Як зайти в біос не вимикаючи комп. Як увійти в BIOS: способи для ПК і всіх ноутбуків.

  1. загальні відомості
  2. на «Віндовс 7»: стандартний метод
  3. на «Віндовс 7» і подивитися основні відомості
  4. замість післямови
  5. Увійти в БІОС на ноутбуці
  6. Якщо відразу завантажується система (Windows 10/8)
  7. Навіщо відкривати БІОС
  8. Навіщо вам може знадобитися вхід в БІОС
  9. BIOS і його основні види
  10. Як увійти в Біос ноутбука або комп'ютера
  11. Особливості входу на ноутбуках різних марок
  12. Якщо при вході в Біос комп'ютер вимагає пароль
  13. Що робити, якщо не виходить зайти в BIOS
  14. Відео як увійти в bios на windows 8
  15. Що таке BIOS
  16. Що таке БІОС
  17. Для чого заходять в BIOS
  18. різновиди БІОС
  19. Стандартні способи входу
  20. Якщо навіть вірне натискання не спрацьовує
  21. Як зайти в БІОС, якщо система дуже швидко завантажується
  22. Вхід в Windows 8
  23. Вхід з Windows 10
  24. Висновок

Рано чи пізно багатьом користувачам доводиться стикатися з питанням про те, На «Віндовс 7» або в будь-який інший системі це може стати в нагоді при краше і перевстановлення операційки, коли дистрибутив знаходиться на знімному носії, або в разі включення деяких додаткових параметрів. Розглянемо основні методи. Це може бути корисно в подальшому.

загальні відомості

Перш ніж приступати до розгляду питання про те, як на «Віндовс 7» включити БІОС і зробити потрібні налаштування , Подивимося, що ж собою являє ця система, навіщо вона потрібна.

Якщо говорити простою мовою, БІОС - це невеликий пристрій , Розташоване на материнської плати , В пам'яті якого зберігаються всі основні відомості про «залізних» компонентах і налаштування встановлених в комп'ютерній системі пристроїв.


Якщо говорити простою мовою, БІОС - це   невеликий пристрій   , Розташоване на   материнської плати   , В пам'яті якого зберігаються всі основні відомості про «залізних» компонентах і налаштування встановлених в   комп'ютерній системі   пристроїв

Крім того, настройка БІОС ( «Віндовс 7» використовується або будь-яка інша ОС) дозволяє задавати абсолютно різні послідовності завантаження системи, отримувати відомості про характеристики «заліза», включати або відключати самі пристрої або їх додаткові можливості , І навіть розганяти процесор.

на «Віндовс 7»: стандартний метод

Тепер переходимо до основної проблеми. Як на «Віндовс 7» включити БІОС? Та дуже просто. Будь-який виробник материнських плат спочатку вбудовує чіп БІОС і передбачає використання спеціальних клавіш для входу.


Напевно багато власників, наприклад, стаціонарних комп'ютерних терміналів звертали увагу, що в момент включення після сигналу системного динаміка, що сигналізує про те, що БІОС перевірив всі «залізні» компоненти, посередині або знизу екрану можна побачити напис, що пропонує натиснути то-то і те- то, щоб запустити БІОС.

Найчастіше це рядок Press Del to run Setup (або щось ще в цьому роді). Таким чином, питання про те, як на «Віндовс 7» включити БІОС, вирішується саме натисканням клавіші Del. Однак, в залежності від виробника, така методика може виявитися неефективною.

Найчастіше це стосується ноутбуків. Тут ситуація дещо складніша, оскільки і використовувані клавіші відрізняються. Однак в більшості своїй застосовуються клавіші F2, F12, F1, Esc, рідше - F3, або поєднання на кшталт Ctrl + Del + Esc (або Ins), або Fn + F1. Як правило, на ноутбуках передбачається використання декількох основних комбінацій, які на початковому екрані завантаження вказані після написи з пропозицією використовувати будь-яке натискання для входу в БІОС. Правда, рядок ця на екрані відображається за часом дуже недовго, так що відразу варто звернути на неї увагу. В принципі, якщо користувач не встиг подивитися, яка саме клавіша йому потрібна, можна зробити перезавантаження і в момент появи напису натиснути кнопку паузи (клавіша Pause / Break).

