При підключенні USB ноутбук вимикається

  1. Проблеми з зовнішніми пристроями
  2. Проблеми з ноутбуком
  3. Поради користувачів

Давайте розберемося в причинах, чому при підключенні USB флешки, жорсткого диска та іншого ваш ноутбук вимикається. Складається враження, що йде стрибок напруги, який вирубує систему.

Дана стаття підходить для всіх брендів, що випускають ноутбуки на Windows 10/8/7: ASUS, Acer, Lenovo, HP, Dell, MSI, Toshiba, Samsung та інші. Ми не несемо відповідальності за ваші дії.

Увага! Ви можете задати своє запитання спеціалісту в кінці статті.

Проблеми з зовнішніми пристроями

Ноутбук ніколи не викликав проблем, весь час справно працював, але під час підключення зовнішнього пристрою USB він вимкнувся? Дана проблема швидше за все пов'язана з цим самим пристроєм. Виріб неправильно розподіляє напруження, яке отримує від лептопа, тому відбувається непередбачена ситуація, через яку ноутбук може бути пошкоджений.

Ще системі може бути надіслано некоректну інформацію по інтерфейсу USB. У цьому випадку робота пристрою завершиться в аварійному режимі, так як воно не буде знати, що саме підключено.

Найкращий спосіб для вирішення проблеми і пошуку несправності буде підключення цього USB обладнання до іншого лептопу або стаціонарного персонального комп'ютера.

Якщо збій станеться і на іншій машині, то причина поломки полягає в зовнішньому пристрої USB. Цим виробом більше не варто користуватися, щоб уникнути сумних наслідків.

Для відновлення працездатності обладнання, його можна віднести на ремонт інженерам. Тут необхідно розглянути питання доцільності такого ремонту. якщо мишку USB ніхто точно лагодити не буде, то зовнішній диск USB, де містяться важливі дані або колекція мультимедійний файлів, вам точно знадобиться.

Читайте При включенні ноутбук відразу перезавантажується

Проблеми з ноутбуком

Коли ноутбук вимикається при підключенні пристрою USB, а ви змогли з'ясувати, що проблема полягає не в підключається обладнання, то може бути кілька варіантів несправностей. Найчастіше справа в напрузі або в самому роз'ємі. Напруга до пристрою подається безпосередньо по USB інтерфейсу.

При падінні лептопа роз'єм USB ламається або його контакти приходять в непридатність. Відбувається це через те, що дані роз'єми розташовуються по краях ноутбука. При цій проблемі потрібно розібрати ноутбук і замінити роз'єм на новий або б / у. Якщо у вас немає такого досвіду в ремонті, то варто звернутися до професіоналів, щоб не завдати шкоди девайсу.

Поради користувачів

Давайте розглянемо, як звичайні користувачі справляються з проблемою виключення ноутбука при підключенні пристроїв USB. Своїми проблемами і способами вирішення вони діляться на комп'ютерних форумах.

У користувачів поширена поломка, коли при підключенні тільки до одного USB порту лептоп вимикається, а при підключенні до інших - працює нормально. Винуватцем тут може бути той самий порт, при використанні якого пристрій вимикається.

Винуватцем тут може бути той самий порт, при використанні якого пристрій вимикається

Під час підключення загортаються контакти, з яких 5 вольт подається на зовнішні пристрої. В результаті спрацьовує захист, а ноутбук вимикається. Вирішується проблема заміною поламаного порту.

  • Ще цікава ситуація, коли до ноутбука ASUS підключили по USB інтерфейсу зовнішній жорсткий диск. З тих пір лептоп на клавіші не реагує. Дана проблема була вирішена простим способом - була витягнута акумуляторна батарея на хвилину і вставлена ​​назад.

    Пов'язано це з встановленою захистом на ноутбуки ASUS. Пристрій стає непрацездатним, поки з нього не зняти акумуляторну батарею.

  • Також користувачі відзначають, що краще не використовувати наелектризовану статичною напругою флешку. У цьому випадком все відкриття редактори прийдуть в непридатність.
  • Пропонується на форумах універсальний метод для різних моделей ноутбуків. Якщо при підключенні USB пристрої девайс вимикається, то слід витягнути батарею і затиснути кнопку пуск. Дана маніпуляція здатна ефективно вирішити проблему.

При підключенні USB ноутбук вимикається

4.5 (90%) 4 чол.