Чи не працює екран після поновлення iOS 11: рішення проблеми

  1. Збої в роботі тачскрін
  2. Примусове перезавантаження пристрою
  3. Поновлення за рішенням DFU
  4. Оновлення iOS 11.0.1

Деякі користувачі зіткнулися з тим, що у них не працює екран після поновлення iOS 11. Проблема проявляється на iPad і iPhone і не є масовою, але досить поширена, судячи по постах на різних форумах.

Збої в роботі тачскрін

Точну причину неполадки поки встановити не вдається. Виявляється проблема по-різному:

  • Тачскрін повністю відвалюється, тобто екран взагалі не реагує на дії користувача.
  • Частина дисплея починає мерехтіти перестає працювати.

Помилки з'являються після установки iOS 11 і усуваються тільки перезавантаженням пристрою або відновленням через DFU.

Примусове перезавантаження пристрою

Відмова тачскрін після поновлення - програмна помилка, так що виправити її можна без звернення до сервісного центру. Насамперед перезавантажте пристрій. Якщо екран зовсім не реагує на дотики, виконайте примусову перезавантаження.

  1. Натисніть і утримуйте 10 секунд кнопки Home і Power (Power і зменшення гучності на iPhone 7 і вище). Екран повинен згаснути.
  2. Відпустіть кнопки. Якщо не з'явиться яблуко, на мить натисніть на кнопку живлення.

Якщо не з'явиться яблуко, на мить натисніть на кнопку живлення

Жорсткої перезавантаженням не варто користуватися занадто часто, так що якщо проблеми з тачскріном продовжують з'являтися, переходите до іншого способу усунення неполадки, який полягає у відновленні попередньої стабільної версії iOS.

Поновлення за рішенням DFU

Якщо не працює екран після установки оновлення iOS 11, і примусове перезавантаження не допомагає, виконайте відновлення з установкою iOS 10.3.3. Скачайте прошивку для свого пристрою і приступайте до введення телефону / планшета в режим DFU.

  1. Підключіть iPhone / iPad до комп'ютера із запущеним iTunes.
  2. Одночасно натисніть Home і Power. Тримайте 10 секунд.
  3. Відпустіть Power і продовжуйте тримати Home. Протягом 15-30 секунд в iTunes з'явиться повідомлення про виявлення пристрою в режимі відновлення. Екран iPhone / iPad залишиться чорним.

Якщо iTunes не вказує повідомлення про знаходження девайсе в режимі відновлення, значить ви збилися з рахунку при утриманні кнопок. Візьміть секундомір і спробуйте ще раз ввести телефон в DFU.

Після відновлення в режимі DFU з відкотом прошивки з пам'яті будуть видалені всі дані. Щоб не втратити їх остаточно зробіть резервну копію.

Детальніше про режим DFU читайте ось тут.

Щоб відкотитися до iOS 10.3.3.

  1. Виберіть підключений пристрій.
  2. Затисніть клавішу Shift на клавіатурі (Alt / Option на Mac) і натисніть «Відновити».
  3. Виберіть файл прошивки iOS 10.3.3.
  4. Погодьтеся встановити програмне забезпечення.

Після завершення установки ви можете відновити iPhone як новий або повернути дані з резервної копії, зробленої до поновлення до iOS 11. На iOS 10.3.3. в роботі тачскрін немає ніяких програмних збоїв, так що проблема вирішена. Залишається тільки чекати випуску чергового оновлення з виправленнями помилок iOS 11.

Оновлення iOS 11.0.1

Після численних повідомлень про некоректну роботу iOS 11 на різних пристроях розробники Apple оперативно випустили оновлення iOS 11.0.1, в якому виправлені критичні помилки.

Крім того, що патч зцілює екран, він ще і покращує продуктивність пристрою і збільшує час автономної роботи. Повний список оновлень і виправлень не розкривається, але судячи з розміру (близько 280 Мб) їх дуже багато.

Ще про помилки при установці IOS 11 дивіться тут.

Вам також може бути цікаво