Традиційний огляд рекламних роликів

Одинокий тхір, криваве пиво, страшний сон електрика, зворушлива історія від ФК Локомотив і інші кампанії.

Огляд рекламних роликів від російських агентств за жовтень, а також топ-3 найбільш переглядаються вітчизняних рекламних кампанії на Складі.

Мармеладні трансформації від BonPari

Клієнт: Nestle (BonPari)
Агентство: J. Walter Thompson Russia і WTF Production

Як і в минулому рекламної кампанії, основні риси роликів - хронометраж (3 секунди) і несподівані трансформації об'єктів в мармелад. Однак на відміну від минулих роликів, дія відбувається не тільки в квартирі героїв, а й на міських вулицях, і навіть в дикій природі. Окремо варто відзначити головних героїв рекламної серії, в відео вперше з'явилися: кумедний ведмедик, машинка, змія і черв'ячок. Кожен персонаж уособлює форми мармеладу з нових упаковок «Бон Парі».

За медійну підтримку, включаючи вибір релевантних майданчиків і розміщення, відповідало агентство Zenith.

Одинокий тхір став зіркою реклами «Поліоксидонія»

Клієнт: Петровакс Фарм
Агентство: DDB

Кампанія препарату «Поліоксидоній» покликана оновити комунікацію відомого засобу від застуди та грипу, зайнявши територію «сімейного препарату комплексної дії від застуди та грипу у дорослих і дітей з 3-х років».

Креативним агентством DDB Russia запропоновано незвичайне рішення: піти від показу симптомів грипу (що, хтось ще їх не знає?) І показати вже видужали сім'ю. «А як же драма?» - запитаєте ви. Королем драми виступив домашній ручної тхір, якого залишили в будинку нудьгувати на самоті.

Окремою знахідкою виявився режисерський дует The Who - ці відчайдушні лондонські хлопці були готові знімати тхорів 24 години на добу, не вдаючись до витратного і складного CG. Тому всі графічні сили були кинуті на демо, яке, як відомо, в фармрекламе грає освітню роль.

Діти на захист дорослих

Клієнт: Фонд ОРБИ (Фонд по боротьбі з інсультом)
Агентство: Відеостудія Mozga
Креатив: Андрій Ушаков

Ролик побудований на відомій грі «Крокодил». Частина дітей, які взяли участь у проекті, була зібрана по знайомим і друзям, інша - з професійних кінодетей. Хлопцям пояснили, що таке інсульт, його симптоми, після чого просили показати деякі слова своїм батькам. Завдання останніх - вгадати загадане. Необізнаність батьків дозволила нам отримати їх абсолютно реальні емоції в момент розгадки.

«Кривавий» пиво напередодні Хеллоуїна

Клієнт: Сан ІнБев

Моторошні тематичні вечірки з незвичайними коктейлями будуть проходити в багатьох столичних питних закладах. У деяких барах Москви можна буде спробувати незвичайне «криваве» пиво BUD «King of fears». Для того, щоб перетворити напій в кров, бармен проводить спеціальний ексклюзивний ритуал. Він полягає в додаванні декількох крапель бузини соку зі спеціального флакончика Be fearless, в результаті чого пиво залишається таким же за смаком, але забарвлюється в криваво-червоний колір.

Цукерки для дівчат

Клієнт: Perfetti van Melle
Агентство: Havas Life

Перед креативною командою стояло завдання зацікавити новими незвичними цукерками - ягідними мармеладка в йогуртовій глазурі - нову для бренду Fruit-tella аудиторію - молодих сучасних дівчат.

В процесі роботи над брифом стало очевидно, що дівчата, як правило, хочуть просто насолодитися моментом, потураючи своїм маленьким бажанням. В результаті обговорень і роботи вийшло дуже стильне, виразне і візуально смачне відео, в якому передані світ мрій і фантазійне настрій дівчат.

Ролик вийшов сучасним, арт-директорським, на піку моди з її яскравими образами, з грою масштабів в стилі «Аліси в країні Чудес», актуальною колористикою.

