Як вибрати зовнішній акумулятор (powerbank)?

  1. Про що говорить ємність зовнішнього акумулятора?
  2. Роз'єми і нові стандарти пауербанков
  3. Які додаткові функції важливі?
  4. Чому powerbank - класний бізнес-подарунок?
  5. Підведемо підсумки

У цьому матеріалі зібрали відповіді на найпопулярніші питання про зовнішні акумуляторах (пауербанках). Розповіли про ринок зарядних пристроїв і тренди на найближче майбутнє.

Про що говорить ємність зовнішнього акумулятора?

Кількість різних цифрових пристроїв зростає з кожним роком і, отже, ринок зовнішніх зарядних пристроїв (powerbank) не відстає. Люди, які часто подорожують, перебувають в аеропортах, готелях або в дорозі, тепер без проблем можуть залишатися на зв'язку цілодобово. Серед додаткових переваг пауербанков можна виділити використання їх як корисний подарунок або ефективного рекламного інструменту.

Перші зовнішні зарядні пристрої стали з'являтися в 2001 році, і за 16 років вони поширилися по всьому світу. Можна сказати, що ринок powerbank в даний час переживає споживчий бум. Виробники зовнішніх зарядних пристроїв намагаються врахувати всі бажання клієнтів і пропонують широкий асортимент товарів, які відрізняються по ємності заряду, функцій, дизайну, вагою, розмірами і т.д.

д

За даними досліджень, ринок пауербанков в період з 2018 до 2022 року зросте на 20-25% і становитиме близько 25 млрд доларів. Основними факторами зростання експерти вважають: збільшення кількості використовуваних гаджетів, розвиток технологій, а також дефіцит електроенергії в окремих регіонах і країнах. Варто зазначити, що найбільше зростання ринку зовнішніх акумуляторів відбудеться в діапазоні ємностей 10 000 - 15 000 мА / год. Саме на них в 2016-2017 роках припала найбільша частка ринку. Ці powerbank дозволяють заряджати носяться пристрої кілька разів без підзарядки.

Ці powerbank дозволяють заряджати носяться пристрої кілька разів без підзарядки

За ємності заряду зовнішні акумулятори можна розділити на три типи:

  1. Зовнішні зарядні пристрої, яких вистачає на підзарядку в екстрених ситуаціях, або на одну повну зарядку. Ємність таких пауербанков становить - 2000-5000 мА / год (приклад: Юпітер 3000 мА / год , Кард 2500 мА / год ).
  2. Зарядні акумулятори, які вистачає на кілька повних зарядок телефону, ємність від 5000 до 10 000 мА / год (приклад: Lantern 9000 мА / год , Джет 8000 мА / год );
  3. Powerbank великої місткості, як правило, від 10 000 мА / год. Заряду цих зовнішніх акумуляторів вистачає на кілька днів, їх можна брати собою в походи і подорожі. Правда, є одне обмеження: при подорожі літаком важливо уточнити, чи можна проносити на борт пауербанкі понад 10 000 мА / год (приклад: портативний зарядний пристрій «Type-C» 10000 mAh , Стор 10000 мА / год , Argent 15000 мА / год ), Так як не всі авіакомпанії це дозволяють.

Правда, є одне обмеження: при подорожі літаком важливо уточнити, чи можна проносити на борт пауербанкі понад 10 000 мА / год (приклад:   портативний зарядний пристрій «Type-C» 10000 mAh   ,   Стор 10000 мА / год   ,   Argent 15000 мА / год   ), Так як не всі авіакомпанії це дозволяють

Таким чином, при виборі зовнішнього зарядного пристрою необхідно враховувати ємність заряду пауербанка, виходячи зі своїх цілей. Наприклад, ємності заряду 20 000 мА / год вистачить на шість повних зарядок телефонів, типу iPhone Х і 8, на чотири - Samsung Galaxy S8 + і на один-два заряду iPad Air.

Роз'єми і нові стандарти пауербанков

При виборі зовнішнього акумулятора важливо приділити увагу кількості і видів роз'ємів. Більшість зовнішніх акумуляторів мають один роз'єм USB з силою струму 1-2А. Цього достатньо для зарядки телефонів, колонок, фотокамер. Для зарядки планшетів потрібні пауербанкі з виходами USB і силою струму 2А, а також ємністю батареї від 12 500 мА / год. Швидкість зарядки залежить від сили струму, але для цього пристрій повинен мати можливість приймати заряд вище 1А, а пауербанк повинен, відповідно, видавати його.