на «Віндовс 7» і подивитися основні відомості

Тепер кілька слів про те, що більшість користувачів просто не знає. Справа в тому, що в будь-який операционке від Microsoft є спеціальний розділ відомостей про систему. І «сімка» - не виняток. Якраз тут можна переглянути дані не тільки про «залізі», програмному середовищі або самій операційній системі, а й отримати відомості про БІОС. Частенько це може знадобитися у разі встановлення більш свіжої прошивки БІОС.


Зайти в той розділ можна, звичайно, і через стартове основне меню, використовуючи для цього кошти адміністрування або службові утиліти (все залежить від версії самої Windows), але краще застосувати універсальне рішення - ввести в меню «Виконати», яке викликається + R, команду msinfo32 . На початковій сторінці в загальних відомостях і показані основні дані.

Що цікаво, компоненти відомостей про систему постійно оновлюються, і саме тому тут іноді можна побачити, що навпроти режиму роботи БІОС варто напис, який говорить, що він застарів. Що це означає? Це означає тільки те, що треба міняти прошивку БІОС на новішу. Але займатися цим без певних знань не рекомендується категорично.

замість післямови

Ось, власне, коротко і все про те, як на «Віндовс 7» включити БІОС. Що стосується налаштувань, тут потрібно бути вкрай обережним. Тим не менш, деякі рекомендації все-таки є. Наприклад, встановлювати системну дату і час потрібно виключно в БІОС, а не в системі, викликаючи відповідні налаштування з системного трея. Крім того, саме в налаштуваннях BIOS можна підключити додаткові можливості на кшталт гипервизора ( Virtualization Technology ), А також змінити пріоритет пристроїв в секвенції завантаження (Boot Sequence), щоб використовувати першим пристроєм оптичний диск або звичайну флешку.

Можна взагалі скинути всі параметри до заводської настройки і т.д. Можна, звичайно, використовувати і «рідні» утиліти виробника «материнки», але, як правило, тонке налаштування БІОС зробити вони не дозволяють. Втім, мова зараз не про це, оскільки саме про налаштування основних і додаткових параметрів можна говорити досить довго.

Простими словами.

Щоб увійти в BIOS, потрібно при включенні комп'ютера (на першій заставці) натиснути спеціальну кнопку - найчастіше, це F2 або Delete:

Щоб увійти в BIOS, потрібно при включенні комп'ютера (на першій заставці) натиснути спеціальну кнопку - найчастіше, це F2 або Delete:

Порада: на першому екрані завантаження може бути вказана клавіша, за допомогою якої можна запустити БІОС. Цей напис знаходиться в нижньому правому або лівому кутах.

Якщо на екрані з'явилася заставка операційної системи , Значить в БІОС зайти не вдалося. Можливо, для вашого комп'ютера використовується інша клавіша або комбінація. Ось їх повний перелік у порядку частоти виникнення:

  1. Fn + F1
  2. Ctrl + Esc
  1. Ctrl + Alt + Esc
  2. Ctrl + Alt + S
  3. Ctrl + Alt + Ins
  4. Ctrl + Alt + Del

Увійти в БІОС на ноутбуці

Принципової різниці між звичайним комп'ютером і ноутбуком немає. Для того, щоб відкрити BIOS потрібно скористатися вищеописаним методом.

Для зручності наведена таблиця популярних виробників ноутбуків і клавішею для входу в БІОС:

* Можуть зустрічатися моделі з іншими клавішами. Орієнтуйтеся по таблиці, але якщо вона не допомогла, пробуйте інші кнопки.

Деякі ноутбуки не дозволяють зайти в БІОС, якщо працюють від батареї. Спочатку підключіть його до мережі.

