На айфоне не працює сенсор (тачскрін)

Не дивлячись на те, що продукція компанії Apple є дуже якісною, власники iPhone часто стикаються з такою проблемою як непрацюючий сенсор, або, як його ще називають - тачскрін. Сенсор може не працювати частково, або повністю відмовити.

Найрізноманітніші чинники можуть стати причиною того, що екран не працює. До таких причин, в першу чергу, варто віднести всілякі механічні дефекти в результаті фізичного впливу на iPhone. Яскравий приклад зображений вище, через сильного удару при падінні iPhone 5 в 98% випадків тачскрін не працюватиме.

Прояви некоректно працюючого сенсора на айфоне

  • Тачскрін айфона ігнорує дотику в певних зонах / областях і не реагує на них.
  • Тачскрін з затримкою реагує на натискання.
  • Сенсор iPhone ігнорує всі дотики, і не спрацьовує взагалі.
  • Екран телефону (в тому числі сенсор) живе своїм життям: довільно набирається текст, програми будуть закриті і відкриваються самостійно (без участі користувача), сторінки документів некоректно перегораються.

Що робити в тому випадку, коли сенсор перестав працювати? Спробуйте зробити наступне:

  1. При періодичному прояві несправної роботи тачскрін на айфоне (сенсор на телефоні працює, але його робота відбувається з великою кількістю збоїв і помилок) слід виконати повне перезавантаження нашого пристрою. Зробити її можна таким чином:
    • Одночасно затискаємо кнопку включення і кнопку «Додому»;
    • Тримаємо кнопки в такому стані не менше 15-20 секунд;
    • Після цього відбудеться перезавантаження iPhone;
    • Якщо в результаті на екрані з'являється стандартний логотип компанії Apple - Ви все зробили правильно.
  2. Якщо на екран Вашого iPhone наклеєна захисна плівка , або новий крутий бампер частково захоплює екран - зніміть всі і ще раз перевірте працездатність сенсора. Можливо, екран знову працюватиме, а несправної роботі сприяли подібні аксесуари.

Може трапитися так, що ви зробите все зазначене вище, а результату так і не отримаєте, несправний тачскрін так і не «оживе»? Тоді, швидше за все, слід задуматися про візит в сервісний центр компанії Apple. Співробітники сервісного центру допоможуть оцінити стан телефону, дізнатися причину неполадки, а також, в разі чого, провести заміну екрану.

До слова термін ремонту, а саме заміна екрану на iPhone, займає близько години. Здивовані? І це при тому, що таке швидке виконання ніяк не впливає на якість. Як правило, подібна ситуація склалася через те, що заміна сенсора є найбільш поширеною ремонтної процедурою в сервісних центрах Apple.

Бувають випадки, коли екран відмовляється працювати через деформацію або пошкодження плати - але такі поломки - досить рідкісне явище. При такій несправності вам доведеться залишити улюблений гаджет в сервісному центрі на довший період часу. Адже діагностика і вирішення серйозних проблем триває довше, ніж стандартна заміна сенсора.

Щоб не ставити дурних питань в сервісному центрі, запам'ятайте: все покоління айфонів, починаючи з четвертого і до шостого (на час написання статті, iPhone 6 Plus - остання модель ), Оснащені сенсорним склом, яке стоїть в дисплейному модулі і є його невід'ємною частиною. Сам дисплейний модуль складається з 3 таких елементів - верхнє скло (захисне), сенсор (тачскрін) і сам дисплей.

Не дивлячись на те, що продукція компанії Apple є дуже якісною, власники iPhone часто стикаються з такою проблемою як непрацюючий сенсор, або, як його ще називають - тачскрін

Дисплейний модуль в зборі

Саме тому, якщо на iPhone відмовив тачскрін - міняти доведеться весь модуль. І якщо ви розбили дисплей - змінюється весь модуль цілком. А якщо зламано тільки верхнє захисне скло. Ви вже здогадалися що потрібно буде міняти?

Якщо у вас айфон 6 або 7, читайте про ремонт і калібрування сенсора в нової статті ось тут. Ми зібрали останню інформацію для вас про несправності сенсора.

Так Так Так! - я теж бачив сотні відеоматеріалів на ютубі і шукав в гуглі покрокові майстер-класи ремонту або заміни сенсора на айфоне. Скажу навіть більше, я сам не раз розбивав екран свого айфона і слідуючи різним відео по заміні, намагався все виправити. У 50% випадків мої спроби закінчувалися успіхом), це при тому, що я радіоаматор і не з чуток знайомий з електронікою.

До речі, останній випадок закінчився тим, що я, змінюючи дисплей, зачепив важливу деталь і залишився без звуку. Деталь ця відновленню не підлягає, тому зараз мені доводиться користуватися «беззвучним» айфоном. Подібне відео ремонту ви можете побачити нижче.

Саме тому я рекомендую довіряти ремонт айфона тільки людям, які професійно обслуговують техніку Apple, іншими словами - працюючим в офіційних сервісних центрах.

Звернувшись в недо-сервісний центр або купивши дешеву підробку якісної деталі для самостійної установки, - ви піддаєте небезпеці пристрій в цілому.

  • Деталь може виявитися настільки неякісною, що вже через короткий проміжок часу, Ви будете змушені звернутися до професіонала, для усунення ще більшої поломки.
  • Що стосується недобросовісних центрів обслуговування - там теж все не гладко. По-перше - Вам не дають ніяких офіційних гарантій, а по-друге - ті ж дешеві деталі можуть підносити як якісні.

Звернувшись в офіційний сервісний центр компанії-виробника ви отримуєте гарантію на те, що робота буде виконана якісно, ​​ваші гроші не підуть на вітер, а пристрій буде справно служити вам ще довгий час. Тим більше, такі смартфони, як від Apple, мають свої тонкощі, специфіку, індивідуальні конструктивні особливості і внутрішню будову - проста помилка при ремонті цієї техніки, може привести до неприємних наслідків!

опублікував ProfiAppler

Вам також може бути цікаво

Що робити в тому випадку, коли сенсор перестав працювати?
Може трапитися так, що ви зробите все зазначене вище, а результату так і не отримаєте, несправний тачскрін так і не «оживе»?
Здивовані?
Ви вже здогадалися що потрібно буде міняти?