Не включається ноутбук Асер Aspire 5560. Заміна клавіатури Харків

  1. Ноутбук Асер Aspire 5560 перестав включаться
  2. немає ініціалізації
  3. Перезавантаження або виключення під час запуску биос
  4. Чи не завантажується з вінчестера
  5. Чи не стартує Віндовс, перезапуск ноутбука при старті системи
  6. Немає зображення на жк моніторі на ноутбуці Асер Aspire 5560
  7. Ні харчування від зарядки в ноутбуці Асер Aspire 5560
  8. Ноутбук Асер Aspire 5560 НЕ заряджається
  9. Чи не стартує від зарядної батареї або не робоча батарея
  10. Програмні несправності ноутбука Acer Aspire 5560
  11. Фізичні пошкодження ноутбука
  12. Привід не читає cd
  13. Відвал південного моста, північного моста або відеочипа
  14. Поломки екрану ноутбука Асер Aspire 5560
  15. Вихід з ладу внутрішнього або зовнішнього блоків живлення
  16. Залитий водою Асер Aspire 5560
  17. Ціна ремонту ноутбука Acer Aspire 5560

Подробиці Опубліковано 03 Березень 2014 Автор: Роман

Іноді, приїжджаючи до нас сервіс, клієнти кажуть, що ноутбук Acer Aspire 5560 перестав включаться і не завантажується, однак - це різні ситуації і можуть означати різні поломки Іноді, приїжджаючи до нас сервіс, клієнти кажуть, що ноутбук Acer Aspire 5560 перестав включаться і не завантажується, однак - це різні ситуації і можуть означати різні поломки. Не може стартувати Windows, а може взагалі не бути ініціалізації. Наведемо приклад, якщо в ноутбуці Acer Aspire 5560 немає харчування від мережі і не заряджається акумулятор - це означають різні несправності, хоча дані поняття часто плутають. Давайте визначимо основні несправності ноутбука і їх симптоми.

Ноутбук Асер Aspire 5560 перестав включаться

Ноутбук не відповідає на натиснуту клавішу старту, тобто, не починає крутитися вентилятор, що не загоряються індикатори. При вимкненому стані лампочка заряду акумуляторна батарея може, як світиться, але і бути виключеними. Даний факт при описі несправності варто згадувати. Причин такої поведінки може бути багато:

  • бита прошивка або відсутній прошивка BIOS
  • поламаний адаптер харчування, , А батарея несправна або знята. Якщо при натисканні кнопки включення у вас близько 3-х разів загоряється індикатор заряду батареї, проте ноутбук не стартує, - це симптоми як раз про розрядженою батареї і відсутність зарядки
  • проблема у внутрішньому блоці живлення на материнській платі. Тут варіацій може бути купа, короткий замикання в ланцюгах харчування або батареї, згоріла мікросхема харчування, або чергового режиму
  • немає контакту в роз'ємі харчування в ноутбуці або в блоці живлення
  • коротке замикання в південному або північному мостах, наприклад через пробою по usb

немає ініціалізації

Коли немає ініціалізації, мають на увазі такі симптоми: при натисканні кнопки power, починає обертатися, гудіти, працювати вентилятор і не зупиняється, обертається постійно на високих оборотах, загоряються лампочки включення і клавіші NumLock і так далі, але не гаснуть, подальша завантаження не відбувається , монітор не світиться. Можливі варіанти з індикаторами, але однаковою залишається реакція кулера, відсутність картинки, відсутність світіння індикатора вінчестера. Цей дефект не варто плутати зі зниклим зображення на матриці. Отже, причини:

Перезавантаження або виключення під час запуску биос

Не плутати з рестарту при включенні Windows. Тут однозначно описати поведінку ноутбука важко, необхідна діагностика Асер Aspire 5560 , Але можливі причини наступні:

  • перегрів південного моста, як правило, через КЗ в ньому. Найбільш часто відбувається через пробою по ЮСБ
  • перегрів процесора, через забитий пилом решітки радіатора або нещільного прилягання радіатора, така поведінка спостерігається 1 раз і 20, як правило, супроводжується великими оборотами вентилятора і зазвичай різними моментами виключення
  • немає харчування з блоку живлення, немає контакту на коннекторе харчування, ноутбук намагається стартувати від батареї, але оскільки вона розрядилася, він відразу гасне
  • проблеми з bios

