Bootmgr is compressed press ctrl alt del to restart - що робити, що таке стиснення диска для економії місця, не включається комп'ютер на Windows 7, як виправити помилку, інструкція + відео

  1. Помилка Bootmgr is compressed (стиснення диска) - що може означати і чому з'являється
  2. Що робити з помилкою при запуску системи Windows 7?
  3. Як виправити на комп'ютері або ноутбуці
  4. Відео: як позбутися від помилки Bootmgr is compressed

Автор admin На читання 4 хв. Переглядів 18k.

Нерідко ті, хто працює в операційній системі Windows 7, стикаються з системними помилками. Це мало приємно, т. К. Займає час на виправлення, часом усунення проблеми взагалі неможливо, і може знадобитися перевстановлення ОС. Одна з таких прикрих помилок з'являється при завантаженні системи - bootmgr is compressed. Користувачеві пропонується натиснути комбінацію клавіш для перезавантаження ПК (Press Ctrl + Alt + Del to restart). Але, на жаль, в більшості випадків це не допомагає. Що робити і як виправити цю помилку без шкоди для комп'ютера?

Помилка Bootmgr is compressed (стиснення диска) - що може означати і чому з'являється

Дослівно це повідомлення можна пояснити так: системний файл, необхідний для завантаження, знаходиться в стислому вигляді, і система не може його коректно запустити.

Це означає, що Windows автоматично стиснула дані, розміщені НЕ HDD і могла порушити це компонент.

Причин появи цієї помилки під час завантаження комп'ютера може бути кілька:

  • помилки на жорсткому диску;
  • причина також може бути при включенні / відключенні стиснення в активному розділі;
  • проблема з активацією для Windows 7 - bootmgr міг бути замінений при будь нелегальної активації.

Така ситуація зазвичай виникає при спробі заощадити місце на системному диску (найчастіше С) за допомогою стандартних засобів Windows 7, які, зокрема, крім очищення диска від сміття, намагаються стиснути вміст на подобі архиватора.

Що робити з помилкою при запуску системи Windows 7?

Позбутися від цієї проблеми можна за допомогою завантажувального диска. Відразу поспішаю заспокоїти - в більшості випадків нічого, крім цього самого спресованого бутменеджера не постраждало!

Як виправити на комп'ютері або ноутбуці

  1. Вставте в дисковод інсталяційний диск Windows 7 також, за словами наших читачів підходить і інсталяційний диск від Windows Vista.
  2. Перезавантажте комп'ютер і виберіть завантаження з DVD-приводу (в якому вже стоїть інсталяційний диск). Для цього відразу при перезавантаженні внизу екрана зазвичай написано щось на кшталт Press F9 for boot menu (замість F9 може бути інша кнопка. Якщо цієї або подібної написи немає, спробуйте послідовно клавіші з F8 по F12).
  3. У меню вибору завантаження стрілками вгору і вниз виберіть ваш DVD-дисковод і натисніть кнопку «Enter».
  4. У зв'язку з особливостями різних настановних дисків Windows 7 система може запропонувати наступне: «Press any key for boot from CD / DVD» (клікніть будь-яку кнопку для завантаження з CD / DVD диска). У відповідь на це натисніть будь-яку кнопку. Наприклад, «Пропуск».
  5. Якщо ви все зробили правильно, почнеться процес завантаження інсталятора Windows 7. Зачекайте трохи, на екрані має з'явитися вікно вибору мови установки.
  6. Натисніть комбінацію клавіш Shift + F10, і у вікні натисніть на останню сходинку. Автор admin На читання 4 хв Через деякий час з'явиться вікно вибору мови ОС
  7. Перед Вами відкриється чорненьке вікно консолі з написом виду: x: \ Sources> _.
  8. Впишіть в нього по порядку: C: (тобто потрібно набрати саме англійську букву з і: двокрапка відразу після неї). Натисніть «Enter». В консолі рядок повинен виглядати як на скріншоті нижче. У командному рядку необхідно ввести комманду
  9. Після цього введіть по черзі дві команди: bootrec / fixmbr (і натисніть «Enter») і bootrec / fixboot. Натисніть «Enter»).
  10. Якщо при виконанні команд система запитає Вас, чи впевнені ви? Сміливо тисніть спочатку англійську Y, а потім «Enter».
  11. З консоллю відновлення ми закінчили. Тепер потрібно вийняти з DVD-приводу інсталяційний диск і перезавантажити комп'ютер. Якщо все було зроблено правильно, Windows 7 запуститься без проблем. Але розслаблятися ще рано, тому що причина поломки не усунуто і при наступному перезапуску комп'ютер все одно виплюне понуро «BOOTMGR is compressed» і знову доведеться все робити заново. Прибрати причину досить просто. спочатку відкрийте «Мій комп'ютер» .
  12. Натисніть по диску «С» правою кнопкою мишки, і в меню клацніть лівою кнопкою один раз за пунктом «Властивості». Після цього в віконці «Властивості», внизу зніміть галочку напроти пункту «Стиснути цей диск для економії місця» і натисніть «Ок».

Усе. Тепер комп'ютер буде завантажуватися без збоїв!

Відео: як позбутися від помилки Bootmgr is compressed

Оновлене 15.01.2012

Також народ подейкує, що іноді випадає помилка

LOADMGR is compressed

Press Ctrl + Alt + Del to restart

Причини виникнення та способи лікування точно такі ж!

Виправити помилку Bootmgr is compressed можна за кілька хвилин. Для цього достатньо завантажувального диска і трохи терпіння.

Матеріал актуалізовано 11.04.2017

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Що робити і як виправити цю помилку без шкоди для комп'ютера?
Що робити з помилкою при запуску системи Windows 7?
Якщо при виконанні команд система запитає Вас, чи впевнені ви?