Установка SSD-диска в ноутбук Dexp Atlas H170

Установка SSD-диска на ноутбук або установка SSD-диска на комп'ютер здатне підвищити швидкодію в рази

Установка SSD-диска на ноутбук або установка SSD-диска на комп'ютер здатне підвищити швидкодію в рази. Давно хотів підвищити швидкодію свого ноутбука, та ось тільки руки не доходили. Почитав на просторах інтернету, як встановити SSD в ноутбук і що це власне дає користувачеві. В результаті з'ясувалося, що на старому ноутбуці з процесором Core2Duo операційна система Windows 7 завантажується всього 14 секунд.

Купив ноутбук Dexp Atlas H170 ще рік тому. Не сказати звичайно, що верх технологій і прогресу, але для роботи більш ніж достатньо. Процесор Core i5-5200U і навіть є відеокарта GeForce 930M. Що ще потрібно для роботи. Про те, щоб встановити SSD думав давно, нарешті дозрів. Вирішив встановити SSD-диск на цей ноутбук замість DVD-приводу, а не для основного жорсткого диска. При такому підході не буде потрібно SSD великої місткості, тому що старий жорсткий диск залишається на цьому ноутбуці під зберігання даних.

Вирішив встановити SSD-диск об'ємом 60 Гігабайт, 120 ГБ порахував надмірністю і розкішшю. Можливо, хтось подумає, що даремно ... Насправді цього обсягу цілком достатньо для функціонування і установки на даний носій операційної системи. Насправді, на ринку зараз для споживача доступними за вартістю є носії SSD об'ємом від 60 до 120 Гігабайт за ціною від 2500 до 4000 рублів. За швидкістю читання і запису даних для бюджетних варіантів цілком достатньо носіїв з показниками від 350 Мбайт / сек до 600 Мбайт / сек. Звичайно, можна встановити на ноутбук і SSD-диск ємністю 4 Терабайта, але це дві моїх зарплати, близько 96000 рублів.

Саме такий SSD-диск я вирішив придбати для установки його в ноутбук Dexp Atlas H170 замість приводу для дисків. Єдине, що було потрібно ще для установки даного SSD в ноутбук, це адаптер DVD-HDD для ноутбука. Природно, при покупці SSD-диска і адаптера з собою ноутбука у мене не було, а DVD-приводи і адаптери бувають товщиною 9,5 і 12,7 мм. Вирішували думали з продавцем в DNS, в результаті вирішив придбати для даного заходу адаптер DVD-HDD для ноутбука DEXP товщиною 9,5 мм. Благо, не прогадав, лінь же повторно тягнутися в комп'ютерний магазин, навіть DNS.

Витягнув DVD-привід з ноутбука, в адаптер встановив SSD-диск, адаптер вставив в ноутбук. Був приємно здивований, що в комплекті з адаптером йде планка пластикова. Встановив її на адаптер і в підсумку візуально непомітно, в ноутбуку є DVD-привід або насправді встановлений SSD-диск. Що я отримав після установки SSD-диска на ноутбук з процесором Core i5-5200U?

Результат: на ноутбуці з процесором Corei5 - 5200U операційна система Windows 10 завантажується всього 7 секунд. Це колосальний приріст продуктивності в порівнянні з використанням звичайного жорсткого диска. Як же встановити windows на SSD-диск? Для цього необхідно створити завантажувальний носій і попередньо правильно вибрати пріоритет завантаження носіїв в BIOS ноутбука. До речі, з цього питання у мене є окремі статті:

Установка windows на SSD - в даній статті розглядається процес створення завантажувальної флешки для установки windows на ноутбук і процес установки операційної системи на ноутбук. До речі, установка windows на SSD-диск проходить абсолютно однаково, як при установці SSD на комп'ютер, так і на ноутбук.

Установка SSD на комп'ютер - в даній статті розглядається процес установки SSD-диска в системний блок персонального комп'ютера. Розглянуто, як підключити SSD-диск в системному блоці до контактів харчування SATA блоку живлення і SATA-шлейфом до материнської плати комп'ютера.

Установка SSD-на ноутбук - тут розглянуті всі аспекти установки SSD-дисків на комп'ютер або ноутбук. Також на відео можна ознайомитися з тим, який приріст продуктивності і швидкості завантаження операційної системи отримує користувач від використання і установки SSD-диска. Тут наведено кілька статей, в яких також можна знайти рекомендації по налаштуванню операційної системи.

До речі, установка SSD-диска на ноутбук Atlas H170 обійшлася не так дорого. Адаптер я придбав всього за 530 рублів і SSD-диск на 60 ГБ всього за 2700 рублів. Це невелика ціна за те, щоб запуск windows 10 відбувався на ноутбуці за все за 7 секунд.

Що я отримав після установки SSD-диска на ноутбук з процесором Core i5-5200U?
Як же встановити windows на SSD-диск?