Чи не завантажується з вінчестера

Не плутати з немає завантаження Windows. Відзначимо, що під час цього дефекту, на відміну від попередніх, майже завжди можливо зайти в bios. Симптоми, які вказують в цю несправність, також різні. Все може повиснути на заставці биос, може постійно повторювати спроби запуститься з мережевої плати, видати просто чорний екран з курсором або сказати що диск не системний. В даному випадку причиною є: несправний жорсткий диск або мікросхема південного моста ноутбука . Перший варіант набагато частіше, і причин поведінки вінчестера, таким чином, може бути безліч: починаючи від проблем з роз'ємом підключення, залипання головок, битих блоків, через те, що диск не відформатовано або чи не розбитий. Природно, методи вирішення теж різні.

Чи не стартує Віндовс, перезапуск ноутбука при старті системи

Перезапуск найчастіше через пошкодження системи, іноді просто через збій Віндовс. Часто простіше переставити Windows, ніж намагатися виправити.

Немає зображення на жк моніторі на ноутбуці Асер Aspire 5560

Як не дивно, але деколи проблеми досить банальні, та й проблемами з матрицею їх назвати неможливо. Але дуже часто потрібна заміна монітора на ноутбуці . Найбільш часті серед них:

  • поламалася, або запала кнопка вимикання монітора при закриванні верхньої кришки.
  • проблема з інвертором екрану ноутбука
  • вийшла з ладу лампа підсвічування
  • проблеми з відеокартою, діагностувати можна підключенням зовнішнього монітора, якщо є така можливість. У разі поломки, потрібна заміна відеочіпа ноутбука .
  • несправні шлейфи

Ні харчування від зарядки в ноутбуці Асер Aspire 5560

Така поломка може бути окремим випадком дефекту "ноутбук не включається". В цьому випадку в ноутбуці батарея не заряджає, але ноутбук acer Aspire 5560 може і працює, але від батареї, в цьому випадку, в Віндовс про це йтиметься, батарея буде поступово розряджатися. причини:

  • проблеми в роз'ємі живлення або з зарядкою ноутбука
  • проблеми з контролером заряду

Ноутбук Асер Aspire 5560 НЕ заряджається

Чи означає, що харчування від мережі йде. Операційна система відображає наявність харчування від мережі, але пропав значок заряду. Цей дефект зовсім не означає, що обов'язково у вас поламана батарея, але таке також може бути. Чому так могло статися:

  • несправна батарея
  • проблеми з внутрішнім блоком живлення
  • нестача потужності підзарядки

Чи не стартує від зарядної батареї або не робоча батарея

Тут необхідно чітко розуміти, що не включається від батареї означає, що коли немає зарядного пристрою ноутбук Асер Aspire 5560 не запускається, це не може означати, що ноутбук працює не більше 5 секунд, потім вимикається.

  • найчастіше поламана батарея, в цьому випадку найчастіше акумулятор і не заряджається
  • проблема в внутрішнім блоком живлення

Програмні несправності ноутбука Acer Aspire 5560

За симптомами несправності ноутбуків можна розділити на програмні, апаратні та змішані. За статистикою програмний ремонт ноутбуків потрібен в 2-х випадках з 10. Інші випадки - це або тільки апаратні пошкодження ноутбуків, або, софт. Симптоми програмних несправностей - зависання програм, поява різних повідомлень про помилки, віруси. Система і програми можуть не грузиться зовсім, перезавантажуватися, зависати і т.д. Загалом, серед програмних типові несправності ноутбуків - засміченість і вірусів Віндовс. І практично в 90% причиною програмних збоїв це сама людина. Відвідування сайтів підозрілим змісту, запуск підозрілих файлів і програм, серфінг в інтернеті без антивіруса і відсутність навіть мінімальних профілактичних робіт з операційною системою - цього достатньо, щоб через короткий термін ноутбук поламався.

Виправлення програмних несправностей полягає в лікуванні вірусів, відновлення працездатності Windows або повної її перевстановлення зі збереженням даних.

