Чому не працює клавіатура і як це виправити

  1. загальні рекомендації
  2. Що робити, якщо не працює дротова клавіатура
  3. Що робити, якщо не працює бездротова клавіатура
  4. Що робити, якщо не працює клавіатура ноутбука (вбудована)

Причин, через які клавіатура може не працювати, багато. Найпопулярніші з них: неправильне підключення, виряджені елементи живлення, збій програмного забезпечення, пролита рідина і, нарешті, поломка внутрішніх комплектуючих комп'ютера або самої клавіатури.

Якщо останній варіант - це привід для ремонту або заміни клавіатури, то інші проблеми найчастіше можна вирішити самостійно. Давайте подивимося, що ви можете зробити.

загальні рекомендації

Якщо клавіатура намокла, просушіть її і тільки потім спробуйте підключити до комп'ютера. Якщо на клавіші потрапив суп або інша рідина, здатна засмітити їх, почистіть пристрій .

Якщо не працює тільки блок з додатковими цифровими клавішами, натисніть на клавіатурі Num Lock (або Fn + Num Lock для деяких ноутбуків). Можливо, раніше ви випадково зачепили цю клавішу, а вона включає і відключає цифри. Буває й таке.

Якщо ж не працюють всі клавіші, то для початку перезавантажте комп'ютер. Якщо це допоможе, то проблема в банальному збої ПО. У разі невдачі переходите до подальших інструкцій.

Що робити, якщо не працює дротова клавіатура

1. Якщо на клавіатурі є кнопка харчування, переконайтеся, що вона включена.

2. Від'єднайте від комп'ютера всі інші USB-пристрої і спробуйте підключити клавіатуру через різні порти. Переконайтеся, що ви вставляєте кабель до кінця.

3. Якщо у вас Windows, повторно драйвер клавіатури в «Диспетчері пристроїв». Щоб потрапити в нього, перейдіть за допомогою миші в розділ «Пуск» → «Параметри» → «Bluetooth і інші пристрої» → «Диспетчер пристроїв». У списку знайдіть свою клавіатуру, клікніть по ній правою кнопкою миші і виберіть «Видалити пристрій». Після перезавантаження комп'ютера драйвер клавіатури встановиться автоматично.

4. Користувачам Windows також не завадить перевірити систему на наявність шкідливого ПЗ. Для цього проскануйте її антивірусом . Якщо такий не встановлено, завантажте його з інтернету за допомогою запасний фізичної або екранної клавіатури .

Що робити, якщо не працює бездротова клавіатура

1. Перевірте елементи живлення. Можливо, ви неправильно вставили в клавіатуру батарейки або вони прийшли в непридатність. Якщо клавіатура працює від вбудованого акумулятора, переконайтеся, що він заряджений.

2. Оновлення бездротове підключення. Для цього вимкніть клавіатуру і приймач, якщо він є, за допомогою кнопок харчування. Після цього від'єднайте його від комп'ютера. Вимкніть інші бездротові пристрої, якщо вони є поблизу. Знову підключіть приймач до комп'ютера. Спочатку ввімкніть приймач, а потім клавіатуру.

Якщо для зв'язку використовується вбудований в комп'ютер модуль Bluetooth, переконайтеся, що він включений і знаходиться в режимі видимості.

Порядок дій для підключення бездротових клавіатур може відрізнятися в залежності від моделі пристрою. Про всяк випадок звіртеся з офіційною інструкцією в документації або на сайті виробника.

3. Якщо у вас Windows, повторно драйвер клавіатури і перевірте систему на наявність вірусів. Детальніше про це читайте в пункті про дротових клавіатур.

Що робити, якщо не працює клавіатура ноутбука (вбудована)

1. Переконайтеся, що акумулятор ноутбука не розрядився. Іноді, навіть якщо ноутбук включається, при низькому рівні заряду клавіші можуть не спрацьовувати. Про всяк випадок підключіть ноутбук до електромережі.

2. Якщо у вас Windows, повторно драйвер клавіатури і перевірте систему на наявність вірусів. Детальніше про це Інфія писав в пункті про дротових клавіатур.

Якщо нічого не допомогло, перевірте клавіатуру, підключивши її до іншого комп'ютера. Якщо не запрацює, то, швидше за все, вона зламана. В такому випадку віднесіть її в ремонт або спробуйте здати в магазин по гарантії.

Читайте також: