Огляд Samsung Wave 3 (S8600): кращий смартфон на bada 2.0

  1. зміст Дизайн і конструкція Програмне забезпечення Камера досвід використання підсумок Керівництво...
  2. Програмне забезпечення
  3. Камера
  4. досвід використання
  5. підсумок

зміст
  1. Дизайн і конструкція
  2. Програмне забезпечення
  3. Камера
  4. досвід використання
  5. підсумок

Керівництво Samsung не могло спокійно дивитися на ринок, що розвивається операційних систем для смартфонів, де безроздільно панували ОС від RIM, консорціуму Symbian, Apple, Google, Microsoft, і запропонувала свою власну прогресивну платформу - bada (перекладається з корейського як «океан»). Сталося це в 2009 році.



Однією з особливостей bada-фонів стала порівняно низька ціна при потужних апаратних характеристиках флагманів Wave (S8500) і Wave 2 (S8530), що працюють під управлінням bada 1.0. Інтерфейсом для платформи була обрана фірмова оболонка TouchWiz 3.0. Довгоочікувана версія bada 2.0 з інтерфейсом TouchWiz 4.0 вийшла на російський ринок разом з новим флагманом в лінійці Wave - Wave 3 (S8600). Поговоримо про нього докладніше.


Технічні характеристики Samsung Wave 3 (S8600):

  • Мережа: GSM / GPRS / EDGE (850/900/1800/1900 Мгц), UMTS / HSPA 14,4 Мбіт / с (900/2100 МГц)
  • Платформа (на момент анонса): bada 2.0
  • Дисплей: сенсорний, ємнісний, 4 ", 800 х 480 крапок, Super AMOLED, 16 млн квітів
  • Камера: 5 Мп, автофокус, спалах, запис відео 720p @ 30fps, f / 2.6
  • Додаткова камера: 0,3 Мп
  • Процесор: одноядерний, 1,4 ГГц, Qualcomm Snapdragon MSM8255T
  • Графічний чіп: Adreno 205
  • ОЗУ: 512 Мб
  • ПЗУ: 3 Гб (користувачеві доступно 1,7 Гб)
  • Карта пам'яті: microSD (до 32 Гб)
  • Навігація: A-GPS, ГЛОНАСС
  • Bluetooth 3.0
  • Wi-Fi (802.11a / b / g / n), Wi-Fi Direct
  • 3,5-мм аудіороз'єм
  • FM-радіо з RDS
  • microUSB 2.0
  • Датчик положень, датчик відстаней, датчик освітленості, цифровий компас, датчик тиску
  • Аудіо: MP3, AAC, AAC +, EAAC +, 3GA, M4A, WMA, FLAC, OGG
  • Відео: 3GPP, H.263, H.264, MPEG4, WMV
  • Акумулятор: Li-ion, 1500 мАг
  • Час роботи в режимі розмови: до 13,3 год в мережах 2G, до 8,3 ч в мережах 3G
  • Час роботи в режимі розмови: до 490 ч в мережах 2G, до 430 ч в мережах 3G
  • Час роботи в режимі відеодзвінка: до 200 хв
  • Розміри: 125,9 х 64,2 х 9,9 мм
  • Вага: 127 г
  • Форм-фактор: моноблок з тачскріном
  • Тип: смартфон
  • Дата анонса: 30 серпня 2011 року
  • Дата релізу: листопад 2011 року

Дизайн і конструкція



Дизайн Wave 3 виконаний в стилі попередніх флагманів. У Wave 3, так само як і в оригінальному Wave, застосовується дисплей Super AMOLED, а ось Wave 2 був обладнаний менш якісної панеллю Super Clear LCD (виробничих потужностей не вистачало і все екрани Super AMOLED йшли в смартфони Galaxy). Дозвіл ідентично минулим апаратів - 800 х 480 крапок, зате діагональ екрану зросла до 4 "(у Wave - 3,3", у Wave 2 - 3,7 "). Незважаючи на те, що смартфон здається великим, їм цілком можна керувати за допомогою однієї руки.



