелю, в цьому випадку зображення може з'являтися, коли ви згинаєте кабель в певному місці або нахиляєте один з кінців підключення, в цьому випадку потрібно замінити кабель.

Материнська плата. В першу чергу потрібно відключити всі дроти від материнської плати і пристроїв, підключити заново і перевірити. Наступний етап скинути настройки біос, або витягнувши батарейку з материнської плати на 10-30 хвилин, або поставити перемичку в стан Clear CMOS. Допомагає, якщо зображення пропало після установки або оновлення драйверів .

Так само проблема може бути в неправильному підключенні процесора (не прилягає куллер до процесора, перебитий проводок від куллера до мат. Плати, під час чистки або зняття процесора погнули або відламали контакт в мат. Плати), для перевірки потрібно акуратно зняти кулер, потім процесор , і на світлі перевірити контакти в мат. платі, потім зібрати і перевірити (не забудьте замінити термопасту!).

)

Так само потрібно перевірити всі конденсатори якщо є роздуті, це теж може бути причиною проблеми. Останній варіант це зняти мат. плату і спробувати запустити на столі а не в корпусі.

Не забувайте робити профілактику і чистку від пилу , Що б ваша техніка прослужила вам довше.