Фізичні пошкодження ноутбука

Апаратні несправності можна розділити на два типи - механічні та електронні. Механічні поломки ноутбука - це фізичні ушкодження, завдані користувачем, наприклад, вилита кави, газованої води, води, рідин, алкогольних напоїв, чаю і т.д., падіння ноутбука з висоти, удари по ноутбуку, розбиття дисплея або клавіатури сторонніми предметами, ушкодження роз'єму харчування і порвані дроти зовнішнього блоку живлення.

Крім пролиття води, яка в змозі спалити в ноутбуці все, що завгодно, найчастіше в ноутбуках пошкоджуються монітор і кнопки клавіатури. Матриця, розбивають при невдалому повороті кришки або при закритті кришки, коли на клавіатурі знаходяться сторонні предмети, наприклад, мишка, ключі, флешки, олівці, ручки. А ось бичем клавіатури є тварини, або катують почистити клавіатуру будинку.

Привід не читає cd

Вихід з ладу DVD ноутбука іноді виходить, виправити чищенням лазерної головки, але частіше за все усуваються заміною дисковода .

Відвал південного моста, північного моста або відеочипа

симптоми згоряння південного моста на ноутбуці Acer Aspire 5560 - не працюють USB, точпад або клавіатура, ноутбук може стартувати, але не грузиться. При поломки відеокарти ноутбук Acer Aspire 5560 включається, але на матриці немає картинка, або спотворений; буває, що матриця розбивається на кілька частин. При таких симптомах потрібно ремонт ноутбуків третьої категорії складності - з монтажем BGA-деталей. Типові причини несправності ноутбука - некоректне підключення USB, перегрів ноутбука через засміченою пилом системи охолодження, перевантаження ноутбука відео-додатками і іграми, заводський брак. Для запобігання подібних поломок, радимо проводити 2 рази на рік чистку ноутбук Асер Aspire 5560 .

Поломки екрану ноутбука Асер Aspire 5560

характерні несправності дисплея ноутбука - спотворення картинки, зображення з червоним відтінком, немає підсвічування, миготіння екрану. Якщо дисплей зовсім темний, хоча щось видно під кутом, то це характерні поломки інвертора ноутбука або лампи підсвічування. Якщо мерехтить - то 100% інвертор. Червоне зображення на дисплеї видає лампу підсвічування. Спотворення, смуги або перешкоди - винен шлейф матриці або дешифратор. Причина несправності - природне старіння, нестабільне харчування, перетирання шлейфа. Найчастіша з несправностей - вихід з ладу лампи підсвічування.

Вихід з ладу внутрішнього або зовнішнього блоків живлення

Вихід з ладу блоку живлення ноутбука acer Aspire 5560 призводять до того, що ноутбук зовсім не включається і не заряджає батарею. Внутрішній блок живлення виходить з ладу через вигоряння елементів обв'язки ланцюга харчування або контролера харчування. Проблеми в короткому замиканні, в неякісному харчуванні, в відсутності заземлення і т.д. Якщо ноутбук acer Aspire 5560 не працює або не заряджається належним від мережі, отже варто шукати причину в несправності зовнішнього блоку живлення ноутбука. Буває в коннекторе просто розходяться контакти - варто їх подужати, і ноутбук знову в строю.

Залитий водою Асер Aspire 5560

Пролита вода на ноутбук acer Aspire 5560 може завдати істотної шкоди. Найнеприємніше, що може статися - це поломка материнської плати. У цьому випадку потрібна заміна материнської плати ноутбука .

Щоб уникнути походу в сервісний центр, не пийте і не ставте чай біля с ноутбуком. Не рекомендується приймати їжу за ноутбуком. Якщо проблема вже трапилася - ні в якому разі не розбирайте корпус. Це може привести до протікання рідини на плати ноутбука або до пошкодження шлейфу. Дбайливе використання дозволить уникнути проблем з поломкою клавіатури і окремих кнопок.

Ціна ремонту ноутбука Acer Aspire 5560

Вартість ремонту залежить від ціни запчастин і роботи по їх заміні. Приблизну ціну можна дізнатися за контактним телефоном нашого сервісного центру або у відповідному розділі:


Додати коментар