Як розібрати і почистити ноутбук HP ProBook 4510s

  1. розбирання ноутбука
  2. Як зняти систему охолодження
  3. заміна термопасти
  4. Епілог

Сьогодні дізнаємося як розібрати для ремонту або чистки ноутбук Hewlett Packard ProBook 4510s Сьогодні дізнаємося як розібрати для ремонту або чистки ноутбук Hewlett Packard ProBook 4510s. Все, що буде в статті ставитися практично до всієї серії ProBook 45XX series. Розбирання будь-якого ноутбука починається зі зняття акумуляторної батареї. Під батареєю бачимо болтики ... відкручуємо все!

розбирання ноутбука

Дивимося на петлі дисплея з тильного боку і бачимо наклеєні заглушки - під ними болтики, які теж потрібно викрутити Дивимося на петлі дисплея з тильного боку і бачимо наклеєні заглушки - під ними болтики, які теж потрібно викрутити. Тепер відкриваємо ноутбук і зрушуємо верхню панель над клавіатурою у напрямку від себе. У моєму випадку ця панелька була просякнута соком по шву, так що довелося докласти зусиль, щоб її зрушити. Під панеллю бачимо болти, що утримують клавіатуру ... відкручуємо! Піднімаємо клавіатуру, відкидаємо її від себе і акуратно звільняємо шлейф клавіатури. На тильній стороні клавіатури можемо побачити сліди пилу - саме через отвори в клавіатурі в даному ноутбуці йде забір повітря, так що соки і чай лити потрібно саме сюди, щоб вже не мучитися, а просто викинути улюблений ProBook. Я вже писав про те, до чого призводить невелике залитие клавіатури, так що вирішуйте для себе самі, наскільки близько до ноутбука пити мокрі напої. Відкручуємо два болти, що утримують нижню панель з тачпадом. Знову ж, сік з вітаміном С, що проник в щілини, ускладнює завдання і додає матершіни в голові. Зрушуємо нижню панель неквапливо, так як під нею є шлейф тачпада.

Від'єднуємо шлейф тачпада. Від'єднуємо шлейф тачпада Тепер саме відповідальне - відкручуємо всі зелені і жовті болтики, зазначені на фото і розмикаємо контакти шлейфів, виділених червоним кольором. Для цього нам знадобиться викрутка T8. Компанія Hewlett Packard навіть нагадує якусь викрутку використовувати і яких розмірів встановлені гвинтики. Зверніть увагу, де виробляється заземлення обплетення шлейфа дисплея. Піддягаємо кришку по периметру чимось негострим і знімаємо її. А під нею - не така вже й велика плата ... якщо потрібно, виймаємо пам'ять, адаптери модему 56K і Wi-Fi.

Як зняти систему охолодження

Відкручуємо радіатор. Нагадую, що відкручувати радіатор безпечніше по одному обороту кожен гвинт по зростанню номера, тобто 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 1, 2, 3, ... .Так Ви точно уникнете перекосу радіатора і відколу корпусу кристала процесора або моста. Відкручуємо радіатор Бачимо підсохнула термопасту і потріскані термопрокладки.

Щоб почистити мідний радіатор від пилу, знімаємо вентилятор, відкрутивши 3 болтика Щоб почистити мідний радіатор від пилу, знімаємо вентилятор, відкрутивши 3 болтика.

Дивимося в радіатор і Дивимося в радіатор і ... не бачимо радіатор ... все забито пилом ... тепер у господаря цього ProBook 4510s має бути чистий диван або ліжко ... або ...

або

Щоб зовсім вже   почистити ноутбук   , Знімаємо материнську плату, відкрутивши потрібні болтики Щоб зовсім вже почистити ноутбук , Знімаємо материнську плату, відкрутивши потрібні болтики.

Чистимо материнську плату зі зворотного боку і встановлюємо на місце Чистимо материнську плату зі зворотного боку і встановлюємо на місце.

заміна термопасти

Видаляємо стару термопасту і наносимо свіжу. Видаляємо стару термопасту і наносимо свіжу

Якщо термопрокладки зовсім потріскалися і розсипалися, їх можна замінити звичайною термопастой КПТ-8. Якщо термопрокладки зовсім потріскалися і розсипалися, їх можна замінити звичайною   термопастой   КПТ-8 Збираємо ноутбук в зворотному порядку і радіємо улюбленцю Hewlett Packard ProBook 4510s, відремонтованому своїми руками.

На початку статті згадувалося, що інструкція підходить для ноутбуків серії ProBook 45XX series. Однак, у читачів виникли проблеми з розбиранням Hewlett Packard ProBook 4530s. В такому випадку, використовуйте інструкцію з розбиранні в складі сервісного мануала для HP ProBook 4530s.

Вдалого ремонту!
Ваш Майстер Пайки.

Епілог

Усе ноутбуки поставляються з зовнішніми блоками харчування в пластиковому корпусі. Як розібрати такий корпус я показав нижче на відео. Спосіб не найкращий, зате швидкий і можна провести підручними засобами.