Як встановити Windows 7 на SSD

  1. Що таке SSD і як його використовувати.
  2. Установка Windows 7 на SSD.

Установка Windows 7 на SSD-накопичувач виконується в два простих кроки, які докладно описані в нашому сьогоднішньому пості. Якщо ви уважно читали попередні статті присвячені роботі з фірмовою операцінкі від Microsoft, тоді у вас не повинно виникати багато питань. Звичайно, крім тих «незрозумілостей», які пов'язані з використанням твердотілих накопичувача. Наступний абзац починається з традиційної рубрики для малодосвідчених користувачів, де ми трохи познайомимося з цим пристроєм, після чого вже сміливо приступимо до налаштування вінди.

Що таке SSD і як його використовувати.

Що таке SSD і як його використовувати

Отже, перед тим, як переходити до основної стадії розділу «Установка Windows 7 на SSD», спробуємо розшити наші уявлення про сучасні носії інформації. Як ви вже здогадалися, SSD прозвали «твердотілим» девайсом, який служить для постійного запису, а так само зберігання ваших файлів. На відміну від старовинних жорстких дисків, цей екземпляр використовує трохи інший принцип роботи - флеш пам'ять. Саме завдяки їй після установки багато користувачів ахеревают від того, що їх нова «сімка» завантажується за 9-10 секунд, та й взагалі швидкість відгуку системи в порівнянні зі звичайним диском збільшується в рази!

Успішна установка Windows 7 на SSD не вимагає максимального пізнання принципів роботи цього пристрою, тому ми не будемо заглиблюватися в подробиці. Головне, що «твердотільні» можуть використовуватися практично скрізь, де і криється їх головний козир. Більшість таких дисків працюють через SATA, тому вони включаються в роботу швидше, ніж звичайні жорсткі диски. Крім того, накопичувачі такого класу мають пристойний запас міцності, низький шумок при роботі, а іноді взагалі відсутня, внутрішньо охолодження, що складається з мідних трубок, а так же пари вентиляторів. Ціла електростанція в маленькій коробочці з пластика! Тим не менш, за такі зручності і величезна кількість Гігабайт або навіть Терабайт, доводиться платити і платити чимало. Мабуть, це єдиний мінус цього пристроїв, який не завадив цій лінійці пристроїв вийти на перший подіум технологічного ринку.

Установка Windows 7 на SSD.

Отже, установка Windows 7 на SSD починається, не забудьте взяти ручку і блокнотик. Можна і перекусити перед довгою дорогою ... SSD-накопичувач із встановленою Windows можна використовувати і на ноутбуці, тому даний пост буде корисний всім верствам населення. Як завжди, вам необхідно роздобути диск або флешку з установочними пакетом 7-ки. Якщо ви ще не забули, то установка вінди з цих носіїв виглядає практично однаково. Детальніше про встановлення Windows 7 з флешки можна прочитати тут , А з диска тут.

Далі, підключіть диск або флешку до комп'ютера. Зверніть увагу на те, що до цього часу SSD диск вже повинен бути встановлений і підключений. Установка Windows 7 на SSD виконується як звичайно. Нам буде потрібно увійти в БІОС і зробити установку нового накопичувача в системі, для того, щоб його можна було використовувати в якості «рідного» жорсткого диска. Усередині вкладки Advanced необхідно знайти меню SATA Conf. Після цього без страху і ризику для власного здоров'я переходимо в меню на більш нижньому ярусі - Sata Mode Selection. Ця установка характеризує роботу вашого SSD. Там необхідно встановити режим AHCI. Після цього, залишаємо наш барвистий Биос, зберігаючи налаштування! Попутно, вам необхідно вибрати пристрій, з якого буде проводитися зчитування - це той самий накопичувач, в якому лежить ваша збірка Windows 7. Детальніше про те як в BIOS виставити завантаження з диска або флешки читайте тут.

Установка Windows 7 на SSD почнеться відразу після повторної перезавантаження комп'ютера. Як завжди, система попросить вас вказати деякі дані, після чого вискочить віконце з знайденими жорсткими дисками. Тут необхідно вибрати ваш твердотілих девайс, відформатувати його, після чого почати установку. Комп'ютер буде перезавантажуватися кілька разів, паралельно з цим, ви введете дані про своє часовому поясі і налаштуєте мовну розкладку клавіатури. Ліцензійний ключ, який потрібно ввести трохи пізніше, можна проігнорувати, після чого завантажити спеціальний активатор і насолоджуватися славної життям цифрового пірата.

Як тільки установка Windows 7 на SSD завершиться, вам необхідно налаштувати вашу новеньку операційну систему. Детальніше про те, що саме потрібно зробити читайте в статті: « Після установки windows 7 »

Також ви можете подивитися відео нижче, в якому детально показано як встановлювати операційну систему Windows 7.