В даний час також існують технології бездротової зарядки, наприклад Qualcomm Wipower, а також можливість одночасно заряджати декілька пристроїв за допомогою швидкої зарядки, протягом 35-40 хвилин. Зараз вже з'явився новий стандарт Qualcomm Quick Charge 4 і Qualcomm Quick Charge 4+, який підтримує зарядку гаджетів з силою струму 3А, а також здатний зарядити пристрій з нуля до 50% всього за 15 хвилин.

Зараз вже з'явився новий стандарт Qualcomm Quick Charge 4 і Qualcomm Quick Charge 4+, який підтримує зарядку гаджетів з силою струму 3А, а також здатний зарядити пристрій з нуля до 50% всього за 15 хвилин

Компанія Qualcomm стверджує, що пристрої з підтримкою функцій Quick Charge 4 будуть заряджатися на 15% швидше і на 30% ефективніше, ніж версія Quick Charge 3, яка заряджає девайс в 4 рази швидше, ніж звичайна зарядка. Крім того, максимальна температура нагріву акумулятора буде знижена на 3˚C. Однак існує один головний мінус - поки ці ці функції сумісні не з усіма мобільними телефонами. Зарядні пристрої з підтримкою технології Quick Charge вже є в у продажу в нашому каталозі. наприклад, Quickr 10000 мА / год .

Технологія Quick Сharge має зворотну сумісність. Якщо ви візьмете зарядку з QC 3.0, а телефон підтримує тільки 2.0, то він буде заряджатися зі швидкістю QC 2.0, що вже набагато швидше звичайної зарядки. Наш Quickr можна використовувати з користю з усіма пристроями, які підтримують QC 1.0, 2.0, і 3.0.

Виробники пауербанков постійно вдосконалюють свої моделі і вже в цьому році з'явилися надвеликі зовнішні зарядні пристрої ємністю до 30 000 мА / год, за допомогою цих акумуляторів можна заряджати навіть ноутбуки.

Важливо пам'ятати, що частина заявленої ємності розсіюється при перетворенні енергії. У більшості виробників коефіцієнт перетворення становить від 50 до 60%, тобто заявлену ємність потрібно множити на 0.5-0.6. У пауербанков з нашого каталогу він становить від 65 до 75%, в залежності від моделі.

Які додаткові функції важливі?

По-перше, кількість USB-портів. Цей параметр вказує на кількість пристроїв, які можна заряджати одночасно. З начение сили струму також важливо і може варіюватися від 1 А до 5А. Найбільш типові пристрої мають Type-A USB порти, які можуть виводити заряд на 1 2А. Якщо заряджати гаджет за допомогою пауербанка, у якого сила струму менше, ніж підтримує девайс, то зарядка акумулятора займе більше часу.

Для сучасних телефонів з операційною системою Android краще шукати пауербанкі з мінімальним виходом 2A, а для пристроїв Apple краще підійде вихід 2.4A. Роз'єми бувають вхідними та вихідними. Вхідні порти зовнішнього акумулятора: micro USB, USB Type-C, Lightning, Qi (модуль з бездротовою зарядкою всередині). Вихідні: USB, USB Type-C, Qi і інші. Важливо, щоб роз'єми на пристрої і пауербанке збігалися. Чи не відповідний зарядний пристрій буде заряджатися повільніше, а іноді і зовсім не заряджатися. Зовнішній акумулятор Force може заряджатися сам і заряджати девайси за бездротовою технологією Qi. Також пауербанкі Force і Quickr можуть бути заряджені по порту USB Type-C.

Також пауербанкі Force і Quickr можуть бути заряджені по порту USB Type-C

Попередження: при покупці пауербанков і проводів до них звертайте увагу на матеріали з яких вони виготовлені. Дешеві і неякісні деталі можуть призвести до пошкодження електронних пристроїв.

По-друге, тип батареї. Існують чотири варіанти акумуляторів: літій-іонні (Li-ion) і літій-полімерні (Li-pol), нікель-кадмієві та нікель-метал-гідридний. Перші два не схильні до "ефекту пам'яті", а два інших схильні.

