Transcend StoreJet 25M3 TS1TSJ25M3: тест накопичувача

  1. знайомство
  2. Дизайн і ергономіка
  3. функціональність
  4. Transcend StoreJet 25M3 в роботі. висновки
  5. висновки
  6. плюси:

знайомство

Багато хто думає, що в арсенал фотографа входять тільки фотоапарат і об'єктиви. Але все набагато прозаїчніше: більшу частину свого професійного життя фотограф проводить не з камерою на зйомках, а з мишкою і клавіатурою за комп'ютером. А хранителем знімків є не карта пам'яті, а жорсткий диск. Сьогодні у нас на тестуванні зовнішній жорсткий диск Transcend StoreJet 25M3 об'ємом 1 ТБ (TS1TSJ25M3S). Також випускаються версії на 500 МБ і 2 ТБ.

Вельми цікаво оцінити девайс, на упаковці якого не вказані швидкісні характеристики, але є агресивна наклейка із зображенням жорсткого диска в щелепах динозавра і написом «Армійський клас захисту».

Дизайн і ергономіка

Диск поставляється в невеликій коробці. У ній також є півметровий шнур USB 3.1, на одному кінці якого - повнорозмірний штекер Type А для підключення до комп'ютера, на іншому - micro USB Type-B для диска.

Є коротка інструкція, користі від якої небагато: тільки відсилання на сайти з докладними інструкціями і сервісними програмами. Дизайн диска непомітний, але стильний.

Корпус майже повністю покритий литий силіконовою оболонкою. У руці він не ковзає, але легко дряпається, збирає відбитки пальців, пил і смітинки, які видно на темній матової поверхні.

До нас потрапив диск сіро-зеленого кольору, який виробник називає «Мілітарі зелений», але є ще й «Сталеві сірі».

Гумове покриття є частиною трирівневої системи захисту від ударів.

На жаль, клавіша резервного копіювання та роз'єм USB 3.1 не захищені від попадання вологи.

функціональність

Інтерфейс передачі даних у накопичувача стандарту USB 3.1 Gen 1, але завдяки полноразмерному штекера Type А, диск підключається за стандартом USB 3.0 або USB 2.0.

Від механічного впливу пристрій захищене по американському військовому стандарту MIL-STD-810G 516.6. Він передбачає збереження працездатності після падіння з висоти 1,22 метра. Сам виробник заявляє, що «тест не гарантує невразливість продукції в будь-яких умовах». Швидше за все, він без втрат витримає кілька падінь з невеликої висоти. Диск механічний, а такі не рекомендується навіть трясти.

Transcend TS1TSJ25M3S володіє розширеною функціональністю за рахунок фірмового програмного забезпечення. Програми записані на диск, оновлені версії можна безкоштовно завантажити з офіційного сайту. Їх дві: Transcend Data Management і RecoveRx. Перша відповідає за резервне копіювання, шифрування по протоколу AES 256-bit, синхронізацію даних на різних носіях, а також копіювання з хмарних носіїв Google і DropBox на жорсткий диск. Друга прийде на допомогу при відновленні даних після будь-яких збоїв на диску.

У специфікаціях зазначено все що завгодно - розміри, вага, робоча температура, стандарти захисту та інше, але немає основних характеристик файлового накопичувача: швидкість читання / запису і час доступу.

Тоді дізнаємося самі. У цьому нам допоможе програма HD Tune Pro 5.70.

1 TБ очікувано перетворився в 931,5 Мб. Стандарт підключення SATA 3 з пропускною спроможністю до 600 Мбайт / с, а протокол передачі даних UDMA 6. Це вселяє надію, що інтерфейс не буде вузьким місцем при передачі даних між диском і комп'ютером.

У програми HD Tune 5.70 багато різних тестів продуктивності. Але синтетичні тести можуть показати характеристики лише формально, до того ж отримані результати сильно залежать і від самого комп'ютера, і від кількості запущених програм. Тому ми використовуємо тільки загальний тест, щоб отримати якісь орієнтири для оцінки продуктивності, а потім оцінимо вінчестер вже в роботі.