Якщо відразу завантажується система (Windows 10/8)

Нова версія системи введення виведення (UEFI) спільно з Windows 8 і 10 підтримують миттєву завантаження операційної системи - можливості натиснути потрібну клавішу немає, отже, в БІОС не ввійти.

Якщо ви зіткнулися з такою ситуацією, перезавантажте Windows із затиснутою клавішею Shift.

Якщо ви зіткнулися з такою ситуацією, перезавантажте Windows із затиснутою клавішею Shift

Замість перезавантаження ми побачимо вікно «Вибір дії» - натискаємо по Усунення несправностей (Windows 10):


Замість перезавантаження ми побачимо вікно «Вибір дії» - натискаємо по Усунення несправностей (Windows 10):

Або Діагностика (Windows 8):


Або Діагностика (Windows 8):

потім по Додаткові параметри :


потім по   Додаткові параметри   :

Навіщо відкривати БІОС

У базовій системі вводу виводу є безліч налаштувань, за допомогою яких можна контролювати роботу комп'ютера. Ось перелік найпоширеніших опцій, які змінюються в BIOS:

  1. для установки операційної системи.
  2. Зміна порядку старту жорсткого диска.
  3. Включення, відключення вбудованих в материнську плату пристроїв.
  4. автоматичне включення комп'ютера при подачі електроживлення.

Персональний комп'ютер, планшет, ноутбук - безліч гаджетів використовується щодня людьми для роботи, перегляду серіалів, серфінгу по internet і інших цілей. Періодично виникає необхідність переустановити систему, змінити налаштування ПК і актуальним стає питання, як увійти в біос, щоб зробити необхідні маніпуляції. нерідко на головній сторінці входу є підказка, але таке просте завдання іноді викликає складності, оскільки для різного виду bios, марок ноутбуків і систем на комп'ютері необхідно натискати різні клавіші або їх комбінації.

Навіщо вам може знадобитися вхід в БІОС

Для багатьох вхід в біос асоціюється з рішенням однієї проблеми - перевстановлення, зміни операційної системи. Насправді з його допомогою можливо вирішити кілька важливих питань для поліпшення функціонування комп'ютера або ноутбука, дізнатися деякі дані про його роботу. при допомоги bios ви зможете провести наступні маніпуляції:

  • Перевірити працездатність комп'ютера. Є можливість отримати дані про стан ПК, наприклад, температурі процесора.
  • налаштувати системний час і дату. Виконання такої дії необхідно кожен раз після скидання налаштувань биос, оскільки разом з ними змінюються конфігурації дата / час.

}

  • Підключити або відключити окремі функції ПК.
  • Змінити диск, з якого буде відбуватися завантаження ОС. Після відкриття биоса користувач може самостійно вибрати і призначити місце, з якого буде завантажуватися операційна система. Це можуть бути жорсткі диски , CD, DVD-носії або флешка. Ви можете вказати кілька варіантів накопичувачів, з яких можливий старт ОС. Наприклад, якщо з якоїсь причини завантаження не відбулася з першого носія, вона здійсниться з другого.
  • Підключити або відключити компоненти, інтегровані в ПК. Наприклад, може здійснюватися відключення звукової карти або відеокарти.
  • Розігнати комп'ютер. Для поліпшення роботи пристрою, підвищення його продуктивності або швидкості, прискорення роботи процесора можуть задаватися нестандартні показники частоти, напруги.


Для поліпшення роботи пристрою, підвищення його продуктивності або швидкості, прискорення роботи процесора можуть задаватися нестандартні показники частоти, напруги

  • Перевстановити операційну систему, виявити і усунути неполадки в її роботі.
  • Перевірити комплектацію ПК і нормальне функціонування, зробити ініціалізацію всіх його компонентів.
  • Усунути проблему, якщо планшет на базі андроїд зависав або гаджет не бачить підключені пристрої.