Для зйомок ролика був запрошений відомий французький режисер Jeremy Charbit, з яким вже не перший раз співпрацює агентство за його особливу любов до жіночним образам і деталей. Весь продакшн від зйомок до фінальної графіки був здійснений компанією «Filmservice».

Найстрашніший сон електрика

Клієнт: EKF

Відео створено в форматі мультиплікаційної 2D анімації, що стало нестандартним кроком для досить консервативного ринку реклами електротехнічного обладнання.

Для проекту були спеціально розроблені ексклюзивні персонажі і ситуації, покликані наочно розкрити проблеми, що хвилюють цільову аудиторію виробника - електриків, складальників ПКУ. Головний герой ролика, електрик Віктор, звик виконувати свою роботу якісно і відповідати за її результат. Тому його переживання і тривоги знаходять відображення в страшних снах, які можуть стати реальністю, якщо він буде використовувати неякісне обладнання.

Гірськолижний відпочинок від Fred & Farid

Клієнт: Club Med
Агентство: Fred & Farid

У новій серії рекламних роликів лідер в організації канікул преміум-класу Club Med розповів про переваги системи premium all-inclusive. Цього разу особливу увагу приділили гірськолижного пропозицією: ніякого стресу, ніяких обмежень, відпочинок як для любителів лиж, так і для тих, хто насолоджується гірськими пейзажами за межами схилів.

Побачити курорти належить очима жінок. У ролику довжиною в хвилину розповідається історія одного сімейного відпустки - справжній гімн свободі та пошуку себе. Відмінні риси креативної платформи Club Med (тон ролика, що надихає на зміни, і впізнавана ідентичність бренду) у відеосюжеті передаються художніми і мовними засобами. Кожна фраза ролика починається з What if ( «Що якщо ...»), розкриваючи нескінченну кількість можливостей, які пропонує своїм гостям Club Med.

Вечірка в стилі #Bothie

Клієнт: HMD Global
Агентство: Isobar Moscow

Полносервісное digital агентство Isobar Moscow спільно з компанією HMD Global, виробником смартфонів і мобільних телефонів Nokia, представили ролик за участю топових Instagram і відеоблогеров, що анонсує запуск флагманського смартфона Nokia 8 з унікальною функцією #Bothie (# Бозі).

Ірина Горбачова, Дружко, Molly і Косяков показали, що таке вечірка в стилі #Bothie - за допомогою смартфона тепер можна робити одночасну зйомку і live трансляції 360 градусів з двох камер і ділитися цим контентом в соціальних мережах.

Настрій дитини на краще

Клієнт: Магне B6
Агентство: Publicis Russia

Publicis Russia зняли ролик для препарату Магне B6 у вигляді розчину, створений спеціально для дітей, щоб їм легше було справлятися з переживаннями. Навіть в тому випадку, якщо рідний тато зламав замок, який ти будував з кубиків кілька днів.

Історія одного вболівальника

Клієнт: ФК «Локомотив»
Агентство: Leo Burnett Moscow

Leo Burnett Moscow і футбольний клуб «Локомотив» вирішили підтримати тих, хто продовжує віддано хворіти, перебуваючи за тисячі кілометрів від рідного стадіону. Для багатьох уболівальників місця на стадіоні стають такими ж рідними, як і прізвища гравців улюбленого клубу. Саме для таких «Локомотив» створив спеціальний VR-квиток на ігри клубу.

ТОП-3 найбільш переглядаються рекламних кампанії на Складі

Іван Ургант став послом Тінькофф Банку

Контракт між Іваном Ургантом і Тінькофф Банком підписано на кілька років і передбачає всебічне співробітництво. Відеоролик з Іваном Ургантом в головній ролі вже вийшов на федеральних телеканалах Росії. За сюжетом відео Іван Ургант підшукує придатний банк і зупиняє свій вибір на Тінькофф Банку, відзначаючи його переваги. Огляд на Складі.