Лицьова панель виконана оригінально. Захисне скло закриває не тільки екран, але і сенсорні кнопки управління під ним, а також фронтальну камеру, датчики світла і наближення, логотип Samsung над ним. Динамік смартфона встановлений над лого. Центральна лампочка кнопки не сенсорна і розташовується в прорізи скла під дисплеєм.



Задня кришка Wave 3 виготовлена ​​з металу, вона зсувні, але зняти її повністю неможливо. Після натискання на кнопку в нижній частині кришка зсувається вгору. Рішення цікаве, правда незрозуміло, чи надовго воно приживеться. Доступ до SIM-картки та слоту microSD можливий тільки після видалення акумулятора. А ось вийняти його без поломки пальців майже неможливо - краще використовувати викрутку або скріпку.




На верхньому торці ніяких роз'ємів немає. На нижньому розташовані отвори мікрофону, microUSB і аудіо-виходу 3,5 мм. Гойдалка звуку зліва, а кнопка включення праворуч від екрану. Смартфону не вистачає кнопки камери, тому для швидкої зйомки S8600 не годиться. У верхньому і нижньому торцях корпусу встановлені пластикові вставки, які прикривають радіомодулі. Корпус зроблений добротно - не скрипить, в руках відчувається монолітно.


Програмне забезпечення


Інтерфейс TouchWiz 4.0, встановлений на bada 2.0, має багато спільного з iOS. Користувачі смартфонів від Apple відразу звернуть увагу на схожу нерухому область з основними функціями внизу екрана, на смужку повідомлень і на схожі квадратні ярлики в меню. Основна відмінність TouchWiz від Cocoa Touch iOS - це наявність порожніх робочих столів для розташування необхідних віджетів. Справедливості заради треба сказати, що подібний інтерфейс можна побачити і на Android. Робочі столи з додатками викликаються кнопкою Меню. У ньому також можливе розміщення додатків по папках.



При включенні нас зустрічають шість робочих столів. У локалізованої версії основний стіл представляють сервіси Яндекса: Карти, Пошта, Метро, ​​Маркет, Погода і Курси валют. Ще чотири екрани вільні для розміщення віджетів. На жаль, віджетів всього п'ять: годинник цифрові, годинник стрілочні, погода, календар і замітки. Але зате є можливість установки на вікна папок з ярликами додатків. Шостий робочий стіл буде цікавий для бізнес-користувачів: він містить календар, додаток новин англійською мовою, час у двох часових поясах, графік акцій і панель 4-х контактів. Якщо потягнути годинник, розташований у верхній частині екрану вниз, то відкриється смужка повідомлень. Крім списку отриманих повідомлень і системних помилок, вона надає доступ до оперативного включенню / відключення Wi-Fi, Bluetooth, звуку і вібрації і автоповороту екрану.



Із встановлених додатків і сервісів можна згадати програми ChatON і Чат для текстового спілкування, Соціальний портал для спілкування через Facebook, Twitter і т.д., BookReader для читання книг, поштовий клієнт E-mail, AllShare (програма для трансляції контенту через DLNA), офісний додаток PolarisOffice, магазин Samsung Apps. Цікава функція Wi-Fi Direct - вона дозволяє використовувати Wi-Fi для передачі файлів безпосередньо між пристроями. Деякі додатки і функції наочно представлені на скріншотах:



Камера



Смартфон оснащений основний 5-Мп камерою з LED-спалахом і фронтальною камерою з роздільною здатністю 0,3 Мп. Автофокус камери налаштовується на об'єкти досить швидко і налаштування програми камери не можуть не радувати. У положенні фотокамери доступні режими спалаху (авто, вкл, викл) і режими зйомки (один знімок, Розпізнавання, Панорама, Портрет, Пейзаж, Ніч, Спорт, Приміщення, Пляж / сніг, Захід, Світанок, Осінні кольори, Феєрверк, Текст, Сутінки , Проти світла). Причому режим панорами приємно здивував можливістю робити знімок в будь-яку з чотирьох сторін:




Ручні настройки теж досить великі: Значення експозиції (від -2,0 до 2,0 з кроком 0.5), Режим фокусу (Автофокус, Макро), Дозвіл (0,3 Мп, 0,4 Мп, 1,5 Мп, 2 Мп , 2,4 Мп, 3,2 Мп, 4 Мп, 5 Мп), Автоконтрасность, Таймер (2, 5, 10 сек), Баланс білого (Авто, Денне світло, Лампа розжарювання, Флуоресцентная, Хмарно), ISO (Авто, 100, 200, 400), Ефекти (Сірий, Сепія, Негатив), визначення експозиції (Матриця, Центровзвешанний, точкове вимірювання), Сітка, Перегляд, GPS, Пам'ять і скидання налаштувань.


