Впустив айфон, не працює екран: що робити

  1. Чому екран не працює
  2. Дії після падіння в воду
  3. Заходи з порятунку телефону

Впустила Айфон, не працює екран - серйозна і, на жаль, досить поширена проблема. Залежно від того, на яку поверхню впав телефон, з якої висоти, якою частиною вдарився, наслідки наступають найрізноманітніші: від простого відходу шлейфу екрану до пошкодження тачскрін.

Чому екран не працює

Після падіння iPhone в роботі дисплея можуть з'явитися різні помилки:

  • Екран повністю чорний, але телефон продовжує працювати. Функціонує навіть сенсор - при вхідному дзвінку можна зрушити слайдер і відповісти.
  • Половина екранного простору не вказує зображення.
  • Дисплей не горить і не реагує на дотики.

Дисплей не горить і не реагує на дотики

Усунення механічних неполадок на iPhone без спеціальних інструментів і знань - заняття клопітка і небезпечне. Тому якщо хтось впустив Айфон, і тепер не працює екран, правильним рішенням буде звернення в сервісний центр. Тим не менш, деякі заходи щодо відновлення працездатності можна провести самостійно. Йдеться про ситуації, коли екран чорний, але сенсор працює.

  1. Розберіть корпус телефону.
  2. Вимкніть акумулятор.
  3. Переконайтеся, що шлейф екрану підключений і знаходиться в справному стані.

Якщо раніше ви не розбирали iPhone, знайдіть інструкцію для своєї моделі, або відразу відправляйтеся в сервісний центр, щоб убезпечити пристрій від неакуратних дій. Ремонтники швидко розберуть телефон і поставлять шлейф на місце, а заодно проведуть діагностику інших компонентів - раптом постраждав не тільки екран?

Найгірше, то може трапитися з дисплеєм - пошкодження тачскрін. В такому випадку доведеться повністю міняти дисплей. Це дорогий ремонт, але інших варіантів немає. Від механічного впливу iPhone може захистити тільки чохол і акуратна експлуатація.

Дії після падіння в воду

Якщо у вас iPhone 7 або 7 Plus, то від падіння телефону ніякі негативні наслідки не настануть. Йдеться про ситуації, коли Айфон в воду просто впав. Чи не опустився на глибину понад 10 метрів і пробув під тиском півгодини, а коротко викупався в калюжі або раковині.

Якщо ж ви упустили Айфон 6 або більш ранні моделі, то для порятунку дисплея і інших компонентів потрібно терміново вживати реанімаційні заходи. Отже, що робити після незапланованого купання:

  1. Витягніть пристрій з води. Ні в якому разі не намагайтеся його включити, якщо він вимкнеться.
  2. Протріть залишки рідини серветкою, приберіть воду з гнізда для навушників і роз'єму для зарядного пристрою.
  3. Не намагайтеся висушити смартфон феном.
  4. Відправляйтеся в сервісний центр, щоб фахівці розібрали і правильно висушили пристрій.

Головним ворогом електроніки є не вода, а іони солей і мінералів, які в ній містяться. Вони є хімічно активними елементами, які при контакті з киснем здатні пошкодити структуру металу - в побуті це називається окисленням.

Заходи з порятунку телефону

Якщо використовувати народні методи порятунку утопленого iPhone, і покласти телефон в рис, то вирішується тільки половина проблема: волога буде усунена, а ось сліди мінералів і солей можуть залишитися. Варіант з рисом може допомогти, але велика ймовірність, що через деякий час почнуться глюки. Торкання екрану, які завжди спрацьовували моментально, почнуть визначатися неправильно, система буде гальмувати, камера перестане працювати і т.д. Все це - дія окислення. Триває воно тому, що компоненти не були належним чином прочищені.

Тому найкращим способом врятувати iPhone буде негайне звернення до сервісного центру. Причому їхати треба туди, де сидять самі ремонтники, а не в магазини або торгові центри, де тільки приймають телефони, а вже потім відправляють їх в сервіс.

опублікував ProfiAppler

Вам також може бути цікаво

Ремонтники швидко розберуть телефон і поставлять шлейф на місце, а заодно проведуть діагностику інших компонентів - раптом постраждав не тільки екран?