Ефект пам'яті акумуляторної батареї - оборотна втрата ємності, що має місце в деяких типах електричних акумуляторів при порушенні рекомендованого режиму зарядки, зокрема, при зарядці не повністю розрядився акумулятор. Назва пов'язана з зовнішнім проявом ефекту: акумулятор начебто «пам'ятає», що в попередні цикли роботи його ємність була використана повністю, і при розряді віддає струм тільки до «запомненной кордону» / Вікіпедія /.

Літій-іонні і літій-полімерні акумулятори найбільш поширені. Ці батареї легко заряджаються, не вимагаючи особливого режиму, і мають низький саморозряд при невикористанні. В останньому випадку їх рекомендується заряджати раз в 3-4 місяці згідно з інструкцією.

Принципових відмінностей між батареями Li-ion і Li-pol - немає. Головною відмінністю є меншу вагу і розмір літій-полімерних акумуляторів, тому технічні параметри пристрою більш варіативні.

По-третє, поступово зовнішні акумулятори оснащуються додатковими можливостями: ліхтарик, два і більше порту, вбудований кабель, індикація, покриття і тип корпусу.

Особливої ​​актуальності набувають зовнішні акумулятори, які здатні заряджатися від сонячної енергії. Наприклад, пауербанкі "Bask Solar" і "Stellar" . Ці пристрої допоможуть заощадити електроенергії і можуть активно використовуватися під час подорожей. З мінусів можна виділити ціну: вони, як правило, дорожчі за звичайні пауербанков, а також час на зарядку від сонця, якого буде потрібно значно більше.

Чому powerbank - класний бізнес-подарунок?

Причин дійсно багато. Одна з них - їх зовнішній вигляд. Пауербанкі можуть бути оригінальної форми, також вони мають досить широкі можливості для персоналізації. На їх корпусах можливі повнокольоровий УФ-друк, різні види гравірування (звичайна, дзеркальна, з підсвічуванням корпусу) і навіть повнокольорові обичайки.

Ще одна причина - це універсальність такого подарунка. Якраз під це визначення потрапляє безліч зовнішніх акумуляторів завдяки їх додатковому функціоналу. Деякі з них мають зручними повсякденні необхідними "булочками", як, наприклад, ліхтарик - Lantern або складне дзеркальце - Рефлект . Крім цього, є пауербанкі з вбудованим універсальними проводами, відмінним прикладом такого акумулятора є XOOPAR BUBBLE BANG , Або зовсім без проводів, як у випадку використання приймача Qi для бездротової зарядки телефону.

Зручність використання теж є важливим фактором. «Octopus» , Наприклад, має силіконові присоски, завдяки яким смартфон або планшет стає єдиним цілим з зарядним пристроєм. Пауербанк «Pin» з кліпом, дозволяє прикріпити зарядний пристрій до кишені, ременя або рюкзаку.

Підведемо підсумки

Існує кілька основних трендів, які збережуться на найближчий час. Основа вибору будь-якого пауербанка - це ємність. Зараз найкориснішим і універсальним обсягом заряду вважається від 7000 до 15 000 мА / год. При більшій місткості powerbank додатковим бонусом буде наявність декількох вихідних портів, які дозволять заряджати декілька пристроїв одночасно. Існує кілька основних трендів, які збережуться на найближчий час

Також вітається наявність функції швидкої зарядки і роз'єму Type-C. Зарядні пристрої з портом Type-C мають свої переваги. По-перше, швидкість заряду буде набагато вище. По-друге, висока продуктивність - вже сьогодні через USB Type-С успішно передають відеосигнал в дозволі 4К. По-третє, вам не потрібно буде брати з собою велику кількість адаптерів і різних кабелів. Такий акумулятор може заряджати не тільки телефони, але і планшети і навіть ультрабуки. Вважається, що роз'єм USB Type-C перетвориться в єдиний універсальний порт для всіх периферійних пристроїв.

Останнім важливим елементом при виборі пауербанка є цифровий індикатор рівня заряду.

Таким чином, портативний зарядний пристрій сьогодні є незамінним атрибутом сучасної людини. Пауербанк - корисний і функціональний подарунок, який одержувач завжди буде тримати при собі.

Ще статті в блозі Оазис:

Коментарі

Про що говорить ємність зовнішнього акумулятора?
Чому powerbank - класний бізнес-подарунок?
Про що говорить ємність зовнішнього акумулятора?
Які додаткові функції важливі?
Чому powerbank - класний бізнес-подарунок?