Чи не працює камера на андроїд - вирішення проблеми

  1. Причини виникнення
  2. способи усунення
  3. висновок

Вибираючи смартфон, кожна людина керується відповідними параметрами. Для кого-то важлива батарея, для кого-то звук, для кого-то камера. А деякі просто вибирають ультрабюджетний телефон з низькими характеристиками.

зміст

Дуже часто в таких смартфонах з часом з'являються певні проблеми. Одна з таких проблем - не працює камера на андроїд смартфоні. Правда від такої неприємності не застраховані навіть флагмани. Тому, в цій статті ми розберемо причини виникнення такої проблеми, а також розберемо, що робити, якщо камера на андроїд не працює.

Причини виникнення

Іноді буває, що після оновлення прошивки телефон став працювати не краще, а зовсім навпаки. Телефон почав глючити, зависати, а деякі додатки починають давати збій. У тому числі це стосується і камери.

Вірус - це шкідлива програма, яка впливає не тільки на роботу самої системи, але і на запуск самих додатків. Можливо ваша камера не працює саме через те, що в вашому телефоні оселився вірус.

  • Механічне пошкодження

Якщо ви упустили або вдарили свій смартфон - це може бути головною проблемою непрацюючої камери. Швидше за все пошкодився сам вічко камери, або відвалився шлейф.

  • засмічений кеш

Коли кеш модуля засмічується, починаються збої в роботі програми. В даному випадку камери. Камера може запускатися через раз, або не запускатися взагалі.

Камера запилилася або забруднилася. Це так би мовити помилка виробника, так як він не забезпечив належний захист камери від попадання пилу. Через це камера може працювати некоректно.

  • Конфлікт з іншою програмою

У деяких випадках, камера перестає працювати, коли ви встановлюєте додаток, яке конфліктує з додатком камери. Тобто ви повинні вибрати, яку програму ви будете використовувати: ту, яка була встановлена ​​виробником, або ту, яку ви скачали. Але іноді можуть не працювати обидві програми.

Таке часто буває, коли ви завантажили кілька камер або фоторедакторів.

  • неправильна прошивка

Прошивка смартфона - справа не складна, але тонке. При прошивці оновлюються всі параметри, модулі і т.д. Тому дуже важливо підібрати нормальну прошивку, без багів, і тільки для свого смартфона. Навіть якщо це кастомними портована прошивка, уважно прочитайте опис до неї. Можливо саме в цій прошивці камера не працює.

В процесі експлуатації телефону ви можете не помічати, як пам'яті стає все менше і менше. І саме через нестачу пам'яті може не працювати камера. Можливо програма буде запускатися, але сфотографувати або зняти відео у вас явно не вийде.

  • неправильне налаштування

Можливо стався збій налаштувань, або ви вручну виставили настройки неправильно. У будь-якому випадку, це може стати причиною некоректної роботи камери.

  • Пошкодити картку пам'яті

Так як більшість телефонів працюють з картами пам'яті, то і пам'ять за замовчуванням ми виставляємо sd карту. Але карта - це недовговічне пристрій, тому якщо ваша камера часто вибиває помилки або дає збої (особливо при збереженні відео або знімка), проблема може ховатися саме в флешці.

способи усунення

Тепер поговоримо про способи усунення цієї неполадки.

Найпершим справою що потрібно зробити - це вимкнути телефон, витягнути і вставити назад батарею, а потім включити смартфон. Можливо просто стався невеликий системний збій, який легко вирішується перезавантаженням. А якщо щось серйозніше, тоді ось методи вирішення цієї проблеми.

  • Якщо справа в прошивці, то вам можуть допомогти кілька варіантів:
    • відкат системи
    • Скидання налаштувань
    • Прошивка на більш свіжу версію

Якщо камера перестала працювати після оновлення по повітрю, то потрібно відкотитися на стару версію. Відкат робиться в кожному телефоні по-різному.

Також можна спробувати скинути налаштування до заводських. Правда у вас все піде з пам'яті телефону, але зате потім ваша камера запрацює.

Якщо відкат системи не допоміг і скидання налаштувань теж, потрібно прошити телефон вручну на більш свіжу прошивку, або на стару версію. Головне, щоб прошивка була стабільна і без багів.

  • Одна з найпоширеніших проблем - це віруси

Щоб почистити телефон від вірусів, потрібно завантажити антивірус і просканувати систему. Якщо причиною несправності камери є дійсно вірус, то антивірусна програма його знайде, а вам залишиться тільки видалити знайдені шкідливі файли.

