Як оновити Windows 7 і 8 до Windows 10 безкоштовно

  1. Оновлення на Windows 10 - ПРОСТО!
  2. Системні вимоги
  3. процес оновлення

З моменту офіційного випуску компанією Microsoft операційної системи Windows 10 пройшло трохи часу, але вже багато хто поспішає встановити її на свої комп'ютери і ноутбуки.

Оновлення на Windows 10 - ПРОСТО!

В першу чергу хочеться відзначити, що безкоштовно оновити до десятої версії можуть всі користувачі ліцензійних операційних систем Windows 7, Wundows 8 і Windows 8.1. Тому якщо у вас встановлена ​​піратська версія, оновлення для вас недоступно. За офіційною версією.

Тут у мене є невелика історія. Товариш захотів купити Windows 10, купив ліцензійний ключ, покликав мене. Встановлено у нього була піратська Windows 7. Систему ми оновили до Windows 10, а ключ операційна система не поставила вимогу про. Виходить, можна і повністю безкоштовно оновитися. Але ключ вже був куплений і ми його ввели вручну в розділі активації.

Для початку установки оновлення, необхідно пройти за посиланням - https://www.microsoft.com/ru-ru/software-download/windows10 і завантажити один з файлів установки. Різниця їх тільки в розрядності: 32 і 64. Якщо у вас встановлена ​​Windows 7 32-бітна, то рекомендується встановлювати 32-розрядну Windows 10, якщо 64-розрядна, то відповідно 64-х бітну Windows 10. Зберігаємо файл, йдемо далі.

Системні вимоги

Системні вимоги незначні за мірками сучасних ПК і ноутбуків. З усіх вимог варто відзначити необхідність наявності 1Гб оперативної пам'яті для системи розрядністю 32 біт і 2 Гб для 64-бітної системи.

Також потрібна мінімальна дозвіл екрана 800 x 600, процесор частотою не менше 1 ГГц і 3 Гб місця на жорсткому диску. З іншими дрібницями проблем не виникає.

процес оновлення

На другому етапі і починається відповідь на питання як оновити windows 7 і 8 до windows 10. Необхідно відкрити тільки що скачав файл, вибрати пункт «Оновити цей комп'ютер зараз» і натиснути на кнопку «Далі» ».

Після цього почнеться процес скачування оновлення та поетапна установка системи. Під час всього процесу завантаження windows 10 користуватися комп'ютером не заборонено, проте коли почнеться процес установки, під час якого будуть періодичні перезавантаження, користуватися комп'ютером буде неможливо до завершення оновлення системи.

Microsoft постаралася - оновлення ОС практично ніколи не було таким легким і швидким. З усіх параметрів потрібно тільки вибрати, чи хочете Ви зберегти свої старі фали і програми чи ні. Якщо не хочете, система встановиться в "чистому вигляді". В іншому випадку всі ваші дані збережуться (крім дуже старих, не сумісних програм).

Важливо: Якщо оновлення проводиться на нетбуці або ноутбуці, необхідно забезпечити постійне електропостачання, підключити пристрій до провідного харчування до самого завершення оновлення. Це необхідно для того, щоб не відбулося переривання установки windows 10 внаслідок зниження заряду акумуляторної батареї.

Під час поновлення система запропонує прийняти призначені для користувача угода і зробити інші нескладні дії на рівні «Далі» і «Продовжити». Швидкість поновлення залежить від безлічі факторів, починаючи від швидкості інтернет-з'єднання і закінчуючи технічними характеристиками комп'ютера або ноутбука, на який встановлюється оновлення. У підсумку після чергового перезавантаження Ви побачите це:

У підсумку після чергового перезавантаження Ви побачите це:

Ваша операційна система успішно оновлено до Windows 10. Всі встановлені програми будуть збережені, всі драйвери оновлені. Єдине може знадобитися заново налаштувати віддалені диски і всі налаштування мережевого доступу до інших комп'ютерів і пристроїв у мережі. В іншому все оновлення безболісно і не вимагає спеціальних знань і навичок. Оновлення свою систему і ви!

PS операційна система Windows 10 дозволяє налаштувати кольору панелі управління, зробити слайдшоу з фонових картинок і багато іншого. Якщо Вам не подобається її початковий вигляд - це не привід її не встановлювати, можна все підлаштувати під свій смак!