І планшет перетворюється ... Клавіатура-обкладинка для iPad Logitech Ultrathin Keyboard Cover

Ще під час презентації в січні 2010 року першого планшетного комп'ютера iPad , Стів Джобс , Нині покійний, сказав, що даний гаджет повинен стати саме тим пристроєм, який зможе справлятися з низкою ключових завдань краще, ніж смартфон і чим ноутбук.

До цього часу вважалося, що нішу між ноутбуками і смартфонами повинні займати і займають нетбуки . Однак в січні поточного року на тлі стрімкого зниження виробництва нетбуків, а також повної відмови від них багатьох брендів, аналітики британського видання The Guardian оголосили перший квартал 2013 року початком кінця для нетбуків.

Цю інформацію підтвердило в своєму прогнозі і авторитетне дослідницьке агентство IDC. Так, за їхніми даними вже в цьому році продажі планшетів перевершать показники ноутбуків, а до 2015 року кількість реалізованих планшетних комп'ютерів перевищить загальні продажі всіх комп'ютерів.

Чи буде це так чи ні, дізнаємося через пару років, однак уже зараз дуже багато користувачів всерйоз змінюють свої, здавалося б, легкі і компактні нетбуки на ще більш мобільні і, як з'ясовується, навіть більш продуктивні Планшетні комп'ютери . Лише деякі залишаються "при своїх", і тільки з однієї причини: відсутність на планшетах нормальної клавіатури.

Навіть користувачі iPad, віртуальна клавіатура якого вже давно визнана кращою на сьогоднішній день з усіх існуючих екранних клавіатур, не завжди бувають задоволені. Так, клавіатура iPad і справді зручна, почасти через те, що екран у планшета має співвідношення сторін 4: 3, і тому клавіші на екрані можна зробити майже повнорозмірними. Однак з нею добре набрати коротке повідомлення в Skype або ICQ-клієнта, а писати довгий текст уже не так зручно, як на тому ж нетбуці або, тим більше, ноутбуці, у яких часто і зовсім повнофункціональна клавіатура з цифровим блоком.

На виручку таким користувачам покликані прийти бездротові компактні клавіатури з повним набором традиційних клавіш, включаючи функціональні.

Однак якщо ще недавно такі пристрої випускалися, що називається, "універсальними", тобто працюють окремо від планшета, зате як з Android , так і iOS , То у випадку з iPad багато виробників пішли далі і створили клавіатуру, здатну ставати буквально частиною самого пристрою, в неробочому режимі граючи роль захисної кришки для екрану, а в робочому - перетворюючи планшет в майже повноцінний нетбук .

Одним з таких рішень є клавіатура Ultrathin Keyboard Cover від компанії Logitech.

Комплектація пристрою досить багата, наскільки це можливо: сама клавіатура , micro-USB кабель для підзарядки, а також м'яка серветка з мікрофібри. З огляду на, що в дизайні клавіатури є глянцеві поверхні, що збирають відбитки пальців, наявність серветки дуже до речі.

До планшету клавіатура кріпиться точно таким же магнітним шарніром, як і знаменитий iPad Smart Cover. З одного боку, це зручно, адже Ultrathin Keyboard Cover лише незначно потовщує пристрій, але з іншого - для захисту задньої стінки планшета вже доведеться клеїти плівку.

Нижня панель Ultrathin Keyboard Cover являє собою суцільну алюмінієву пластину, що виконує подвійну роль: вона створює чудовий каркас жорсткості, а також захищає екран планшета не гірше, а то і краще, ніж вищезгаданий Smart Cover. Внутрішня, вона ж клавіатурна панель пластикова. Кнопки зроблені матовими, а все їхнє оточення - глянець. Ось тут вам напевно стане в нагоді комплектна серветка.

для роботи з клавіатурою необхідно від'єднати її від планшета і, плазом уклавши на стіл, вставити сам планшет в спеціальний подмагніченний паз. До речі, саме цей магніт дуже міцно утримує планшет в корпусі клавіатури, не даючи йому вивалитися навіть при солідному нахилі. У дешевших китайських клавіатурах подібної конструкції ніяких магнітів немає, а планшет тримається виключно на терті і силі тяжіння.

Конструкція паза дозволяє встановити iPad як в портретному, так і в ландшафтному положенні. Таким чином, Ultrathin Keyboard Cover стає відмінною підмогою в самих різних офісних додатках і програмах для спілкування в соціальних мережах .

Розкладка клавіатури нагадує ону в офіційно локалізованих версіях MacBook - з високим, в два ряди, Enter'ом і тильдой ( "~") в лівому нижньому кутку. Хіба що клавіші трохи менше за розміром, але зовсім незначно, так що особливих незручностей набір тексту на Ultrathin Keyboard Cover не завдасть.

З сервісних клавіш управління на бічній грані пристрою є: важіль включення живлення, кнопка для активації режиму пошуку Bluetooth-пристроїв і порт micro-USB для підзарядки акумулятора. Про режим активності сигналізує синьо-зелений світлодіод у верхньому правому куті лицьового панелі.

Підключення клавіатури, як, в принципі, і будь-якого Bluetooth-гаджета пройшло дуже швидко і просто. включаємо харчування , Натискаємо кнопку на клавіатурі і запускаємо програму пошуку Bluetooth в меню налаштувань iPad'а. Підтверджуємо підключення - і все працює! До речі, в наступних сеансах клавіатура підключається вже автоматично.

Як і в будь-якому нетбуці, для економії простору під клавіші частина функцій реалізується через звичну сервісну клавішу Fn. З її використанням можна викликати або прибрати екранну клавіатуру, відрегулювати гучність звуку, перемотати треки медіа-програвач , Запустити пошук, переключити розкладку, вирізати, скопіювати або вставити частину тексту й так далі ... Всі функції проілюстровані піктограмами, так що заучувати їх годі й говорити.

Але функціональної є не тільки клавіша Fn. Клавіатура також відмінно підтримує ряд "гарячих" комбінацій, що дозволяють легко і швидко переміщатися по тексту, а також виробляти з ним деякі маніпуляції, наприклад, перехід в початок / кінець рядка або переклад курсору на одне слово вліво / вправо. У комбінації з клавішею "shift", все перераховане вище буде відбуватися попутно з виділенням тексту.

У роботі клавіатура виявилася дуже хороша. Хід м'який, глибокий і досить чіткий при переході, так то тактильно відчуваєш кожне натискання. Без перебільшень, набір тексту за допомогою Logitech Ultrathin Keyboard Cover дуже нагадує роботу з MacBook Air . Клавіші за якістю нітрохи не гірше.

Шкода тільки, що немає індикації натискання клавіші " Caps Lock ". Так, що не дивлячись на екран, можна набрати цілу фразу, а потім, лаючись, перенабирати все заново, адже комбінацію Shift + F3 клавіатура, як і офісні додатки для iPad, не підтримує.

Підсумок: Logitech Ultrathin Keyboard Cover, без сумніву, є однією з кращих планшетних Bluetooth-клавіатур, орієнтованих виключно на iPad. Багатий функціонал, висока ергономіка, привабливий дизайн і відмінний захист екрану в похідному режимі. Та й ціна цілком розумна: близько 90 у.о. Навіть багато китайських аналоги часто коштують дорожче.

Іван КОВАЛЬОВ,
[email protected]