У положенні відеозйомки настройки досить мізерні: Спалах в режимі ліхтарика (включено, виключено) і Режими запису (Звичайний, Відео для MMS). Ручні настройки: Значення експозиції (від -2,0 до 2,0 з кроком 0.5), Дозвіл (176x144, 320x240, 640x480, 720x480 і 1280x720 точок), Таймер (2, 5, 10 сек), Баланс білого (Авто, Денне світло, Лампа розжарювання, Флуоресцентная, Хмарно), Ефекти (Сірий, Сепія, Негатив), Стабілізація зображення, Сітка, Перегляд, Пам'ять, Скидання налаштувань.



Якість фотографій середнє. Порівнювати камеру Wave 3 навіть з простими мильницями не варто, але для викладання в інтернет або оформлення контакту, отримані знімки цілком придатні. Зазначу, що зйомка в режимі панорами відбувається автоматично і, на відміну від більшості камерофонів, дозволяє робити склейку в будь-яку сторону.



Відео, незважаючи на заявлені HD 720p, виходить розмитим і розмитою. Колір камера передає погано, оптика милить, але для екстреної зйомки незвичайної події підійде. Шкода, що на корпусі немає виділеної кнопки, і для початку зйомки потрібно вийти з цього режиму і запустити додаток камери.



досвід використання


Акумулятор в режимі середнього навантаження працює приблизно добу. У будь-якому випадку, щоб не залишитися без телефону, доведеться щовечора підключати S8600 Wave 3 до зарядки.


Екран чудовий. При чорному тлі побачити межу між екраном і чорним пластиковим бордюром непросто, у нього відмінні кути огляду. Недолік у екрану є - розмір виріс до 4 ", а роздільна здатність екрану залишилося колишнім (800х480 пікселів), тобто пікселі стали більшими, що позначилося на відображенні однотонних кольорів. Білий колір, наприклад, здається сіруватим з блакитним відливом.



Вбудований відеопрогравач відкрив всі заявлені формати, включаючи потокове відео, але деякі файли в форматі HD, викачані безпосередньо, без перетворення, навідріз відмовився відтворювати.


На жаль, серед додатків, написаних для bada, насправді корисних не дуже багато. Тому знайти альтернативу програмами «з коробки» не так-то просто. До того ж налаштувати агент месенджера або вибрати нормальний навігатор виявиться труднорешаемой завданням.


До того ж налаштувати агент месенджера або вибрати нормальний навігатор виявиться труднорешаемой завданням

У Samsung Wave 3 встановлений одноядерний процесор Qualcomm Snapdragon MSM8255T з частотою 1,4 ГГц. Графіку обслуговує відеоприскорювач Adreno 205. В цілому це досить потужна платформа, яку встановлювали в своїх флагмани 2011 року компанія Nokia, Sony Ericsson, HTC.


З мінусів відзначу неквапливість сенсора, який регулярно «замислюється», реагуючи на натискання. Так само бентежать дивні системні помилки, наприклад при втраті мережі.


підсумок



Телефони на bada втрималися на ринку завдяки невисокій ціні і хорошим апаратним характеристикам, а в 2011 році вони зайняли 14% російського ринку смартфонів (понад 1 млн з 7,6 млн пристроїв довелося на серію Wave). Але розробники все ще є обережними і знехотя підтримують платформу. В результаті Samsung Wave 3 вийшов стильним і продуктивним гаджетом, який сподобається тим, для кого на першому місці стоїть зовнішній вигляд і апаратні характеристики, а не асортимент магазину додатків. Ми ж продовжимо стежити за розвитком bada і чекати Tizen.