Як користуватися зовнішнім акумулятором для телефону

  1. Що таке Power bank?
  2. Як користуватися зовнішнім акумулятором: заряджаємо телефон
  3. А як зарядити сам повер банк?
  4. Особливості експлуатації зовнішнього АКБ
  5. Ще не купили? Правила вибору power bank

Зізнайтеся, у вас теж бували випадки, коли хотілося помолитися всім відомим богам аби тільки акумулятор на телефоні не сів завчасно . Це типова ситуація, в якій опинявся практично будь-яка людина, в кишені якого лежить мобільний девайс. Чому практично кожного? Тому що у тих, хто не опинявся, був в сумці ще й power bank для зарядки телефону. Зізнайтеся, у вас теж бували випадки, коли хотілося помолитися всім відомим богам аби тільки   акумулятор на телефоні не сів завчасно

Power bank просто незамінний для тих хто багато спілкується по телефону


Що таке Power bank?

Мобільний power bank - це зовнішнє джерело живлення для смартфонів і планшетів , Плеєрів і відеокамер, фотоапаратів і GPS навігаторів. Загалом, будь-якої електроніки, якою ви користуєтеся. Сенс роботи такого пристрою полягає в тому, що ви підключаєте свій гаджет не до розетки з електрикою, а до повер банку. Саме він і виконує роль переносний «розетки» для ваших пристроїв, яким потрібно підзарядитися.

Це зручно тим, що ви в будь-якому місці можете підзарядити свій девайс , Навіть якщо поблизу немає джерел електрики, розетки або відповідного зарядного пристрою. Мобільність, простота і універсальність - головні козирі такої техніки.

Як користуватися зовнішнім акумулятором: заряджаємо телефон

Для того щоб користуватися зовнішнім акумулятором, не потрібно володіти ніякими таємними знаннями. Все просто, як двічі два. Від вас буде потрібно тільки гаджет, який розрядився, шнур, що йде з ним у комплекті і, власне, сам зовнішній акумулятор. Всі деталі потрібно з'єднати між собою і зарядка почнеться автоматично (в більшості випадків). Але буває, що після підключення телефон заряджатися так і не почав. Це не страшно і power bank не зламався просто потрібно зробити пару зайвих рухів:

  • натиснути на кнопку On / Off один або два рази;
  • затиснути кнопку On / Off на кілька секунд.

Яке саме дію вам потрібно зробити залежить від моделі вашого переносного акумулятора. Зазвичай ця інформація написана в інструкції девайса.

Зазвичай ця інформація написана в інструкції девайса

Процес зарядки телефону

Зверніть увагу, що зарядка може не розпочатися навіть після перерахованих дій в тому випадку, якщо АКБ лежав якийсь час з підключеним до нього шнуром. А після цього ви вирішили поставити смартфон на зарядку . Коли ви не користуєтеся зовнішньої батареєю, не залишайте підключеної до неї ніяких пристроїв (в тому числі і проводів).

Тепер користуватися зовнішнім акумулятором буде простіше, півсправи зроблено: ви підключили смартфон і зарядка почалася. На АКБ є світлодіодний індикатор, який спалахує після старту процесу підзарядки. Горіти він буде рівно до того моменту, як батарея смартфона повністю зарядиться. Після цього зовнішня батарея автоматично відключиться. Така функція присутня в більшості якісних моделей, щоб не перезаряджати смартфон і не скорочувати термін служби його акумулятора.

А як зарядити сам повер банк?

Користуватися портативним акумулятором для мобільних пристроїв дійсно дуже просто. Так само як легко з його допомогою заряджати смартфони або планшети, не викликає труднощів і процес зарядки безпосередньо самого зовнішнього АКБ. Для цього необхідно взяти зарядний пристрій від вашого смартфона або планшета (в комплекті з зовнішньої батареєю часто не йде ніяких проводів, щоб здешевити собівартість обладнання) і підключити до електромережі.

Для цього необхідно взяти зарядний пристрій від вашого смартфона або планшета (в комплекті з зовнішньої батареєю часто не йде ніяких проводів, щоб здешевити собівартість обладнання) і підключити до електромережі

Power bank заряджається від електромережі

Індикаторами процесу будуть все ті ж світлодіодні вогні. З плином часу вони все повинні загорітися, що буде свідчити про те, що повер банк повністю заряджений. Як тільки зарядка закінчена, система автоматично відключає харчування, щоб запобігти перезарядку (може стати причиною поломки АКБ або зменшити термін його служби).

ВАЖЛИВО. Не рекомендується одночасно заряджати power bank і ваш смартфон або планшет. Це може погіршити якість роботи зовнішнього акумулятора або привести до пошкодження вашого телефону літієвої батареї.

Особливості експлуатації зовнішнього АКБ

Щоб користуватися зовнішнім акумулятором для смартфона протягом довгого часу, потрібно дотримуватися деяких правил його експлуатації:

  • не залишайте пристрій на холоді (низькі температури псують будь-які батареї в тому числі і зовнішні АКБ);
  • для зарядки користуйтеся тільки якісними шнурами (дешеві аксесуари можуть стати причиною перегріву, коротких замикань і інших поломок);
  • регулярно користуйтеся своїм АКБ (а якщо вирішили довгий час не користуватися ним, то простежте, щоб рівень його заряду був не нижче 80%);
  • купуйте якісні повер банки від компаній-лідерів (вони дають гарантію на якість роботи і служать заявлена ​​кількість часу).

Купуйте тільки качественниq Power bank

погодьтеся, використання зовнішнього акумулятора power bank не складне. Потрібно запам'ятати всього кілька правил, щоб пристрій працював без перебоїв тривалий час (виробники обіцяють до 500 циклів заряду).

Ще не купили? Правила вибору power bank

Якщо ви вже багато чули про переваги роботи повер банків, але ще не встигли підібрати для себе модель, ми підкажемо. Вибирати рекомендуємо серед перевірених марок, а звертати увагу на кілька важливих параметрів:

  • ємність. Тут все просто: чим вона вища, тим більше енергії здатний зберігати в собі power bank і, відповідно, тим більше циклів заряду буде доступно;
  • сила струму. Від цього показника залежить швидкість зарядки, він повинен бути не нижче 1 ампера, в іншому випадку буде потрібно дуже багато часу, щоб зарядити смартфон (для планшетів показник повинен бути вище - від 3 А);
  • реальна ємність. Перевіряйте показники реальної ємності батареї і не довіряйте заявами виробників;
  • саморазряд. Пам'ятайте про те, що з часом ємність АКБ буде потихеньку знижуватися (саморазряд в рік при активному використанні може становити від 5-15 до 35%);
  • кількість USB-портів. Як показала практика, зручніше, коли у зовнішній батареї відразу кілька USB-входів (щоб зарядити кілька пристроїв одночасно або якщо один з портів стане погано працювати).

Тепер ви знаєте, як користуватися зовнішнім акумулятором. Розкажіть в коментарях, чи є у вас АКБ, якої марки і чи подобається він вам.

Що таке Power bank?
Чому практично кожного?
А як зарядити сам повер банк?
Ще не купили?