Віза в Гоа

Чи потрібна віза в Гоа росіянам в 2019 році? Для поїздки російським громадянам в Гоа потрібна віза, її можна оформити онлайн, у візовому центрі посольства країни в Москві або ж в консульствах в Санкт-Петербурзі або Владивостоці. Також є варіант оформити тимчасовий дозвіл на перебування в Гоа.

Про візи до Індії у нас є окремий матеріал , Але для туристичних поїздок в Гоа є деякі послаблення. Про візи до Індії у нас є   окремий матеріал   , Але для туристичних поїздок в Гоа є деякі послаблення

Є варіант оформити тимчасовий дозвіл на перебування в Гоа, так звані TLF (Temporary Landing Facility) і TLP (Temporary Landing Permit). Вони оформляються по прильоту в аеропорт Даболим тільки в певних випадках:

По прильоту в штат Гоа учаснику туристичної групи, чиє ім'я є в списку, видається бланк TLF / TLP, але закордонний паспорт забирається. Зворотно ж туристи отримують свій закордонний паспорт вже при вильоті на паспортному контролі, повертаючи форму TLF / TLP. Вартість дозволу - 40 доларів.

Існує також тіньова практика, яка полягає в тому, що деякі турфірми на Гоа оформляють фіктивні групові тури. У такому випадку потрібно зв'язуватися з ними, або з рядом російських компаній. Щоб отримати TLF / TLP, потрібно не пізніше, ніж за добу до вильоту повідомити посереднику свої ім'я, прізвище, номер паспорта, рейсу і терміни перебування, які той подає в Імміграційний відділ аеропорту Даболим. Туристи в свою чергу дізнаються ім'я посередника, який зустріне їх у аеропорту і буде вирішувати всі питання з отриманням TLF / TLP. Після оформлення цього бланка туристи можуть спокійно подорожувати в межах штату Гоа, так як через відсутність відданих в імміграційну службу закордонних паспортів не мають права його залишати. Вартість подібних послуг коливається в районі 125-180 доларів.

Варто зазначити, що індійська влада намагаються боротися з практикою оформлення фіктивних турів, складаючи «чорні списки» турфірм, викритих у такій діяльності. Туристи, які користуються послугами фірми з цього списку, депортуються відразу по приїзду.

Питання від туристів

Чи потрібна віза в Гоа росіянам в 2019 році?