BIOS і його основні види

Багато хто не один раз чули про bios, навіть приблизно розуміють, навіщо він потрібен, але, що це таке, як можна увійти в біос, які бувають його види - залишається до кінця не ясним. Перед розглядом питань про вхід в систему, тонкощі роботи з нею потрібно усвідомити значення цього слова. Біос - базова система введення / виведення, яка відповідає за завантаження ОС, роботу окремих компонентів ПК, взаємодія з апаратним забезпеченням.


По суті, биос - це велика кількість мікропрограм, які записані на плату. Розрізняють такі види системи, в яких головними відмінностями є інтерфейс і спосіб входу:

  • Award (Phoenix-Award). Такий биос має робочу зону - блакитне вікно.


Такий биос має робочу зону - блакитне вікно

  • AMI (American Megatrends).
  • Phoenix.
  • DTK (Dalatech Enterprises CO).
  • UEFI.
  • ALR (Advanced Logic Research).

Як увійти в Біос ноутбука або комп'ютера

Щоб увійти в біос, слід натиснути певну кнопку на клавіатурі або їх поєднання. Яка клавіша допоможе запустити bios, залежить від виду системи і марки ноутбука. Часто при завантаженні ПК на екрані з'являється інформація про комп'ютер і підказка, що потрібно натиснути. Як правило, розташовується таке повідомлення посередині екрану або внизу і виглядає так: «Press Del to enter Setup», замість delete може значитися інша клавіша або поєднання. Натискати кнопку варто відразу після включення пристрою.


Як правильно увійти в біос:

  • Для Award використовується клавіша Del (Delete) або Ctr + Alt + Esc.
  • Для AMI - F2, Delete.
  • ALR - F2 або Ctr + Alt + Esc.
  • Phoenix - Ctr + Alt + Esc, Ctr + Alt + S, Ctr + Alt + Ins.
  • AMD - F1.
  • DTK - Escape (Esc).

Можуть використовуватися інші комбінації кнопок:

  • Ctrl + Del + Alt
  • Ins + Ctrl
  • Ctrl + Alt
  • Ctrl + Alt + Enter


Ctrl + Del + Alt   Ins + Ctrl   Ctrl + Alt   Ctrl + Alt + Enter

Особливості входу на ноутбуках різних марок

Залежно від моделі ноутбука і марки, можуть відрізнятися і способи входу в біос. Часто підказка висвічується на заставці при кожному завантаженні пристрою, але іноді, щоб знайти необхідну кнопку або комбінацію, варто витратити час для «проб і помилок» або на пошуки інформації на офіційному сайті виробника, форумах програмістів. Крім моделі пристрою важливу роль відіграє вид системи і її версія.

Як правильно увійти в біос на різних ноутбуках:

  • Lenovo (Леново) - щоб увійти в біос, слід натиснути і потримати кнопку «ThikVantage» до появи меню або F12.
  • Toshiba (Тошиба) Portege, Satellite, Tecra - натиснути Escape, Tecra with Phoenix BIOS - F1.
  • Acer - F2, F1, Ctr + Alt + Esc.
  • Асер Aspire - F2, Del.
  • Asus (Асус) - для входу в Setup слід натиснути кнопку F2.
  • Sony - F2, F3, F1 для Vaio - F2.
  • Dell - F3 або F1.
  • Hewlett-Parkard (HP Pavilion, Tablet) - F1.
  • Samsung (Самсунг) - F2, F12, F8, Del, Esc.
  • eMachine - Delete.
  • MSI - F1, F2, F12, Delete.
  • Compaq - F10.


Compaq - F10

Якщо при вході в Біос комп'ютер вимагає пароль

Нерідко на биос ставиться пароль, він може бути встановлений з метою зберегти настройки або убезпечити ноутбук, моноблок від змін системи іншими користувачами. Але пам'ять - річ підступна, і часто трапляється так, що секретний код забутий, а вхід в систему просто необхідний. Після кількох невдалих спроб екран гасне, а у користувача починається паніка. Але все не так страшно, є кілька варіантів, як увійти в систему биос без пароля:

  • Знайти на материнській платі ноутбука або комп'ютера перемичку «Clear CMOS», яка очистить пам'ять, в тому числі і пароль. Щоб знайти розташування клавіші варто заздалегідь ознайомитися з інструкцією і схемою материнської плати.
  • Витягнути батарейку з CMOS мінімум на дванадцять годин, а краще на добу. Після чого підключити її заново і запустити систему. Недолік такого варіанту - довгий час очікування.
  • Введення інженерного пароля для системної плати замість коду до bios. Мінус такого способу - неможливість використання для старих версій биос.