Тому ми використовуємо тільки загальний тест, щоб отримати якісь орієнтири для оцінки продуктивності, а потім оцінимо вінчестер вже в роботі

Програма видала швидкість передачі даних 103 МБ / с і час доступу до файлів 18,9 мс, що близько до показників середньостатистичних накопичувачів для робочих станцій. Оптимістичні цифри, але їх треба підтвердити в реальних задачах.

Transcend StoreJet 25M3 в роботі. висновки

Ніяких проблем з підключенням диска до комп'ютера не було. Пристрій одразу готовим до роботи. Диск відформатований в системі NTFS, а значить не буде питань з максимальним розміром файлів. Нагадаю, що все ще широко використовувана файлова система FAT32 має обмеження за розміром файлу (4 ГБ). Тобто 30 хвилин відеофайлу 4К без стиснення можна записати тільки на диск з NTFS.

Для чого потрібен зовнішній жорсткий диск фотографу? Скинути файли з флеш-карти під час фотосесій, щоб не захаращувати диск ноутбука, або перенести архів фотографій з одного комп'ютера на інший. Основні функції - зберігання і транспортування.

Основні функції - зберігання і транспортування

Мені якраз треба було звільнити флешку після фотосесії: тисячу сімдесят сім фотографій в форматах RAW і Jpeg об'ємом 10 Гб. Час перенесення зображень з флешки на Transcend TS1TSJ25M3S склало трохи більше 11 хвилин. На внутрішній жорсткий диск ті ж файли копіювалися всього на хвилину швидше.

А якщо потрібно терміново обробити або конвертувати декілька файлів з RAW в Jpeg, що не переписуючи їх на основний диск? Або просто працювати з цим зовнішнім диском як з основним? При роботі в Camera Raw і подальшої пакетної конвертації файлів в Bridge різниці не було зовсім. І відкриття файлів в редакторі, і їх конвертація проходила швидко і без затримок. Повільніше з цим диском ви працювати точно не будете. Найімовірніше, процес прискориться, якщо в ноутбуці єдиний накопичувач.

І наостанок перевіримо швидкість копіювання з внутрішнього вінчестера на Transcend і назад. Виявилося, що папка розміром 10 ГБ з фотографіями у форматі RAW переноситься на мобільний диск за цілком комфортні три з половиною хвилини, а назад файли повертаються на хвилину швидше.

Звичайно, треба розуміти, що на швидкість роботи з жорстким диском впливає не тільки його власна швидкість. Інтерфейс є найважливішим компонентом. У тесті Transcend StoreJet 25M3 підключався по USB 3.0. При підключенні через USB 2.0 результати будуть набагато скромніше. При роботі з комп'ютерами інших конфігурацій показники швидкості також зміняться.

висновки

Сьогодні зовнішній накопичувач є не тільки інструментом для транспортування файлів. З розвитком інтерфейсів HDD втрачають ознаки відмінності за місцем установки.

Transcend StoreJet 25M3 відмінно попрацював замість внутрішнього диска. За швидкістю роботи він близький до середньостатистичного штатного. Його можна рекомендувати власникам ноутбуків з одним вінчестером. В цьому випадку збільшиться не тільки об'єм для зберігання, але і швидкість роботи.

Однак зовнішній накопичувач (навіть з протиударною захистом) менше надежён для зберігання інформації. Велика ймовірність поломки при падінні або при поганому контакті інтерфейсу. Втім, це загальні недоліки пристроїв подібного типу.

плюси:

  • швидкий інтерфейс USB 3.1;
  • висока швидкість для HDD;
  • хороша механічна захист.

мінуси:

  • відсутність вологозахисту;
  • мазкий корпус;
  • порівняно невеликий обсяг у цій модифікації.

Джерело інформації - https://prophotos.ru/reviews/20416-transcend-storejet-25m3-ts1tsj25m3-test
Купити жорсткі диски Transcend можна в роздрібних магазинах "Яскравий фотомаркет" або замовити з доставкою по Росії в інтернет-магазині yarkiy.ru .

Для чого потрібен зовнішній жорсткий диск фотографу?
А якщо потрібно терміново обробити або конвертувати декілька файлів з RAW в Jpeg, що не переписуючи їх на основний диск?
Або просто працювати з цим зовнішнім диском як з основним?