5 причин не купувати смартфони Xiaomi

  1. Чому не варто брати Xiaomi 1. MIUI
  2. 2. Труднощі з перепрошивкой
  3. 3. Низька автономність
  4. 4. Реклама і віруси
  5. 5. Проблеми на митниці
  6. привабливі альтернативи

Чому не варто брати Xiaomi

1. MIUI

У смартфонах Xiaomi замість звичайної ОС Android встановлена ​​модифікована версія MIUI. Якщо ви не любите возитися зі смартфоном, а хочете, щоб він просто працював, вона вам не сподобається.

Копатися в настройках доведеться навіть для того, щоб просто приходили повідомлення. Також ви зіткнетеся з тим, що смартфон буде гальмувати на порожньому місці, а додатки - неправильно працювати і періодично вилітати.

2. Труднощі з перепрошивкой

Частина проблем вирішується зміною прошивки. Раніше це робилося буквально в два кроки, але тепер процес став складним і заплутаним. У нових моделях заблокований завантажувач. Щоб його розблокувати, потрібно подати заявку через сайт на китайській мові і чекати схвалення.

Але навіть на цьому пригоди не закінчаться. Потрібно встановити драйвери, спеціальний софт.

Я возився зі своїм Xiaomi Mi5 цілий вечір, але так і не перепрошили його. У підсумку продав і купив iPhone SE.

3. Низька автономність

Xiaomi не просто так відключила в MIUI пуш-повідомлення, а самі смартфони оснащує величезними батареями. Справа в тому, що система погано оптимізована і без цих заходів девайси просто не доживали б до вечора.

Xiaomi Mi5 з включеними повідомленнями і інтернетом через LTE видавав трохи більше трьох годин роботи екрану. Для смартфона з енергоефективним процесором і батареєю на 3 000 мА · год це мало. У Xiaomi Redmi 4 бюджетні характеристики і акумулятор аж на 4 100 мА · год, але в підсумку апарат видає всього близько п'яти годин роботи екрану.

4. Реклама і віруси

Xiaomi практично не заробляє на смартфонах і живе за рахунок MIUI, її сервісів і вбудованої реклами. Постійно з'являються в повідомленнях рекламні оголошення - це ненормально.

Постійно з'являються в повідомленнях рекламні оголошення - це ненормально

Root-nation.com

А якщо ви купуєте смартфон у недобросовісних продавців, то в системі і зовсім можуть бути віруси - якісь незрозумілі додатки, які постійно висять в пам'яті і виходять в інтернет. Справа в тому, що у MIUI відкритий вихідний код і вбудувати туди щось дуже просто.

5. Проблеми на митниці

Зовсім недавно ще одну проблему смартфонам Xiaomi влаштував їх офіційний реселлер в Росії.

Разом з оптовими «сірими» поставками з Китаю обмежують і доставку приватних посилок.

Тепер замовити смартфон з Китаю дешевше не вийде, та й в сторонніх магазинах запаси скоро закінчаться. Доведеться купувати за досить високою офіційною ціною.

привабливі альтернативи

Xiaomi не одна пропонує продуктивне залізо за невеликі гроші. У компанії досить конкурентів, чиї пристрої простіше замовити з Китаю. Крім того, вони не доставлять вам стільки проблем.

Meizu M5s практично ні в чому не поступається Redmi 4X, який в офіційній роздробі коштує 12 990 рублів. У M5s металевий корпус, сканер відбитків пальців і 3 ГБ оперативної пам'яті. Смартфони Meizu теж продаються в Росії офіційно, і ціни на них досить кусючі, наприклад, вартість M5s починається з 13 920 рублів. Але з доставкою з Китаю його можна придбати всього за 7 000 рублів. І ніхто не розгорне вашу посилку на митниці.

Xiaomi Redmi 4 Prime тепер коштує 15 990 рублів, а за 11-12 тисяч в Китаї можна купити Huawei Honor 8 Lite. Він буде навіть могутніше смартфона Xiaomi: у нього схожий по продуктивності процесор, але на 1 ГБ більше оперативної пам'яті.

Якщо вам потрібен недорогий смартфон з великим дисплеєм, то замість Redmi Note 4 краще придивитися до Meizu MX6 з аналогічними характеристиками, менш проблемною прошивкою Flyme і ціною від 12 000 рублів.

Meizu MX6

Приблизно за 20 000 рублів продається iPhone SE, де залізо від iPhone 6s умістили в компактному 4-дюймовому корпусі. За ці невеликі гроші ви отримуєте всі переваги смартфонів Apple: швидкі і регулярні оновлення ще 2-3 роки, високу швидкість роботи і якісну камеру. Недоліків два: допотопна фронтальна камера і всього лише 16 ГБ пам'яті без можливості розширення.

Флагманським апаратам альтернатив ще більше. OnePlus 3T - це третій за потужністю Android-смартфон після Samsung Galaxy S8 і S8 +. У нього неперевантаженість прошивка, відмінні камери, якісний 5,5-дюймовий FullHD-дисплей. І ціна близько 25 000 рублів.

І ціна близько 25 000 рублів

OnePlus 3T

Не можна не згадати про флагманський Huawei P10 , Який вийшов на початку року. Його навіть замовляти з-за кордону не потрібно: офіційна російська ціна становить 34 990 рублів. А адже це повноцінний флагман з якісної подвійною камерою і потужним залізом на базі Kirin 960.

А якщо вам потрібен смартфон з хорошим залізом і великим екраном, то придивіться до іншого апарату Huawei - 5,9-дюймовому Mate 9 на базі процесора Kirin 960. Його в Китаї можна купити менше ніж за 30 000 рублів.