Щоб в майбутньому уникнути таких проблем:

  • Встановлюйте пароль для входу в біос в виняткових випадках.
  • Записуйте пароль в місцях, де він буде надійно збережений, а при потребі, його можна швидко знайти.


Записуйте пароль в місцях, де він буде надійно збережений, а при потребі, його можна швидко знайти

Що робити, якщо не виходить зайти в BIOS

Часто зустрічаються проблеми, коли не виходить увійти в систему. Це може бути викликано декількома причинами:

  • Неправильно обрана клавіша або їх поєднання для входу. Перевірте ще раз відповідність моделі ноутбука і версії. Необхідно спробувати інші варіанти, комбінації.
  • Завантаження ОС почалася до того, як була натиснута необхідна клавіша. Варто натискати її швидше.
  • Для вирішення деяких проблем потрібно очисти пам'ять, скинути до заводських налаштувань за допомогою перемикача «Clear CMOS».


Для вирішення деяких проблем потрібно очисти пам'ять, скинути до заводських налаштувань за допомогою перемикача «Clear CMOS»

Відео як увійти в bios на windows 8

Деякі складнощі може викликати вхід в біос на комп'ютері з Windows 8. Для роботи буде потрібно знання інтерфейсу і основних особливостей роботи пристрою на даному ПО. Як увійти в біос на «вісімці»:

  1. Відкриваємо розділ «Параметри», який знаходиться знизу в правовому бічному меню.
  2. Внизу знаходимо кнопку «Зміна параметрів комп'ютера».
  3. У меню «Параметри ПК» вибираємо Загальні налаштування і натискаємо кнопку «Особливі варіанти завантаження». Після цього відбудеться перезавантаження ПК або ноутбука.
  4. Вибираємо пункти в меню: Діагностика - Розширені можливості пошуку - Параметри вбудованого ПО. Після переходів на екрані з'явиться кнопка, щоб перезавантажити ПК. Натисніть на неї, щоб увійти в біос.
  5. Після перезавантаження відкривається bios, далі необхідно перейти по пунктам меню. Щоб побачити порядок входу в біос і дії для переустановлення операційної системи, подивіться відео з докладним поясненням і зйомкою екрану:

Як зайти в? Таке питання можна почути дуже часто. Особливо від користувачів, у яких є. Отже, як зайти в BIOS? Для того щоб потрібно перезавантажити комп'ютер.

Якщо комп'ютер вже вимкнений - просто включите його. Під час того як почнеться завантаження і на екрані почне з'являтися текст необхідно натиснути спеціальну кнопку для виклику БІОС.

У більшості випадків спрацьовує класична клавіша для входу в БІОС - DELETE. Однак якщо у вас ноутбук, нетбук або моноблочний комп'ютер можливі виключення. Зверніть увагу на текст який з'являється на екрані можливо там буде написано яку клавішу необхідно натиснути для того щоб увійти в БІОС.

Якщо такого повідомлення немає або ви не встигаєте його прочитати, доведеться вгадувати.

Клавіші, які можуть використовуватися для входу в BIOS:

Також для входу в БІОС можуть використовуватися комбінації клавіш, хоча таке зустрічається досить рідко.