S7 Airlines запустив нову рекламну кампанію «Фотографии збуваються»

Глядач поринає в цифровий океан фотографій, фільтрів, «бумерангів», щоб «виринути» в реальному світі і усвідомити, що він голосніше, яскравіше і набагато змістовніші. S7 Airlines показують, що за кожною подорожжю, в яке ми вирушаємо, приховано набагато більше, ніж просто фотографії в соціальних мережах. За ними ховається живий й дуже різний світ безлічі культур, людей і місць. Огляд на Складі.

Рекламний ролик МТС набрав мільйон переглядів за півтора дня і потрапив в розділ «В тренді»

«МТС» запустив нестандартну кампанію в рамках святкування Дня Мобільного Інтернету. Ролик за участю Дмитра Малікова, МС Хованського і Іди Галич набрав більше мільйона переглядів і став першим відео МТС, яке потрапило в топ-тренди YouTube. Огляд на Складі.


Представники ринку висловилися про виконану роботу агентств і компаній в жовтні.

Одинокий тхір, криваве пиво, страшний сон електрика, зворушлива історія від ФК Локомотив і інші кампаніїТимофій Бутирін, креатор, BeGroup / BeSeed

Рекламні кампанії, в першу чергу, порадували своєю різноманітністю. Здається, тут було все: актуальний інфопривід ( «криваве» пиво на Хеллоуїн від Bud), нові технології ( «Boothie» від Nokia), соціальні проблеми (Фонд ОРБИ), краса іміджевого ролика (Club Med). Зазначу «Петровакс», не побоялися піти від стандартної для будь-якої фарми структури «Безвихідь і тлін хвороби - Яскравий світ зцілення» і, звичайно, мармеладні ролики «Бон Парі». Укласти ідею в секундний формат - це приблизно, як влізти в плаття з випускного. Важко, але, якщо вийде - є, чим пишатися.
Характерно, що в двох випадках з ТОП-3, головним бустером успіху стало використання зірочок. І, на мій погляд, МТС тут показав себе з кращого боку. Вірусно, цікаво, якісно. Ще трохи і, здається, можна «Ленінграда» кліпи знімати. S7 ж знову показали себе компанією, здатною шукати правильні інсайти своєї аудиторії і робити на їх основі крутий контент. Рекламні кампанії, в першу чергу, порадували своєю різноманітністю Світлана Муранова, стратегічний директор, MOMO GROUP
Стратегічно дуже грамотно і своєчасно виглядає вихід рекламного ролика для Тінькофф банку з Іваном Ургантом в головній ролі. Не думаю, що поява інтелігентного і дотепного Івана відразу вирішить всі питання пов'язані з іміджем, але напрямок, на мій погляд, вибрано вірно.
S7 взяли серйозну планку, коли вийшли з роликом # хочутудагде. Амбітно як для компанії, так і для реклами. І, хоч цього разу, виключно за моїми відчуттями, "без мурашок", ця робота показала, що компанія впевненими кроками рухається вперед і під стать собі вибирає прекрасні креативні ідеї. Достойно їх реалізує. По-моєму вийшло чудово. Анастасія Клименко, PR Директор, Digital-агентство « Dalee »
Використовувати дітей в соціальній рекламі вже давно стало традиційним явищем, так як це гарантує підвищену увагу людей. Однак далеко не всім вдається знайти для ролика таке рішення, яке допомогло б зацікавити аудиторію.
Студія Mozga, на мій погляд, в цьому відео зробила акцент не стільки на дітях, стільки на реальних емоціях їх батьків. І вона не помилилася. У реальному житті ми рідко прагнемо зрозуміти один одного, але ж це може допомогти врятувати чиєсь життя. А важливе місце дітей в нашому суспільстві, їх комунікації складно так яскраво відобразити без відповідної реакції дорослих людей. Тому, такі ролики, як для програми «Діти на захист дорослих», і просування цих програм дуже важливі.

О, хтось ще їх не знає?
«А як же драма?