Тест і огляд: Lenovo IdeaPad Y510P - ігровий ноутбук з двома відеокартами GeForce GT 755M

  1. Чорний з червоним

Марка Lenovo у більшості користувачів асоціюється з робочими конячками ThinkPad або трансформуються ультрабуками Yoga Марка Lenovo у більшості користувачів асоціюється з "робочими конячками" ThinkPad або трансформуються ультрабуками Yoga. Але в асортименті виробника є і ноутбуки, орієнтовані на геймерів. Якраз Lenovo Y510P ставиться до подібних ноутбуків, оскільки він оснащений двома відеокартами GeForce GT 755M, що дозволяє сподіватися на високу частоту кадрів в іграх. У наших тестах ми подивимося, наскільки добре така концепція працює на практиці.

Ноутбук IdeaPad Y510P для нас не став чимось зовсім новим, оскільки за часів процесорів Ivy Bridge ми вже тестували IdeaPad Y500 , І Y510P багато в чому нагадує оновлену версію. Найцікавішою функцією ми б назвали відсік Multimedia Bay, який забезпечує додаткову гнучкість в системі Haswell. В даний відсік встановлюється оптичний привід або друга відеокарта, як вважатиме за потрібне покупець. Таким чином, Lenovo змогла опустити ціну ноутбука дешевше 40 тис. рублів , Оскільки всередину встановлюється high-end GPU, а одна або дві відеокарти GT 755M. Буде цікаво подивитися, як такий ноутбук стане продаватися на практиці, так як конфігурації на двох GPU зазвичай зустрічаються тільки в преміальному сегменті. Центральний процесор менш екзотичний, в нашій версії використовувався Intel Core i7-4700MQ, як накопичувач був встановлений 1-Тбайт HDD, доповнений 8 Гбайт флеш-пам'яті. 15-дюймовий ноутбук в нашій конфігурації Lenovo продає за ціною від 42 тис. рублів в Росії або від 909 євро в Європі з доставкою в Росію , Що можна назвати цілком прийнятним.

Чорний з червоним

Поєднання чорного з червоним в сегменті ігрових ноутбуків сьогодні можна назвати найбільш популярним. Зовсім недавно ми тестували MSI GE70 2PE і Toshiba Qosmio X70 , Де теж використовується така ж колірна схема. Але дизайн у Lenovo можна назвати досить суворим. У забарвленні корпусу домінує чорний, червоний зустрічається рідко. Кришка, як і весь корпус, виготовлена ​​з алюмінію. На ній виділяються тільки два вигини, інших прикрас дизайну китайський виробник не передбачив. Логотип Lenovo традиційно знаходиться в кутку.

Більш помітним позиціонування 15-дюймового ноутбука стає, варто відкрити кришку. Тут Lenovo знову відмовилася від прикрас, домінує чорний алюміній, форми порівняно суворі. Однак острівна клавіатура має червону окантовку клавіш, яка приємно контрастує з чорним корпусом. Самі клавіші чорні, але окантовка якраз червона. Клавіатура також має рівномірну червоне підсвічування, що створює загальний приємний ефект.

Клавіатура не тільки добре виглядає, але і вельми зручна на практиці. Набирати на клавіатурі комфортно, точка спрацьовування відчувається, хід клавіш хороший. Оскільки Lenovo інтегрувала в 15-дюймовий корпус цифрову клавіатуру, доведеться змиритися з компромісами по розкладці. Клавіші цифрової панелі вже стандартних 15x15 мм. Клавіша "0" поступилася частиною свого місця правої стрілкою. Втім, у конкурентів MSI і Clevo розкладка клавіатури буває ще більш заплутаною, так що ситуація з розкладкою Y510P цілком терпима. Ми тестували ноутбук з німецької розкладкою, в Росії він продається з російськомовної розкладкою. Тач-пад досить великий, кнопки миші інтегровані в поверхню, вони оптично розділені.

Технічно набір інтерфейсів ігрового ноутбука Lenovo не такий масштабний. Ви отримаєте три порти USB, всі підтримують сучасний стандарт 3.0. Єдиний порт на правій панелі адаптований таким чином, щоб до нього підключалася док-станція Lenovo. Також ноутбук пропонує звичну комбінацію відеовиходів VGA і HDMI, є і мережевий порт RJ45. Для звуку передбачено два 3,5-мм гнізда. На жаль, інтерфейси розташовані не найоптимальнішим чином, на обох бічних панелях вони занадто сильно зрушені вперед, роз'єми можуть втручатися при використанні миші. На лівій панелі досить велика частина площі відведена під вентиляційні отвори системи охолодження, на правій панелі - під багатофункціональний відсік. Підтримка бездротової мережі повна, підтримуються всі сучасні стандарти, крім хіба що 802.11ac.