Неможливо зарядити телефон MacBook? Рішення проблеми

  1. Перевірте джерело живлення
  2. Перевірте порт MagSafe на наявність сторонніх об'єктів
  3. перезавантажте SMC

Адаптер живлення MagSafe в MacBook більш зручний у використанні, ніж аналогічні рішення від виробників PC, за рахунок магнітного кріплення, яке вже неодноразово рятувало мій Mac від візиту в сервісний центр. Проте багато власників комп'ютерів від Apple можуть помітити, що іноді MagSafe працює не зовсім коректно - адаптер підключений і до мережі, і до ноутбука, однак пристрій не заряджається належним. На щастя, існує рішення і цієї проблеми, правда, складається воно з трьох етапів.

На щастя, існує рішення і цієї проблеми, правда, складається воно з трьох етапів

Перевірте джерело живлення

Найбанальніше рішення часто є найвірнішим. Буває так, що блок живлення начебто увімкнений у розетку, але працювати чомусь відмовляється. У цьому випадку необхідно, в першу чергу, перевірити щільність контакту MagSafe і джерела живлення, а краще взагалі спробувати підключити його до іншої розетки. Особливо актуально це для побутових подовжувачів, з якими MagSafe дружить не надто охоче.

Перевірте порт MagSafe на наявність сторонніх об'єктів

Навіть звичайний клубок пилу може стати перешкодою до успішної зарядці вашого MacBook. На перший погляд, адаптер буде підключений до ноутбука, однак присутність стороннього об'єкта не допустить їх щільного контакту для коректної роботи. Тому обов'язково перевірте порт комп'ютера і про всяк випадок звільніть його від бруду і пилу - для цього найкраще використовувати звичайну зубочистку, але ніяк не голку.

перезавантажте SMC

Якщо ви благополучно впоралися з попередніми двома пунктами, а проблема все одно залишається, доведеться перезавантажити контролер управління системою. Для MacBook Air, Pro і Retina з незнімними акумуляторними батареями зробити це зовсім не складно.

  1. вимкніть MacBook
  2. Підключіть адаптер MagSafe
  3. Натисніть на клавіатурі одночасно клавіші Shift + Control + Option і кнопку живлення
  4. Натисніть на клавіатурі одночасно клавіші Shift + Control + Option і кнопку живлення

  5. Одночасно відпустіть всі клавіші
  6. Увімкніть комп'ютер

Перезавантаження SMC допомагає не тільки налагодити харчування , А й також стабілізувати роботу вентиляторів або підсвічування клавіатури.

Якщо після цього MagSafe все ще відмовляється заряджати MacBook, значить, проблема або в пошкодженій кабелі, або безпосередньо в материнську плату самого комп'ютера. В такому випадку краще спробувати підключити до ноутбука інший блок живлення та тільки потім звертатися в сервісний центр.

За матеріалами osxdaily.com

com