Чому не включається кондиціонер

  1. Як запустити кондиціонер в роботу?
  2. Що можна вирішити самостійно?
  3. Коли без майстра не обійтися?

Багато власників кондиціонерів хоча б раз опинялися в ситуації, коли справно працює ще вчора агрегат сьогодні просто не включається. Як правило, відбувається це в самий невідповідний момент, коли на вулиці температура + 40 ° С.

багато власників   кондиціонерів   хоча б раз опинялися в ситуації, коли справно працює ще вчора агрегат сьогодні просто не включається багато власників кондиціонерів хоча б раз опинялися в ситуації, коли справно працює ще вчора агрегат сьогодні просто не включається. Як правило, відбувається це в самий невідповідний момент, коли на вулиці температура + 40 ° С.

Звичайно, дана ситуація дуже не приємно, але виправна. За словами фахівців, найчастіше невдала спроба включити кондиціонер пояснюється досить простими причинами:

- відключено електроживлення або вимикач знаходиться в режимі оff;

- неправильно встановлений таймер;

- не працює пульт дистанційного керування (відсутні або сіли батарейки);

- відключився або спрацював мережевий автомат;

- обраний температурний режим вище або нижче температури в приміщенні і т.д.

Як запустити кондиціонер в роботу?

Перш ніж панікувати через неможливість включити кліматичне обладнання, варто запам'ятати головне правило - не виконувати тих дій, які можуть привести до його поломки. Не можна стукати по кондиціонеру, з силою або по кілька разів натискати на кнопку пуску, розбирати обладнання.

Іноді проблема не запускається в роботу кондиціонера вирішується дуже просто і без залучення кваліфікованих майстрів.

Що можна вирішити самостійно?

Купуючи кондиціонер, завжди варто поцікавитися його пристроєм, принципом роботи і можливими проблемами при експлуатації.

Є ряд вимог, виконання яких зумовлює тривалу і безперебійну роботу кліматичної техніки:

- правильно обраний тип кондиціонера?

- професійна установка,

- дотримання правил експлуатації,

- регулярні сервісні огляди.

Якщо дотримуватися цих правил, набагато простіше вирішити, що робити, коли пристрій не починається в роботу.

Насамперед варто перевірити подачу електроенергії. Кондиціонер може не включатися через перебої в роботі електромережі, тоді потрібно перевірити електропроводку. Часто причиною може бути несправність вимикача.

Іноді для запуску кондиціонера в роботу досить просто поміняти батарейки в пульті управління або перевірити з'єднання з розеткою.

Якщо після перевірки цих нескладних умов кліматичне обладнання включити не вдалося, краще відразу ж звернутися до професіоналів. Ідеальний варіант - коли кондиціонер куплений недавно і на нього ще поширюється гарантійне обслуговування. Адже в порівнянні з іншою побутовою технікою, гарантійний супровід на кондиціонери відрізняється тим, що виявлення несправностей необхідно проводити безпосередньо на місці установки обладнання.

Також варто пам'ятати, що гарантійне обслуговування може здійснювати тільки та фірма, яка займалася встановленням обладнання.

Коли без майстра не обійтися?

Допомогою професіоналів доведеться скористатися в тих випадках, коли видимих ​​причин для відмови роботи кондиціонера немає, а обладнання все одно не включається.

Несправності у кондиціонерів, як і у будь-який іншої техніки, можуть бути різні.

Одна з найпоширеніших - забруднення фільтрів внутрішнього блоку. Усунути цю проблему можна і самостійно - досить промити фільтри водою і висушити. Але якщо внутрішній блок знаходиться на досить великій висоті, без допомоги професійних майстрів не обійтися.

Ще одна причина, через яку кондиціонери часто виходять з ладу - витік фреону. Коли його рівень в системі падає нижче допустимого, обладнання може перегрітися і заклинити. Тому фахівці радять дозаправляти фреон кожні 1,5 - 2 роки. Інакше його доведеться міняти повністю, а це недешево - заміна фреону обійдеться майже в половину вартості нового кондиціонера.

Іноді кондиціонер не виходить запустити в роботу через його неправильної експлуатації взимку. Коли температура зовнішнього повітря становить нижче -5 ° С, включати кондиціонер без спеціального пристрою для роботи в зимовий час не можна. Це знижує робочий ресурс компресора.

Як показує практика, найчастіше більшість несправностей усуваються на місці установки кондиціонера. Але є і такі поломки, коли для її усунення доводиться демонтувати систему і везти її в сервісний центр. Цим повинні займатися кваліфіковані фахівці.

І ще одна порада власникам кондиціонерів: щоб в розпал літа непрацюючий кондиціонер не став неприємним сюрпризом, необхідно ще до настання жарких днів зробити діагностику обладнання та її передсезонну підготовку. Рекомендується робити це два рази на рік. Адже регулярне і ретельне обстеження охолоджувального пристрою допомагає не тільки усунути поточні несправності, але і запобіжить їх в майбутньому.

інформація: www.budport.com.ua

Фото: www. luxclimat. com.ua www. prime-climate. com.ua

Як запустити кондиціонер в роботу?
Що можна вирішити самостійно?
Коли без майстра не обійтися?
Як запустити кондиціонер в роботу?
Що можна вирішити самостійно?
Коли без майстра не обійтися?