  • Ctrl + Alt + Esc
  • Ctrl + Alt + S
  • Ctrl + Alt + Ins
  • Ctrl + Alt
  • Ctrl + Alt + Del
  • Ctrl + Alt + Enter
  • Fn + F1
  • Ctrl + Ins

Що таке BIOS

BIOS (БІОС, Базова система введення-виведення) це система, яка є проміжною ланкою між апаратурою і операційною системою комп'ютера. БІОС виявляє комплектуючі підключення до комп'ютера, виконує їх перевірку і починає. Користувачеві надається спеціальна оболонка, за допомогою якої, він може змінювати налаштування БІОС.

По суті, БІОС це спеціальне програмне забезпечення, записане на спеціальну мікросхему, розташовану на материнській платі. Також на материнській платі розміщується батарейка, яка підтримує харчування пам'яті для зберігання дати, часу і налаштувань БІОС. Якщо відключити цю батарейку все настройки БІОС повернуться до значень за замовчуванням.

Зустрічається з BIOS кожен. При включенні машини повідомлення на чорному екрані до звукового сигналу і початку завантаження ОС - результат виконання однієї з процедур цієї програми. Не дуже досвідчені користувачі ПК про нього, може бути, і знають, але ніколи не пробували зайти в БІОС і не проводили ніяких маніпуляцій. Розповімо про все докладно.

Що таке БІОС

без програмного забезпечення комп'ютер просто купа заліза. Для того щоб він почав функціонувати, в нього повинен бути спочатку при запуску закладений якийсь софт, що зберігається в постійному пристрої, що запам'ятовує (ПЗУ). Windows або інша будь-яка операційна система займають занадто багато місця. Спочатку машина повинна запустити БІОС. Назва цієї програми в транскрипції англомовної абревіатури «базова введення-виведення система».

При включенні машини вона перевіряє всі ее компоненти, задає режими и запускає завантажувач операційної системи. Замініті версію БІОС просто так не можна, вона зберігається в незалежній мікросхемі на матерінській платі. Правда ее можна перепрошитого, но це Досить доладна процедура. Відзначімо такоже, что на старих машинах много операцій можна Було Здійснювати даже без ОС, например, прослуховуваті музику. Та й сам Windows перших версій була лише надбудовою на BIOS, що розширює її можливості.

Для чого заходять в BIOS

Перерахуємо причини, за якими потрібно зайти в БІОС:


Перерахуємо причини, за якими потрібно зайти в БІОС:

Це неповний перелік. Керуючи комп'ютером не тільки з Віндоус, але і через меню БІОС, можна збільшити ефективність роботи і продуктивність комп'ютера.

різновиди БІОС

На сьогодні можна розрізнити три основні типи БІОС:

Перші дві трохи відрізняються інтерфейсом не тільки між собою, але і в залежності від версій, однак принцип роботи в них практично однаковий.

UEFI - інноваційний продукт, що з'явився порівняно недавно. Він має власний графічний інтерфейс , Інтуїтивно зрозумілий і дозволяє працювати в ньому мишкою. До того ж з його допомогою ОС вантажиться значно швидше.


Стандартні способи входу

Без різниці, комп'ютер працює в Windows 7 або Windows XP, або в більш старшої версії. За замовчуванням більшість машин мають на увазі те, що зайти в БІОС можна за допомогою натискання при завантаженні (під час процедури діагностики Post , До звукового сигналу) клавіші F1 або Delete. Але деякі виробники материнських плат призначають і інші клавіші або їх поєднання, точно дізнатися спосіб входу можна в документації до неї або комп'ютера. Якщо паперові інструкції відсутні, то завжди можна знайти електронну версію, але не завжди російською. Також в процесі завантаження висвічується підказка, якщо встигнете її прочитати. Як правило, це щось на зразок «Press F1 to enter Setup» позначає, що потрібно натиснути F1.


Якщо все-таки не знайшли клавішу або їх поєднання, і стоїть питання, як увійти в БІОС, то перерахуємо основні їх варіанти найбільш популярних і поширених на сьогодні компаній, що випускають ПК і материнські плати. Як зайти на БІОС не в настільному комп'ютері , А на ноутбуці - процедура однакова, тільки на деяких з них може додатково використовуватися клавіша Fn, якої немає в десктопах.

  • IBM - F1, F2, СTRL + Alt + Insert, СTRL + Alt + Delete.
  • ACER - F1, F2, СTRL + Alt + ESC.
  • DELL - F1, F2, F3, Delete, Fn + F1.
  • HEWLET-PACARD - F1, F2.
  • SONY - F2, F3.
  • TOSHIBA - ESC, F1.
  • ASUS - F2, Delete, CTRL + F2.
  • LENOVO - F1, F2, F12.
  • COMPAQ - F10.

Менш поширені бренди використовують ті ж варіанти, щоб увійти в BIOS. Як бачите, їх не дуже багато і можна легко перебрати.

Для того щоб встигнути натиснути клавішу або їх поєднання при запуску системи, майже всі користувачі застосовують наступний метод: починають швидко повторювати натискання одночасно з включенням машини. Іноді, особливо коли потрібно натискати клавіші, допомагає натискання PAUSE припиняє завантаження, але не у всіх системах. Якщо не встигли, то даєте завантажитися ОС, запускаєте перезавантаження і повторюєте все операції знову. Але може виникнути ще одне ускладнення, мова про який піде нижче.

Якщо навіть вірне натискання не спрацьовує

Іноді точно знаєте з інструкції до материнської плати, як відкрити BIOS, але це не спрацьовує. Швидше за все, у вас USB-клавіатура, і вона заблокована іншим пристроєм, підключеним до цього порту.


Вихід два:

  • звільняємо все USB-роз'єми і залишаємо тільки клавіатуру;
  • якщо є роз'єм, підключіть звичайне PS / 2 пристрій.

Після цього ви повинні потрапити в BIOS.

Як зайти в БІОС, якщо система дуже швидко завантажується

Ця проблема виникає на сучасних комп'ютерах з Windows 8 і вище, на яких встановлено UEFI, і замість звичайного вінчестера варто твердотільний диск . У них система завантажується миттєво, і не можна не тільки прочитати підказку, але і натиснути клавішу.

Але вихід є, так як в цих ОС можна зайти в BIOS при завантаженій системі.

Вхід в Windows 8


Вхід в Windows 8

Послідовність дій буде наступною:

  1. Натискаєте Win + C. Клавіша Win найчастіше позначена логотипом ОС, хвилястими віконцями.
  2. Вибираєте «Параметри», можуть бути позначені «Setting» або просто шестерінкою.
  3. Знаходьте «Змінити параметри».
  4. Вибираєте «Загальні».
  5. Потім зупиняєте вибір на «Особливий варіант завантаження» і Перезавантажити зараз.
  6. Після неї у вікні вибираєте «Діагностика».
  7. Потім знаходите «Додаткові параметри».
  8. Зупиняєте вибір на «».
  9. Знову натискаєте перезавантаження.

Після виконання даних дій потрапите в меню BIOS на Windows 8 UEFI.

Вхід з Windows 10


Вхід з Windows 10

Порядок дій майже аналогічний, як і в «вісімці»:

  1. Натискаєте на значок повідомлень.
  2. У вікні, що розкрилося вибираєте «Параметри», а потім «Оновлення та безпека».
  3. Знаходьте «Відновлення».
  4. Зупиняєте вибір на «Особливі параметри завантаження» і Перезавантажити зараз.
  5. Після перезавантаження у вікні вибираєте «Діагностика».
  6. Знаходьте «Додаткові параметри».
  7. Зупиняєте вибір на «Параметри вбудованого ПО UEFI».
  8. Знову вибираєте перезавантаження.

І після неї вже потрапите в БІОС.

Висновок

У цій статті ми розповіли, як запустити BIOS, про її можливості та особливості. Будемо раді, якщо ви, прочитавши нашу статтю і увійшовши в цю програму, освоїте її і зможете поліпшити роботу своєї машини.

Відео по темі

Як на «Віндовс 7» включити БІОС?
Що це означає?
Отже, як зайти в BIOS?