Смартфон впав у воду. Що робити? · Dpdroid.net

  1. Насамперед, чого НЕ потрібно робити:

Смартфон випав з кишені в калюжу, упустили його в унітаз (так, і таке буває). Що ж робити, якщо ваш смартфон впав у воду? У цьому пості я вам розповім, що потрібно робити в такому випадку і що категорично заборонено робити, якщо ваш смартфон потрапив в воду. Після короткого моменту паніки, яка супроводжується всілякими ...

Смартфон випав з кишені в калюжу, упустили його в унітаз (так, і таке буває). Що ж робити, якщо ваш смартфон впав у воду? У цьому пості я вам розповім, що потрібно робити в такому випадку і що категорично заборонено робити, якщо ваш смартфон потрапив в воду.

Після короткого моменту паніки, яка супроводжується всілякими лайками, вам потрібно врятувати свій смартфон від впливу води. Насамперед вам потрібно дістати його з води, це і так зрозуміло. Далі я дам вам кілька простих порад, що робити в такому випадку? Повірте, багато хто робить те, що категорично заборонено робити! Так що, прочитайте уважно, якщо ви все це знаєте, все одно прочитайте, освіжіть пам'ять, так би мовити.

Насамперед, чого НЕ потрібно робити:

  • Не намагайтеся відразу ж включити ваш пристрій!
  • Не натискайте жодних клавіш і кнопок вашого смартфона.
  • Чи не трусіть і не бийте по смартфону.
  • Не намагайтеся розібрати смартфон (якщо у Вас ще є гарантія). Хоча і не-розбір пристрою може не зберегти вашу гарантію. Справа в тому, що багато смартфони обладнані Liguid Damage Indicator. Це індикатор, який змінює свій колір при контакті з водою або будь-якою іншою рідиною!
  • Не намагайтеся дути в зазори вашого пристрою. Це може привести до передчасного потрапляння води туди, куди вона ще не дійшла.
  • Не намагайтеся його гріти феном, буде тільки гірше. Але і в морозилку пристрій теж не потрібно класти :)

Що потрібно робити:

  1. Відразу ж вимкніть пристрій, якщо вона сама не вимкнулося після контакту з водою.
  2. Тримайте смартфон в вертикальному положенні!
  3. Зніміть чохол / бампер, якщо він у вас є.
  4. Витягніть SIM-карту і карту пам'яті зі своїх гнізд.
  5. Якщо є можливість, витягніть акумулятор смартфона.
  6. Насипте в будь-яку ємність сирого рису і покладіть туди смартфон, накрийте поліетиленом. Є багато скептиків такої процедури, але вже доведено, що рис поглинає вологу дуже швидко!
  7. Якщо у вас є мішечок для сушки смартфона, то обов'язково використовуйте його. Так, такі «мішечки» існують. Дані пристрої у нас знайти дуже важко, тому раджу купити один за границей :)
  8. Після ДВОХ ДНІВ спробуйте включити ваш смартфон.
  9. Увімкніть його, перевірити динаміки.
  10. Якщо смартфон не захоче включаться, спробуйте поставити його на зарядку. Якщо заряджання не почнеться, то спробуйте змінити батарею. Чи не виключений варіант, що ваш смартфон більше «не жилець»!
  11. Якщо всі ці поради вам не допоможуть, то вам один шлях - в СЦ. А звідти дві дороги - додому з працюючим смартфоном або в магазин за новим, топовим, пристроєм :)

А звідти дві дороги - додому з працюючим смартфоном або в магазин за новим, топовим, пристроєм :)

Якщо ж у вас є величезне бажання купати ваш смартфон, або ж це виходить весь час випадково. То раджу вам придивитися до водо- і пило-захищеним пристроїв. До таких смартфонам можна віднести: Sony Xperia Z, HTC Butterfly, Samsung Galaxy XCover, Huawei Ascend D2.

А у вас, шановні читачі, часто пристрої потрапляють в воду? Чи були такі випадки раніше, як боролися з водою?

Читайте: Перевірка смартфона перед покупкою | Який найшвидший браузер для Android ?

Що ж робити, якщо ваш смартфон впав у воду?
Що ж робити, якщо ваш смартфон впав у воду?
Далі я дам вам кілька простих порад, що робити в такому випадку?
Чи були такі випадки раніше, як боролися з водою?