Розкладка клавіатури і перемикання мов в Windows

  1. Як змінити кнопки для перемикання розкладки клавіатури
  2. Як додати український (узбецький, казахський) шрифт для клавіатури комп'ютера
  3. Фото російсько-англійської розкладки клавіатури

Як змінити розкладку клавіатури? Одночасним натисканням двох клавіш:

  • Alt + Shift (частіше і стандартнішими)
  • Ctrl + Shift (рідше, потрібно налаштовувати Windows - але так зручніше).

Клавіші «Контрол + шифт» праворуч під клавіатурі частіше використовують ті, хто з комп'ютером «на ти»: простіше цілитися пальцями в нижні крайні кнопки, ніж відшукувати клавішу Alt десь біля пробілу. Та й не на всіх клавіатурах Alt розташований зручно: особливо на невеликих ноутбучних пристроях введення частіше потрапляєш пальцем по клавіші Windows, але тільки не з тієї, яка змінить мовну розкладку.

Як змінити кнопки для перемикання розкладки клавіатури

Як змінити розкладку клавіатури

Іконка розкладки Eng-Ru розташована в треї Windows

У клавіатури Windows 7 є своя «приладова дошка» - Мовна панель. Найпростіше викликати її натисненням правої кнопки по значку з розкладкою мовою, далі - «Параметри ...». Цей значок (Рус / Eng) знаходиться в правому нижньому кутку монітора, біля годинника в треї.

Як налаштувати клавіатуру в Windows

З'являється діалогове вікно «Мови і текстові служби» - потрібна нам вкладка «Перемикання клавіатури» знаходиться правіше інших.

З'являється діалогове вікно «Мови і текстові служби» - потрібна нам вкладка «Перемикання клавіатури» знаходиться правіше інших

У діалозі зміни поєднання клавіш все зрозуміло на інтуїтивному рівні. Зміна мови введення проводиться комбінацією Alt + Shift за замовчуванням; зручніше перемкнути зміна розкладки на Ctrl + Shift. Праву частину меню, де написано про зміну розкладки клавіатури, чіпати не слід. Пара звичних кнопок «Ок» і «Застосувати» - тепер російсько-англійська розкладка буде змінюватися крайніми лівими кнопками клавіатури.

Як додати український (узбецький, казахський) шрифт для клавіатури комп'ютера

У Windows 7 і більше свіжих ОС все вже вбудовано і знаходиться під рукою. Правою кнопкою по значку перемикання розкладки в меню Параметри викликаємо вікно Текстові служби та мови вводу. Зазвичай там вже значаться головна мовна пара - російська з англійським. Нескладно додати і додаткові національні розкладки.

Нескладно додати і додаткові національні розкладки

Додавання додаткових мов в клавіатурну розкладку

  1. Відкрити Мовну панель (правою кнопкою по іконі мови).
  2. Тут же - кнопка «Додати».
  3. Вибираємо з величезного списку потрібну мову і відповідну розкладку (праворуч - список, що розкривається плюсик).
  4. Як завжди - «застосувати». Готово!

У цьому прикладі ми додали в комп'ютер казахську мову; позначається він як KK.

При додаванні третього (і четвертого, і т.д.) мов в операційну систему нікуди не дінеться ні англійська розкладка клавіатури, ні її російська варіація.

До речі - по значку зміни розкладки можна за секунду дізнатися версію Windows. Якщо мова відображається у вигляді трьох букв (Eng або Рус), то перед нами Win 10. Якщо букв лише дві (En / Ru) - ми в Windows 7 або більш старшої версії ОС.

Є й інші способи дізнатися версію «Вінди» - в один клік , Або більш детально - з розрядністю x32 або x64 .

Фото російсько-англійської розкладки клавіатури

Ох і важко зібрати кнопки в правильному порядку після того, як розібрали її? Пальці знають розташування букв, а очі відмовляються згадувати. Або інший випадок - на англійську клавіатуру потрібно накласти прозорі наклейки з російськими клавішами - а по пам'яті зробити це складно.

Для таких випадків представляємо фото порядку букв для російської розкладки і для англійської розкладки клавіатури. Згадувати більше не доведеться - все перед очима.

Фотографія російської та англійської розкладки клавіатури

Розкладка 105-клавішною клавіатури IBM / Windows