Найкращим на сьогоднішній день антивірусом є Dr. Web. Його можна безкоштовно завантажити з Play Маркет.

  • Механічне пошкодження вирішується тільки в сервіс центрі

При ударі телефону може трапиться все що завгодно. Якщо після удару телефону не працює камера, то його залишається тільки нести в сервісний центр. Якщо ви вирішите розібрати телефон і підпорядкувати камеру самостійно, то це може закінчиться пошкодженням плати, шлейфів та інших компонентів.

Тому, якщо не впевнені в своїх силах, то краще не займатися самодіяльністю. Можливо вам доведеться замінити модуль камери, а вдома ви такого зробити не зможете.

  • почистіть кеш

Найпростішою і нешкідливою причиною є засмічення кешу. Що таке кеш?

Отже, якщо кеш засмітився - то швидкість доступу буде дуже маленькою, і в підсумку додаток буде вибивати помилку доступу. Тому йдемо в настройки, потім переходимо до додатків, і шукаємо камеру. Кількома на неї, і шукаємо рядок «Очистити кеш». Після цього ваша камера знову працюватиме.

  • видалення пилу

Це навряд чи може відбитися на збої в камері, але картинка буде сильно спотворена. Тому недосвідчений користувач буде відразу думати, що з камерою сталося щось серйозне, тому що він не отримує бажаного якості фотографії.

Щоб видалити пил, треба звернутися в ремонт телефонів або сервісний центр. Майстер акуратно зніме скельце, все почистить, і ви знову будете милуватися чітким зображенням.

  • Видаліть конфліктує додаток

Знайти винуватця в цій ситуації складно. Якщо ви встановили конкретне додаток, після якого помітили збої в камері, то його і треба видалити. Якщо така проблема з'явилася не відразу, то шукати треба методом тику.

Або просто зробити скидання налаштувань. Система форматується, і камера повернеться до життя.

  • Баг в прошивці

Потрібно поставити іншу прошивку. Якщо ви встановили офіційну прошивку, і камера перестала працювати, то це помилка виробника, і яка незабаром буде виправлена. Але таке трапляється вкрай рідко. В основному в ультрабюджетних китайських смартфонах.

Якщо мова йде про кастомних прошивках, тоді потрібно звертатися до творця прошивки. Можливо творець зробить фікс або патч, який виправить цю проблему, а може і ні. За установку прошивки відповідальність несете тільки ви! Тому ретельно вивчайте опис прошивки, і розгляньте всі можливі баги, щоб в майбутньому уникнути таких проблем.

  • Змінити пам'ять за замовчуванням

Недолік пам'яті - це одна з причин. Тому потрібно в настройках пам'яті переключити пам'ять за замовчуванням на SD карту. Якщо у вас немає SD карти, тоді потрібно видалити непотрібні файли, щоб з'явилося вільне місце для збереження нових знімків.

Якщо в налаштуваннях камери немає функції вибору пам'яті за замовчуванням, тоді шукайте цю функцію в налаштуваннях телефону.

  • Відновити настройки камери за умовчанням

Якщо ви любитель покопатися в налаштуваннях камери для досягнення найкращої якості знімка, то в майбутньому камера може перестати працювати саме через таких дій. Щоб відновити настройки за замовчуванням, зайдіть в настройки телефону, перейдіть в додатку і знайдіть камеру. У списку операцій виберіть «Повернути налаштування за замовчуванням».

  • Перевірте карту пам'яті

Рано чи пізно, ваша карта пам'яті почне давати збої. Для її відновлення потрібно форматувати її, і протестувати спеціальними програмами. Бажано це зробити на комп'ютері. Програма почистить флешку, виправить помилки і т.д. Після чого знову вставте флешку в телефон.

Цей метод допоможе тільки в тому випадку, якщо ваші фото з камери зберігаються на sd карті.

висновок

Якщо проблема - не працює камера на андроїд - пов'язана з софтом, то вона легко вирішується в домашніх умовах. Якщо ж це апаратний збій або механічне пошкодження, то тут без майстра не обійтися.

Тому щоб уникнути механічних пошкоджень, носите телефон в чохлі або захисному бампері. Це знизить ризик ушкоджень при ударі телефону або при падінні. Тоді ваша камера буде працювати ще довго і без збоїв.

Ще статті по темі Керівництва:

Що таке кеш?